Najdi forum

Nemška doga

http://www.youtube.com/watch?v=Dni0LPtoJBU&feature=plcp

Tudi jaz imam punco , nemško dogo pri hiši dobri dve leti. Fatastičen pes, ki pa ni za zunaj , ko tem.pade pod 12 do 15oC. Doga nima podlake ,zato ne more in ne sme prenašati nizkih temperatur. Karakterno čudovit pes kakršnega si lahko samo zaželiš. Glede hrane sem pristaš briketov – kvalitetnih , če pa občasno pade kakšen priboljšek pa menim da tudi ni konec sveta. Tudi človek se kdaj prekrši samo to ne sme bit prevečkrat 🙂 Družina je zaljubljena vanjo naša dogica pa v nas. Lp

Mene zanima ce nemska doga lahko zivi v stanovanju velikemu 50m2 nekje.. mogoce malo vec.. ker si zelo zelim tega psa. Drugo kar me muci je da se jaz najverjetneje preselim cez 2 leti v kanado ali avstrijo in me zanima kako bo zivela tam doga na tako mrzlem kraju? Jaz bi ko itak imela v hisi tam ampak glede sprehodov.. in tretja stvar: glede izkusenj.. se ful slini?:)

Sancha, zelo lepo napisano. Kratko jedrnato in vse povedano. Mi imamo našo dogico sedaj staro 4 mesece. Ja, v tega psa se zaljubiš na prvi pogled 🙂

Vprašala bi vas, če ste imeli kaj težav z grizenjem( verjetno ste) in kdaj je to opustila?Mislim v smislu igrivosti. mene non stop napada, sploh, če ji kaj prepovem ali vzamem npr. štumf iz gobčka:)
Trmasta je, poiskusila sem že sto prijemov, pa nagaja in nagaja… drugače me pa že veliko uboga in tudi obiskuje pasjo šolo.

Da ne bo pomote, to počne ko se je naspala, pokakala, polulala, ko je zadovoljna in polna energije…

Hvala

* verjetno sem jo preveč crkljala, ko je prišla?…… 🙂

Sama od sebe ne bo nehala, ampak boste imeli velik problem. Tako zaganjanje mladiča v ljudi je daleč daleč od smešnega ali srčkanega. Glede na to, da obiskujete pasjo šolo, se posvetujte z inštruktorjem in začnite zadevo odpravljati dosledno in to TAKOJ!

Ta pes ni za zunaj! Imam doma dogo. Te psi so tako navezani na cloveka da vsekakor so veliko bolj veseli ce so lahko z vami notri. Seveda je poleti in ko so temperature primerne lahko zunaj a bo kmalu potrebovala vaso druzbo in vi njeno;) karakterno so super.

Ulaah7
Lahko. Mi zivimo na 80m2 pa smo sterje+nasa “mala” dogica. Cis lepo shajamo. Itak najrajs lezi na kavcu!

bravo, bravo – končno en odgovor, ki pove nekaj novega!

V kratkem času nameravam imeti nemško dogo (čez leto, največ 2). Zame imajo najboljši karakter in tudi vizualno in vseh ostalih pogledih imajo vse kar iščem pri psu. Imam (oz je še v izgradnji) dovolj veliko stanovanje, tako, da bo več kot dovolj časa notri. Tudi v avtu ga mislim imeti kr precej. Zelo veliko bo z mano

Imam nekaj pomislekov oz vprašanj
– kako je z zdravjem in življensko dobo, če se seveda skrbi zanj kot je treba..vem, da so kolki pri velikih pasmah velik problem.Kako prenašajo stopnice…hm, do stanovanja je nekje 20 stopnic
– kako je z življensko dobo? Pri veliki večini večjih čistokrvnih psov, življenska doba žal ni najdaljša
– kako prenašajo vožnjo z avtom..prtljažnik avta bom po potrebi primerno uredil (večji karavan)
– je kastracija pametna odločitev? rad bi imel M.
– upam, da se ne bo preveč slinil
– kakšne in oz koliko sprehodov potrebuje

če se bo komu dalo odgovoriti, se mu že vnaprej najlepše zahvaljujem

bravo bravo je za ddogico

Imam že drugo ND, obakrat samca.
Prvi je kljub najboljšem možnemu umrl pred 4 RD. 🙁
Sedaj imamo “mladiča” (no, ni več tako mali. 🙂 )

Pri prvem z zdravjem nismo imeli problem, smo pa imeli stalno neke poškodbe – kri v kolenu, nategnjene vezi, prerezane mišice na nogi… skratka, kar precej smo hodili okoli veta.
Pri drugemu pa zaenkrat nobenih poškodb, smo pa imeli operacijo očesa (tretja veka, precej pogosto pri večjih pasmah). Upam, da tudi ostanemo samo pri tem.

