Najdi forum

Vem, da nisi prebral. Ker če bi lahko mirno prebral do konca (kaj šele kaj odpisal), potem bi na tem mestu priznal svojo zmoto in se ti opravičil. Tako bom pa le še enkrat citiral zaključek: “Kakor koli že, o tej temi bi lahko še ogromno napisal, samo že sedaj vem, da ne bo učinka, ker če nekdo po dveh letih ne naredi koraka naprej in ne ugotovi, da očitno sam dela nekaj narobe, potem tudi sedaj ne bo dovzeten za nasvete. Na srečo to ni moj problem, saj je vsak odgovoren za svoje življenje.”

Jonny je zelo dobro napisal in zadel večino, kar tudi sam mislim o njem. Sadni enostavni še ni na tisti točki, ko bi bil lahko iskren do sebe in se zares pogledal v ogledalo. Raje išče površinske indice. In se zadovolji s puhlicami.

Kaj ona misli in čuti, je zdaj povsem irelevantno in tukaj se strinjam z matjazkom, ki pravi, da je nesmiselno premlevat preteklost.

Jaz sem 100%, da ni bila samo bivša kriva za grd razhod. Morda je Sadni na vsak način želel odgovore od nje ne glede na situacijo, lazil za njo, jo klicaril. Zdaj je pa ona grda, ker je uporabila čisti rez. Vsaka stvar ima dve plati, ne pozabit tega!

Ne želim se dobivati z njo na pijačkah, ne vidim poante v tem. Mislim, da je tudi sama dojela, da mi ni več do tega ( upam da je ane ).

Vidim pa en kup napačnega sklepanja v tej temi. Nevem aje sploh kdo izmed vas dojel, da jaz čisto nič ne pričakujem od nje ?!?! Ok gor sem pisal, da bi mi nekaj pomenilo tudi njeno opravičilo, to je res, ampak gre tudi brez tega. Meni je bilo najbolj važno samo to, da nima več nobenih zamer do mene, ker jih tudi sam nimam do nje.

Še enkrat, da ponovim, zakaj sem jo kontaktiral. Kontaktiral sem jo zaradi tega, ker mi je nekoč pomenila ogromno in še danes mi nekaj pomeni. Problem je v tem, da se verjetno še nikoli nisem z nobeno tako dobro zaštekal, kot sem se z njo. Z njo se recimo lahko tudi po več ur na dan menim, medtem, ko bi mi pri kakšni drugi zmanjkalo besed že po 3eh stavkih. Se pravi je tukaj bilo govora poleg resne zveze tudi o zelo dobrem prijateljstvu med nama.

Mogoče zdaj razumete zakaj se ne bi nikoli več dobil z njo. Ker se bojim, da bi spet privrla na dan vsa ta čustva, ki sem jih nekoč imel do nje. Tega si pa res ne želim, grem raje naprej in zaključim to poglavje. Ni ravno prijetno bit v takšnem položaju, vsak, ki je že kdaj doživel kaj podobnega bo že vedel o čem govorim.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Jaz razumem, da če veš, da si ravnal narobe in tega v določenem trenutku ne znaš tej osebi pojasnit, da kasneje čutiš potrebo po tem opravičilu. Ne razumem pa tega, kar ti počneš. Vsi, ki te tule beremo, imamo občutek, da imaš slabo vest, da nekje v sebi veš, da si tisti, ki jo je pregnal. Slabo vest ima nekdo, ki ve, da ni storil vsega najbolje in bi se rad opravičil. Ampak ti se tukaj nisi pripravljen opravičit, ampak celo čakaš ne njeno opravičilo. Ampak, očitno ti mi tako ne bomo odprli oči, morda potrebuješ še nekaj podobnih izkušenj. Ali pa se vsi mi motimo, lahko se tud na to zanašaš ja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[/quote]
Napisala mi je, da ne goji nobenih zamer do mene, ter, da je bila trmasta, sebična, ker je zahtevala prijateljstvo, kljub temu, da je vedela, da jaz tega takrat nisem bil zmožen in to je vse se mi zdi. Zdaj koliko je pa bila s tem iskrena pa težko rečem. Nekoč je imela 100 % zaupanje od mene, danes pa žal ne več. Tako, da tudi če bi mi napisala cel roman opravičil in mi ga prebirala dan za dnem nebi prav nič spremenilo situacije. Aja pa še na koncu je napisala, da me ni hotela kontaktirat, ker je mislila, da jo sovražim.

