Nemogoče razmere, ločitev in otroci
Draga teta, v določenih primerih imaš še kako prav. Pametno si napisala.
Imam pa občutek, da nimaš čuta za situacije, kjer je finančna kriza velika, da kljub skromnosti ne skrpaš začetka s koncem, posledično si v stalnem streu zaradi financ. Sama sem v otroštvu rasla v blagostanju, z močnim očetom, ki me je pripravil na življenje in je vlagal v naju s sesto, da sva neodvisni in izobraženi. Živela pa sem tudi v krajih velike revščine, družila in pogovarjala sem se z ljudmi iz vseh slojev. Spoznala sem ženske, ki niso imele hrane za otroke, zjutraj so nekaj prodale, da so otrokom kupile hrano, tudi v Sloveniji.
Je velik problem današnje ekonomske situacije, da je relativno malo ljudi interesantnih za delodajalce, da si lahko izpogajajo dobre pogoje dela. Plačajo in rabijo te samo za trenutno in bodočo korist. Ker avtorica dela troizmensko, ker je zaradi dela odsotna tudi po 13 ur, ker ji starši pravijo-da ji v primeru ločitve, ne bodo nudili pomoči, je pametno, da se predvsem finančno pripravi na ločitev.
Avtorica razmisli, katera znanja in sposobnosti bi lahko razvila, da boš imela boljše delovne pogoje, razvij moč na vseh nivojih, za moža in taščo si začanso nadeni popolnoma debelo kožo (vse njihove žalitve odbij, sama v sebi se nasmej, misli si-kdor se zadnji smeje, se najslaše smeje in naj se te njihovi poskusi diskreditacije ne dotaknejo, tudi za trenutek ne, ostani močna in skoncentrirana na svoj cilj). Zadaj si cilj, da boš finanačno neodvisnost in osebno moč (oboje se prepleta) dosegla na primer v roku dveh let, potem pa ukrepaj, odločno, močno, premočrtno in se bori kot levinja zase in za svoje otroke..
Teoretiziranje, da bo živela skromno, za del ljudi ni ravno prizemljeno. Z majhno plačo in preživnino, si težko plačaš najemnino, tekoče stroške, varuško (če te 13 ur ni doma), prevoze, odvetnika….. Skratka padeš v vrtinec dolgov, namesto domačih te izkoriščajo tuji, greš iz dežja pod kap.
Če je pa nevzdržno, razmisli o varni hiši. Tud v varni hiši, trdo delaj na sebi in skoči za eno stopnjo više od svoje trenutne situacije.
Ramisli tudi o tujini (išči delo, kjer boš lahko imela otroke ob sebi) ali o začasnem skupnem življenju z žensko, ki je v podobni situaciji,da si medsebojno pomagata pri varstvu in delitvi stroškov.
Skratka skoncentriraj se na vse opcije, išči rešitve brez kančka sramu in vse ne-je in vse zavrnitve vrži čez ramo, samo pogumno naprej.
ojla jaz ti svetujem naslednje :
-vzami si čas in premišljeno načrtuj ter izvedi ločitev
– pusti naj on in njegovi starši po njihovo nadaljujeo njihov odnos z otroci – ker čas bo tudi v tem tvoj zaveznik..
– sama bodi z otroci ljubeča, dobra, posvečaj se jim s pozornostjo in ljubeznijo kadar zmoreš biti v prostem času z njimi
– naj otroke kar pazijo njegovi in tudi on-zakaj bi plačevala varuško?
– čas bo dozorel vse, verjemi mi – ko bodo otroci starejši pa sami več ne bodo želeli v negativne odnose, in sami bodo čutili ter razumeli , da si ti njihova dobra mamica, ki nisi jih ne hujskala, ne vzgajala proti očetu, ki si se matrala in trudila za njih brez sovraštva do moževe družine
– poslušaj me-ker boš poplačana !
p.s. glede stanovanja se posvetuj z advokatom, ker sigurno ti bo moral mož pomagat glede najemnine oziroma ne boj se zapustiti njegove hiše, ker ko boš z otroci na vašem boš srečna in sproščena 🙂
ne obupaj
počasi
korak za korakom, premišljeno, mirno, brez prepirov, nič na ihto ter ne s prepirom, ker se ne splača
glavo gor-bodi gospa !
ne njemu in ne njegovim nisi nič dolžna !
delaš in se matraš v treh izmenah, doma si pridna mamica in pridna ter spoštljiva žena, snaha – ma ko jih šiša njega in njegove ?!
naj prevzamejo še naprej njihove vloge in dolžnosti do otrok – nič jim ne prepoveduj in nič jim ne preprečuj četudi šuntajo tvoje otroke proti tebi
ker čas bo tvoj zaveznik-če boš do vseh njih do konca poštena, umirjena, pametna in PONOSNA !
LP
Praktično ni kaj dodati.
Morda le to, da je le rešitev a) omembe vredna, saj vključuje osebni angažma in željo po avtonomiji ter upravljanju z lastnim življenjem.
Sicer je najbolj priljubljen način “reševanja” tovrstnih problemov način b), zato so tudi rezultati običajno temu primerni.
Rešitev c) je žal znanstvena fantastika in kot tak ne zasluži resne obravnave. 😉
Imam izkušnje, le vztrajala sem 20 let. Če bi še enkrat ne bi niti tri leta. Tudi naprej ni lahko sama z otroci…ampak če škrtari pri vas, verjetno tudi pri otrocih in očita, kar vi kupite za njih…in jemlje si svobodo.
Čimprej stran, mali otroci lažje prenesejo.
naučite se poskrbeti najprej zase, da ne boste še naprej komu za služkinjo..da se ne ponavlja situacija, kajti “ugoditi” drugim in nikoli prav narediti je samo izkoriščanje…vas.