Najdi forum

To sem ti napisal po svoji izkušnji. Sam sem tud mislil, da bi moral umret od vsega hudega. Čez čas, pa ne dve leti, veliko prej, sem lahko pogledal na situacijo odgovorno in videl, da je to moje počutja izhajalo iz mojega egoizma in predvsem strahu pred tem, kaj bo z mano. Občutek podoben, kot da bi te kot majhnega otroka starš pustil samega nekje v temnem gozdu. Ampak nismo več tako majhni a ne, niso več drugi odgovorni za naše občutke. Ampak smo dovolj stari, da poskrbimo zase, ne pa da kujemo zamero in se sprašujemo, kako za vraga nam je nekdo lahko storil nekaj tako groznega. In kaj groznega je ona storila v tvojem primeru? Poskrbela je za sebe, saj je čutila, da ji bo tako lepše, samo to in če si jo imel rad, bi jo razumel in spustil, da je srečna brez tebe. Ampak tebi je še vedno mar samo za tvoje občutke.
Očitno pa sem tisti 2 leti napačno napovedal, to je pač tvoj problem, če še vedno nisi spoznal določenih stvari. Enkrat jih boš že, najverjetneje ob novi izkušnji.
Pa že tvoji cinično agresivni odzivi tukaj povedo, da te besede določenih uporabnikov prizadanejo. To pa pomeni, da ti zelo verjetno kažejo resnico, ki si je še nisi pripravljen priznat. Resnica boli, samo dokler si je ne priznaš, potem pa samo še olajšuje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj pa naj mi sprašujemo, če pa vse vemo? To bi bilo res neprofesionalno. No meni se kdaj zapiše kako retorično vprašanje…

Seveda sta lahko prijatelja. Poglej na primer ravno nas. Jaz sem prijateljica z vsemi vami, a nisem? Za matjažka celo vem, da še res ni imel puce, to planira prvič pri 30ih, pri 50ih pa menda otroke.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Hehe, Katenjka ne bodi spet jezorita, ti pa s tvojimi ugibanji, ki so skoz zasebne narave, pa dobro veš, kako je s to tvojo opevano “žensko intuicijo”. :). Saj sem ti že napisal, da ne igraj iger na srečo, ker boš ob vse denarne vložke. Povedal pa ti ne bi niti imena svoje zlate ribice. :))) Namreč človek mora biti vreden zaupanja. 😉

Sadni, pozabljaš, da forum ni nek terapevtski krog, kjer bi vsak bil primoran, da pove kaj o sebi, da namenimo drug drugemo vzpodbudne besede in se trepljamo po ramenih – ta odločitev je prepuščena posamezniku, koliko in kaj nam razkrije iz svojega zasebnega življenja. In kolikor ljudi, toliko tudi različnih odgovorov, če si že v štartu pričakoval zgolj podporo in tolažbo (anonimnežev), potem sploh ne bi smel spraševati za nasvete.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Sadni, čestitam, popolnoma si zadel s svojo analizo. Res! :)Ti dam prav, ker drugače bi tako dolgo razglabljal, da bi prepričal mene in sebe. Sicer pa … si si med drugimi analizami naredil tudi analizo sebe?

Se grem stavit, da ste vsi trije samski, ker imate več kot očitno čist preveč časa, da potem po cele dneve visite na takšnem forumu. Like, kot da ni nič pametnejšega za počet v življenju kot brat forum ljubezenska razmerja ? Če bi bili kakšni moderatorji bi še razumel, tako pa izpade čudno. Npr kaj imaš od tega, da vsak dan nekomu razlagaš kako zelo se moti, češ saj še sam neve kaj je res in kaj ni ?

Recimo, jaz sem trenutno gor zaradi te moje teme, ki je na žalost še vedno odprta in potem iz firbca prebiram, če je še kdo kaj zanimivega napisal, to je pa tudi vse. Ok pa tu in tam, še komu napišem kakšno sporočilo, če se mi res da.

Vloga terapevta vam pa ne paše, ker neznate nič pametnega povedat na primeru. Jaz če že dam komu kakšen nasvet, potem povem zraven še kakšno svojo izkušnjo, ne pa kar nekaj na pamet. Ali pa, da si zmišljujem nekatere stvari o avtorju brez kakršnekoli podlage & zanesljivih virov…

No kakorkoli že meni se neda več tega brat, ker debata ne poteka več tako kot bi morala.