Za drugi del pa imaš prav. Res je, vsak bi moral najprej počistiti za svojim pragom, potem pa se šele ukvarjati z drugimi. Mogoče pa bomo kmalu prišli do bistva tvojega problema Jonny 😉

Potem pa potegni črto in nehaj toliko diskutirati o njej, odpirati nova in nova vprašanja, ker je to jalovo početje. Pokoplji zgodovino, prižgi svečko na grobu vajine razpadle pretekle zveze, če se boš boljše počutil, pa pojdi že 1x naprej za živimi dekleti, ne pa da idealiziraš to, ki živi le še v tvojem spominu!

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Za tole ti lahko definitivno rečem, da poznam občutek. Zadeva je v osnovi odvisno od stopnje doseženega zaupanja, če čisto objektivno pogledam. Mogoče ti je pri kateri drugi zmanjkalo besed zaradi njenega nezaupanja do tebe. Slednje je pa lahko pogojeno (med drugim) zaradi obnašanja, ravnanja prejšnjega partnerja. Če nekomu “nekaj občutljivega” poveš, napišeš, nazaj pa dobiš neempatičen ali celo zaničevalen odgovor, potem bo sigurno ta oseba pri naslednjih vezah (znanjske, prijateljske, intimne,…) bolj “previdna”. Pač bo svoje odgovore bolj “zavijala v celofan”.
Seveda pa, če se pogovarjaš “s politikom”, ti bi pa rad kaj konkretnega vedel, ti pa sigurno upade nivo zanimanja za to osebo. Takrat je preprosto najbolje (dokler so še nevtralni ali malce pozitivni odnosi, klima), lepo preprosto reči hvala lepa “& Godspeed”. 😀
Nekateri gredo zelo hitro v “defensive mode” že za zelo banalne stvari recimo, če sprašuješ. Imajo/Dobijo občutek, kot da jih/jim hočeš slediti, zbirati informacije o njih. Ti so šele paranoični.

Kar ti hočem reči je, da tvoj strah je odveč, ker mogoče se je pa ona ta čas tako zelo spremenila, da tudi vprašanje, če bi lahko s teboj ponovno vzpostavila takšen odprt in zaupen odnos, ki sta ga imela prej, sedaj zaradi zgornjih dejavnikov recimo. Mogoče bi se ti “normalno” (kot prej) z njo pogovarjal, ona bi pa tokrat odgovarjala le z “Da”, “Mah ne”, “Aja?”, “Kul, fino”, itn. Pa za moje pojme bi se tudi ti potem sekiral zakaj ti tako odgovarja, zakaj ni stika z očmi, ali… ?

Drugače pa itak ne moreš nič – eni imajo radi površinske odnose, drugi bolj poglobljene, vse je pa odvisno od tega koliko ti zaupajo. Nekateri-e nasplošno radi ne govorijo kaj preveč, so pa dejavni-e v dejanjih. Stvar pričakovanj tudi. Če se te bo kdo hotel znebiti (na zmenku recimo), ti bo odgovarjal recimo tako kot sem ti navedel odstavek višje – če si ti zgovorne narave kot primer. Namesto, da bi bil ves zafrustriran (ker je privlačnost cilja (pre)velika), bi moral preprosto pogledati “signale” kaj ti pravijo. Je pa težko neimeti pričakovanja oz. jih neimeti uravnotežene v pravi meri – če jih nimaš, boš imel premalo motivacije, da bi kaj naredil v tej smeri (boš zamudil vse priložnosti), če jo boš imel preveč, lahko da boš potem izpadel preveč ustrežljiv, ker boš hotel drugi strani zelo ugajati (like morebiti Daniel123). 😀