Z vožnjo nismo imeli nikoli problemov.

Slinjenje – zjutraj se strese in dobimo par “fresk” po steni, drugače pa po pitju, hranjenju… obvezno brisat gobček!

Stopnice – nosila sem ju toliko časa, kot sem ju lahko, se pravi nekje do 40 kg, potem pa pač ne več. Hkrati gledala, da sta šla po stopnicah samo tolikokrat kot je bilo nujno potrebno, ostalo smo hodili čez teraso, kjer ni stopnic. Nikoli nista imela možnosti, da bi sama hodila po stopnicah (npr. vrata smo vedno zapirali!!).

Kastriratli nismo ne enega ne drugega, tako, da to ne vem.

Kar se tiče življenjske dobe – večina jih živi okoli 6-7 let, nekaj je tudi starejših..
Je pa to velika pasma, ki ima svoje zahteve, svoje zdravstvene probleme..

Jaz vsakemu povem, da naj poleg 100€ za hrano/mesec prišteje še kakšnih 30€ za veterinarja. tudi če ne gre vsak mesec, dovolj je 1x letno – zaradi teže psa so stroški precej veliki, saj se vsaka narkoza, antibiotiki, ampule štejejo na kg!!

Hojla, jaz imam našo dogico staro sedaj že ponosnih 9 mesecev. To je najbolj čudovit pes na tem planetu!! Kerakter je super in definitivno pes, ki je najbolj zadovoljen notri s svoj družino. Nas je skupaj 6 in prav uživamo. To je pravi scrkljanček.

Naj povem, da imamo mi doma kar nekaj stopnic in ni nobenega problema. Toliko sem o tem prebrala od oh in sploh, vendar naša dogica drvi gor in dol po stopnicah brez težav.
Smo jo pa tudi mi na začetku nesli, kasneje oz. zelo kmalu pa ni bilo več mogoče, ha ha ha.

Še odgovor za avto: Obožuje vožnjo!!!!! Bolj majhen avto je, bolj ji je všeč:))))
Ko zagrabim za ključe je že v pogonu:) z repom maha in samo, da odprem hišna vrata že stoji pred avtom.

To je zelo čuteč pes in oki doki čimpreje vam jo priporočam, ker vam bo obogatila življenje s pravo in iskreno ljubeznijo.

pozdravček…

Zdravo ! Imam par vprasanj glede doge. Preselili smo se v novo hiso z vleliko parcelo. Razmisljali smo, da bi kupilo dogo, pa me zanima kako se razume z drugimi psi (imamo psicko staro 6 let). Zanima me tudi ce se slini ( to ni noben problem, ampak me samo zanima, ker nisem nikjer nic zasledila) .

Lp, Tashyyy

Vse pasme se razumejo s psi ob primerni vzgoji. Če vaša starejša psica ni problematična in če mladiča ND primerno predstavite mislim da ne bo smelo biti težav.

Se slini, samec malo bolj kot samica. Pomaga pa, če mu vsakič po jedi in po pitju vode obrišeš gobec.

Slini se odvisno od tega, kako ma žnable “namečkane”, kar ni odvisno od spola.
Pa ker omenjaš velik vrt – to veš, da doga ni pes za ven, kajne?

ja ja.. vem da ni za zunaj.. ampak prej smo živeli v centru vasi in nismo imeli veliko prostora , kjer bi se lahko ND gibala ( vem da se ne giba veliko , ampak je razlika če ima prostora za se dvakrat obrnit ali pa če ima prostora kot želi )

Hvala za vaše odgovore 🙂

Mene pa v bistvu zanima kako je z dogo če jo imaš preden imaš otroka. Vem, da je veliko odvisno od vzgoje, pa vendar vem tudi, da psi, ki so tako kot doge navezani na družino lahko hitro začutijo ljubosumje.
Seveda otročka ne bi pustila samega s psom, nikoli. Ampak vseeno. Ali se lahko karakter psa zaradi prihoda otroka spremeni.

*imamo sicer pri starših čivavo, ki nenormalno ne mara mojega mlajšega bratca. Od nekdaj ne. Vse ostale v družini pa psiček naravnost obožuje.

Karakter se ne spremeni. Pomembno je samo, kaj ste s karakterjem psa naredili oz. kako ste ga uporabili in izrabili v preteklosti. Ne glede na pasmo.
Psa in otroka pa se nikoli ne pušča sama – spet ne glede na pasmo psa.

New Report

Close