Aja pa skoraj pozabil….en video zate katenjka : http://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA

Adios

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Bi se kaj spremenilo, če kdo od nas ni samski? Bi bilo moje mnenje več vredno ali si mislil, da boš s tem samo koga prizadel? In zakaj bi to sploh želel?
Lej, mi smo trije in porabimo manj časa na forumu, da prebero tvoj komentar, ti pa moraš prebrat nas vse tri. Kdo je zdaj več na forumu? In kod, da je to spet pomembno. Vsak počne, kar ga v nekem trenutku veseli. Ne vem, zakaj se primerjaš z drugimi v smislu “boljši sem od vas”. Oziroma vem, pa ne bom obsojal, ker človeku, ki ni sposoben pogledat dalj od sebe, je hudo težko videt še kaj drugega, poleg sebe. Zakaj potem sploh še pišeš v ta forum, če itak vse falimo? Žalostno je gledat človeka, ki se smili sam sebi in si tega ne prizna. Napisal sem svojo izkušnjo in še vedno pišem po svoji izkušnji. Na tebi, pa je, če se boš prepoznal v njej.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tudi sam se to sprašujem. Sicer je pa razlika medtem, da ti nekaj fališ in medtem, da kljub temu, ko ti nekdo pove, da se motiš, da še vedno vstrajaš pri tej svoji zmoti. Glej, lahko še 3 leta visiš na tem forumu in mi razlagaš kako jaz razmišljam, ter kakšen je moj karakter in ne boš čisto nič dosegel. In to ne zaradi moje trme, pač pa zaradi tega, ker me ne poznaš in ker jaz sebe dovolj dobro poznam, medtem, ko ti vse kar napišeš o meni je nič drugega kot plod tvoje domišljije.

Tudi to, da so me vaša sporočila prizadela, ter da sem se na njih odvzal žaljivo je nič drugega kot vaša lastna predstava o meni, ki pa ni nujno resnična. Napisali ste že en kup stvari o meni, ki ne držijo in to ne 1krat, ampak najmanj 3krat, če ne še večkrat. Npr Bejči mi je napisala, da sem egoist že nevem kolikokrat, pa čeprav sem zanikal, da nisem takšen še kar vstraja.

Kakšna pomoč pa je to in zakaj naj bi jaz bil hvaležen takšnim komentarjem ? Hočem samo povedat, da je na tem forumu en kup uporabnikov, ki se prav trudijo te sprovocirat, kar pa ni ravno neka pomoč, ki sem jo jaz v tistem trenutku potreboval. Primož mi je napisal na mail, da je forum namenjen temu, da si pomagamo in ne temu, da se prcamo kdo ima prav in kdo ne. Zdaj za vas nevem koliko let štejete, jaz jih imam nekaj čez 20, kar je pa ravno dovolj, da se ne mislim spustit na takšen nivo komunikacije.

Škoda časa no…Pejte raje na en sprehod, malo športanja vam tudi nebi škodilo. Vreme je super, tako da brez izgovorov !

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Upam, da ne bom zlorabila zaupanja, če napišem, da onadva nista samska.
Jaz pa sem, in ja res je , preveč sem na forumu, imaš čisto prav 🙂 🙂
Samo poglej, tako kot sta ti tudi onadva napisala, tu pač dobiš odgovor, ki je ali pa ni… mogoče si celo s slabim odgovorm pomagaš a veš. (Sploh ti je pa najboljši odgovor napisal jonny)
Meni se celo zdi, da imava podoben problem, ti ne morš pozabit te punce oz, zakaj je to naredila, pa kaj misli zdaj, pa saj ni mogoče, da je nekdo takšen… (ali pa tega sploh ne misliš?)
jaz pa ne razuem, zakaj sem se jaz razšla s svojim fantom in ali ne bo tudi z drugim isto, in zakaj bi sploh bila še s kom skupaj. Sem obremenjena s tem, ne več nepopisan list kot sem bila, preden sva začela hodit. In isto si ti obremenjen in zaciklan v neki naskončni zanki.
V naslednjih vezah naj bi bolj popuščali, znali bolj potrpet, znali bit zadovoljni tudi s slabšim približkom. To je, če mene vprašaš, napaka, ampak za marsikoga edina možnost, po drugi strani pa: zaveš se, da moraš spremenit sebe, da moraš ti napravit več pol poti, če hočeš, da je veza uspešna, in če druga stran isto napravi več kot pol poti, je nekaj v preseku, drugače to ni nujno, lahko je, lahko ni. Pri vaju se ni izšlo, mogoče je bilo pa celo preveč v preseku, pa nista mogla rast drug ob drugem…?
No iz tega bi se dalo potegnit zaključek, da je vsaka kasnejša veza boljša od prejšnje, kar seveda ni res, tako da je ta teza tudi napača 🙂 🙂 vidiš zdaj?
Pa vseeno razmisli… zakaj npr. ti je zanimiva zdaj bejči, ki piše, da je podobno reagirala kot tvoja bivša? In kaj boš zdaj napravil 🙂 🙂
Malo bolj strpno in potrpežljivo beri pa ne se takoj petelinit, ko ti prva beseda ni všeč, sicer boš res izpolnjeval tisto, kar ti piše jonny, še dolgo časa, ali z eno ali z drugo skrajnostjo.