[/quote]
Ravno o tem vam jaz govorim, da se sploh nisem želel pogovarjati z njo. Poslal sem ji tista 2 stavka na začetku, samo da ve, da nimam do nje nikakršnih zamer. Nato me je pa sama začela spraševati kako sem kaj, kako mi gre fax, služba itd. Ure so kar minivele, pogovor je pa kar trajal in trajal in še preden sem se zavedal je bila ura že 1 zjutri in čas za it spat. Tako da kot vidiš se še vedno tako dobro razumem z njo, kot sem se pred leti. Vse skupaj je pa potekalo zelo sproščeno, nič nisva obujala slabih spominov pa tega…

A zdaj pa bi se pogovarjal, pa analiziral, pa diskutiral, in vse, kar ti poveš, bi morali vsi razumeti, tako, kot si ti želiš, da bi razumeli? Halo? Za moje pojme si en vase zagledani egoist.

Misliš ? Lahko mi pošlješ email pa udariva kakšno zanimivo debato, lahko se pa tudi v živo dobiva na pijači ( seveda po izmenjavi slikc ). Pa boš potem povedala vsem na forumu kakšen sem v resnici. Če si seveda zainteresirana za to in dovolj pogumna… 😀

Vem, da nisi prebral. Ker če bi lahko mirno prebral do konca (kaj šele kaj odpisal), potem bi na tem mestu priznal svojo zmoto in se ti opravičil. [/quote]
🙂 🙂
Samo res Sadni, poglej, kako malo bi ti bilo treba, da bi delal konstruktivne korake… bral bi konstruktivne odgovore na svoje poste, zastonj terapijo, dvomim, da bi boljši odgovor lahko dobil od profesionalnega terapevta(ali pa jonny to je), če bi šla tja skupaj z bivšo.
Namesto tega pa pišeš, da si hotel samo to, da med vama ne bi bilo zamere; ko si dobil to potrditev, kvačkaš, zakaj je napisala tako, ko pa bi po tvoje morala drugače… in zdaj še, da jo verjetno itak ponovno zanimaš, ker da je spet fraj…? In si spet na začetku.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Če je jonny terapevt je to potem zelo slab terapevt. Karkoli bi mu povedal me nebi jemal resno, ter vstrajal pri svojem mnenju. Jaz bi njega prej označil kot za vedeževalca. Tip ve preprosto vse o meni, kot da se poznava že najmanj 20 let !

Poglej Katenjka na ta forum hodim že en lep čas in kot veš se tudi sam poskušam vživet v zgodbo kakor se da, ter se potrudit in dat čimbolj konstruktiven odgovor na temo avtorja. Samo za razliko od nekaterih jaz vsaj preberem sporočilo od začetka pa do konca in osebo, ki je odprla temo obravnavam resno. Je ne želim sprovocirat, ampak ji pomagam in jo poskušam razumet kar ima za povedat. Če napiše čutim tako pa tako, potem ne moreš kar napisat vse to kar si napisal je samo plod tvoje domišljije, v resnici si tak in tak, grem se stavit, da večino prostega časa preživiš doma, pred računalnikom in igraš Need 4 Speed itd. Getaš kaj ti želim povedat ? Seveda, da ne poznamo celotne zgodbe, seveda, da ne poznamo avtorja in seveda, da ne poznamo zgodbo osebe, o kateri avtor govori. Torej ti ostane samo še to, da verjameš temu kar je napisano in ne, da si sproti zmišljuješ in sklepaš nekaj po svoji lastni predstavi. Kakor vidiš me je že en kup uporabnikov do zdaj označilo za egoista, pa mi recimo še nobeden v življenju ni izrekel te besede. Lol

