Nemogoc moz
Porocena sva 5 let, v tem casu je moz zamenjal ze dve sluzbi, v vsaki mu je bilo mucno, v tej ima odlicno placo, postal je vodja, a spet samo nerga kako je grozna. To se je zazrlo v njegovo splosno obnasanje – nenehno samo kritizira, jamra, vse vidi slabo, preklinja, sicer pa sploh ne komunicira vec. Ze prej ni veliko govoril, zdaj pa se z njim ne da vec pogovarjati. Odpoveduje tudi sicer kot moski – nanj se ne morem zanesti saj vse pozablja, na vsa moska opravila ga moram opominjati ali pa izvajati sama. Jasno, da me ne privlaci v spolnem smislu, saj imam obcutek da zivim s tecno staro babo. Ob dojencku nimam energije se zanj. Zdaj postaja tudi cse bolj nesramen do mene, niti dobronamerna kritika ne pomaga
Večno vprašanje kje je tisti partner v katerega sem se zaljubila, jaz sem ugotovila, da je to še vedno isti človek le jaz nanj gledam z drugimi očmi.
Vem da vam nisem prav nič pomagala ker odgovor zakaj je takšen ima samo on, vprašajte ga in zahtevajte odgovor. Nekaj mu sigurno ne paše, da je tako negativen kljub dobri službi itd.
Srečno.
Kakšen je pa bil prej, kakšen je bil, ko si se zaljubila vanj? S čim in zakaj te je privlačil?
Očitno mož gre skozi neko težko obdobje in ne zna ven iz tega. Služba je lahko neke vrste navidezen vzrok, mogoče mu jemlje energijo in nič ne da nazaj, taka je situacija v večini službah, kjer ljudje delajo za druge in imajo neko fiksno plačo, fiksni urnik in po možnosti ne morejo biti kreativni. Plača ni vse, ljudje bi morali težiti k temu, da bi nas delo izpolnjevalo, nam dajalo energijo in bi bili ponosni na to, kaj delamo, predvsem pa da bi videli SMISEL v svojem delu. Tako delo opravlja malo ljudi in zaradi tega izgorevajo, padajo v depresijo. To je treba razumeti in človeku poskušati pomagati.
Kar je največji problem, je pa komunikacija. Nešteto izpovedi preberem, ki imajo en skupni imenovalec – pomanjkanje komunikacije, predvsem iskrene. Najdite čas in prostor, ko bosta sama in bo mir, da se z njim pogovorite. Brez grobih besed, sočutno in mirno mu povejte, kako doživljate njegovo negodovanje. Povejte mu, da s svojo nenehno slabo voljo odbija vas kot partnerico in vpliva tudi na otroka, ki čuti, da ne živi v veselem vzdušju. Otroci povzemajo energijo in potem sami ne znajo biti srečni, ker starša nista nikoli znala biti zares srečna.
Od moža nežno, a odločno zahtevajte, da se izpove, kaj ga muči in zakaj je taki, kot je. Ko bo spravil iz sebe, pa poiščita pomoč in si zadajta neke cilje, kaj bosta naredila, da bo bolje. Brez tega bo vse razpadlo. Lahko si najdete novega partnerja in on novo žensko, ampak problem glede komuniciranja in reševanja težav bosta nesla sabo in vsaka zveza se bo slej ko prej sfižila. Veste, kako pravijo: “no one can save you from yourself”.