Tisti filmček pa isto… je, pa ni 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No, jaz sem bil včeraj na dolgem sprehodu, zvečer pa še ne krasni rekreaciji. Prav tako predvčeranjšnjim. Sadni maš prav, škoda časa. 🙂

Sadni,
lepo slikco imaš tle gor. Očitno si res iz sadja in se iz tebe cedijo sladki sokovi. :))))

No, zdaj lepo nazaj k temi. Če sem prav razumela te je punca pustila brez besed, brez razlage, brez pogovora, brez zadnjega prepira, brez prepričevanja da bi še bila skupaj, brez Last chance.

Veliko ljudi ti je napisalo da je problem v tebi, da se sam sebi smiliš, da ne znaš iti naprej, itn. itn. Res je vse kar so našteli vendar obstaja razlog zakaj je to vse res. Ni problem samo v tebi. Tvoja bivša punca ni toliko človek, da bi naredila konec tko kot se spodobi. Nima toliko empatije, toliko človečnosti v sebi, da bi tebi kot človeku rekla: ej posluš, ne maram te več, ne morem več, ne želim več…dost mam, grem stran, adijo, lepo se imej, j-e-b-i se..itn. itn. Se pravi odšla je in ni imela toliko spoštovanja do tebe, časa ki si ga preživel z njo, življenja ki si ji ga dal, da bi ti rekla ena navaden Adijo. Lahko jo je sram. Res jo je lahko sram. Kot človeka ne samo kot žensko, in izključno zato ker ne premore človeškega odnosa. Ona se zelo dobro zaveda da te je zapustila na grd in nečloveški način. To je resnica, ki njo boli, tebe pa tudi zato ker imaš čustva, ker čutiš, ker si človek. Nisi in ne želiš biti takšen kot vsi ostali: brez čustev in brez morale, brez človeškega odnosa.

Ali ni zanimivo kako je ljudem popolnoma normalno pozdraviti ali posloviti se od živali, ko jo zapuščamo, ko pa zapuščamo partnerja pa smo preveč ponosni da bi rekli tist k… adijo. Žalostno, v kaj se spreminjajo ljudje in ta svet.

Sadni, lahko si srečen da si čuten človek. Tvoja dobrota bo obrodila sadove, hihihihi iz tvojih sadov Sadni se bo naredil zelo lep sok. :)))

Tvoja naloga je, da svoji bivši oprostiš, da začneš sprejemati druge ljudi in odpirati vrata novim osebam v svojem življenju. Sam zelo dobro veš kaj si biksal – kaj svoji bivši nisi nudil pa bi to moral. Začni delati na teh stvareh, začni izboljševati na sebi tiste stvari ki jih sam želiš izboljšati. Predvsem, odpusti svoji bivši, spusti jo da gre živeti svoje življenje, osvobodi jo in sam boš bolje zaživel in končno našel izhod iz labirinta. Če ona tebi ni rekla orposti in adijo, potem te prosim da ti njej rečeš: ljubica oprosti da nisem naredil tega in tega, želim ti vse najboljše v življenju, adijo. SADNI, zaslužiš življenje in čas je da se odpreš in začneš živeti na polno! Z novimi ljudmi v svojem življenju, z novo punco, z novo ljubeznijo. Zajadraj brez pričakovanj in prtljage iz preteklosti. Predaj se novi ljubezni – popolnoma in v celosti. Potrudi se za novo ljubezen in delaj na tem da ostane večna. Nič ne pride in se ne naredi samo od sebe.

Sadni, kako dobro te razumem. Zaupal si dekletu, rad si jo imel, bil si zvest pa te je izdala in zavrgla. In ker je bil udarec tako močan, si želel v temi obupa in žalosti kanček topline in razumevanja od nje, ki te je prizadela. Da se vsaj ne bi čutil zavrženega, nevrednega, da bi vsaj dobil malo topline od osebe, ki si jo imel rad. Žal jo ne boš dobil, ker obstajajo ljudje brez srca, brez empatije, okrutni so in jim ni mar za tvojo bolečino. Take vrste je očitno ta punca, zatorej si lahko dolgoročno še vesel, da je šla. Ker kot ti eni pišejo tu, lahko ji pišeš, lahko klečeplaziš pred njo, lahko hrepeniš, njo ne briga zate. Ti to ne moreš dojet, ker je tebe brigalo preveč, misliš, da je vse le neka mora iz katere se boš zbudil in dobil potrditev, da te je imela rada in te je spoštovala. Samo tega ne boš dočakal. Pozabi, ne navezuj se, ker te bo samo bolelo in bodi v prihodnosti previden in se izogibaj takim brezsrčnim ljudem.

Ja, drži, dobro napisano. 🙂

Kakor koli že, če odgovor ni obradil sadov pri Sadnem, ” je pa dala meni mislit “, katera sem se prepoznala v parih stavkih.

Izčrpen odgovor ni zaman, pri meni bo imel učinek…

New Report

Close