Recimo tudi jaz se lahko začnem delat nekega profesionalca. Pa dajmo vzet za primer zadnjo sporočilo, “nasvet” gospodične Bejči. Pa začnimo. Torej, sploh nima veze kako bi jaz začel s to temo, ki sem jo odprl bi ona v meni videla svojo bivšo ljubezen, nekoga, ki ji je strl srce in ga še vse do danes sovraži iz dna duše in mu želi vse najslabše. Zaradi vse te jeze, ki se kopiči v njej je posledično že 3 leta samska in sodeč po temu kar se ji je zgodilo vse moške na svetu obravnava enako in si izgovarja njen priljubljen citat – vsi moški so prasci. V tem času je že pridobila 10kg, večino dneva preživi pred televizijo in gleda mehiške telenovele. Ni zainteresirana za to, da bi še kdaj koga spoznala, saj ne verjame več v pravo ljubezen. Vsaj 10krat dnevno se logira na forum med over net, ter sprošča svoje frustracije, ter probleme na druge ljudi, ki ji mimogrede ne želijo ničesar slabega, a ona se ob tem počuti fenomenalno. Ko je že čas za it spat se uleže na posteljo, zatisne oči a ugotovi, da to negre več nikamor. Še kakšnih 30 minut se premetava iz ene strani na drugo in se v solzah sprašuje zakaj se je ravno meni moralo to zgoditi, whyyy 🙁 weee ( child’s cry for help ), nato si zaželi, da bi prišel do nje, potrkal na vrata, ona bi odprla in mu planila v objem, toda ne, nikjer ni nikogar, ki bi ji lahko priskočil na pomoč. 🙁

Tako nekako 🙂

Lp

Sadni, eno že meji na skrajnost, ki mu pravimo obsedenost. In kjer je nekdo obseden z določeno osebo, tako kot it s svojo eks, tam je tudi posesivnost in ljubosumje, in pa hude zamere tistega, ki ni sposoben sprejeti nobenega “poraza” pred zapuščanjem, da mu je partner dal košarico iz kakršnih koli že razlogov (to niti ni pomembno, ker vsak mora imeti svobodo, da gre iz veze po svoji želji!! – tega ti nisi nikoli sprejel). In več kot pišeš, človek vse bolj dobiva občutek, da si partnerko poskušal (ob)držati “na ketni”, da ni potem čudno, da ti je zbežela, če si jo dušil v zvezi.

Sadni, vse tole tvoje prepričevanje. Zakaj je potreba po tem? Koga želiš prepričat? Nas? Zakaj, ker ti je toliko mar za nas, da ne živimo v zmoti? Ali prepričuješ sebe?
Včasih nekaj vidimo in smo prepričani, da je to, kar vidimo, resnica. Potem pa, čez nekaj časa vidimo isto stvar in ne moremo verjet, da vidimo nekaj povsem drugega, kot nekoč. Pa gre za povsem isto stvar, dogodek. Vmes smo namreč prišli do novih spoznanj, najverjetneje o sebi, zato se tud naš pogled spremeni. Sposobni smo pogledat na stvar tudi izven sebe, iz oči druge osebe ali tretje osebe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nekaj je dobesedna interpretacija, drugo pa kritično in poglobljeno razumevanje. Tega se učijo že v 9-letki! Namreč niso važne samo črke, besede, stavki, ampak tisto, kar je hotel pisec povedati med vrsticami. Če bereš samo dobesedno in samo po besedah, nikoli ne uvidiš še druge razlage, torej tistega, kar ni napisanega, se pa iz načina pripovedovanja vidi.

Ne boš verjel, ampak odgovor je nobenega. Vse skupaj jemljem kot igro, v kateri tekmujemo ti, jaz, jonny, katenjka in matjažko. Stvar se mi zdi izredno zabavna.

Ne boš verjel, ampak odgovor je nobenega. Vse skupaj jemljem kot igro, v kateri tekmujemo ti, jaz, jonny, katenjka in matjažko. Stvar se mi zdi izredno zabavna.[/quote]

Tako “zabavno”, da si samo za nas odprl 100 tem o svoji bivši in spisal roman, kjer nonstop prežvekuješ iste stvari? Tebe je bivša tako hudo prizadela, da si še po dveh letih nisi opomogel. Sprejmi to že 1x, da si ti njena zgodovina in da ji posteljo grejejo drugi moški. Če mene punca nima rada, ji dopuščam vso svobodo, da gre in najde srečo z drugim. Tebi pa je to tako, kot če bi te kdo obsodil na pekel. Verjetno je tudi odšla brez besed, saj je vedela, da bi bil to zate prevelik šok in se s tabo itak ne bi dalo nič dogovoriti, ker ne bi razumel, kaj pomeni “spustiti” nekoga, da gre svojo pot.

Ne boš verjel, ampak odgovor je nobenega. Vse skupaj jemljem kot igro, v kateri tekmujemo ti, jaz, jonny, katenjka in matjažko. Stvar se mi zdi izredno zabavna.[/quote]
Jaz nisem več na tvoji strani, dokler ne prebereš jonnyjevega posta in nanj odgovoriš po principu kritičnega uma 🙂 🙂

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Sadni, a veš kako hudičevo težko je živet z nekom, ki ni zmožen kritično pogledat vase? V tem trenutku te mogoče res zabava, ampak mene niti v to nisi prepričal. Ne vem, kaj točnoje zabavnega. Tvoja podzavest je tista, ki te vleče v to, da nas (sebe) prepričuješ drugače, tvoj razum pa je tisti, ki misli, da ga to zabava. Zato, da se zaščiti pred resnico, se pravi bolečino.

Kako naj odgovarjam resno, če me je pa do zdaj že večina uporabnikov označila za egoista, nekoga, ki je posesiven ( menda celo fizično ), ki gleda samo nase, za druge mu pa ni mar itd itd In če jaz zdaj vse to zanikam, da nisem takšen, sem pa že trmast in je spet vse narobe 🙂

Najboljši terapevti na med over net : katenjka, marko, matjazko. No šalo na stran. Raje bi napisal redni obiskovalci teme ljubezenska razmerja. Dajte vi meni raje povedat, koliko zvez ste že dali čez ? Nikoli, ampak res nikoli, odkar sem na tem forumu ( že več kot 2 leti ) nisem še zagledal kakšno izmed vaših tem in da bi VI povprašali za kakšen nasvet.

Matjažko si ti že sploh kdaj imel punco ? To sprašujem predvsem zaradi tega, ker sem te v eni izmed tem zasledil napisati, da si mnenja, da sta lahko moški in ženska samo prijatelja. Takšnega mnenja je lahko kvečjemu samo katera izmed predstavnic nežnejšega spola pa še kakšen istospolno usmerjeni bi se našel vmes.

Marko, kaj pa ti. V prvi temi, ki sem jo odprl, mislim, da sem prvi nasvet dobil ravno od tebe. Napisal si mi, da se bom tistemu objokovanju, jezi in podobnimi čustvenimi izlivi čez 2 leti samo še nasmejal. No lahko ga zdaj po 2eh letih še enkrat preberem in se mi to nebo zdelo niti malo smešno, ker točno vem kaj sem takrat preživljal. It was a fuckin* hell, tako hudo mi je bilo kot da bi mi mama umrla.

Katenjka, na tvoj sistem sem pa tako in tako že navajen. Mislim, da ta forum jemlješ vse prej kot resno. Pustiš kakšen kontakt maybe ? Mislim, da bi se midva kar dobro ujela :P. Pa ne bit huda no, sej sm pridn, bod na moji strani 😛

New Report

Close