Najdi forum

nemirno spanje ponoči

moj 1,5 letni sine postane zvečer utrujen in zaspan. Vendar ko ga dam spat začne sunkovito vrteti glavo levo in desno (kakor, da bi bil živčen). Čisto se prebudi. To lahko traja različno od 5-15 minut. Sploh se ne pusti pobožati ali karkoli zamotiti, da bi prenehal vrteti glavico. To njegovo početje mi nikakor ni všeč. Tudi sredi noči ista pesem. Vzamem ga v svojo posteljo, da bi prenehal, vendar, ista pesem oz. še slabše, ker ne mara da se ga dotikam. Dam ga nazaj v svojo posteljico, spet poslušam kako sunkovito vrti glavo in sem čisto nemočna. Pri vrtenju glave sploh ne joka. To lahko počne tudi do 4x na noč. Ali ima katera tudi podobne probleme? Kaj naj naredim? A je možno, da ga mučijo zobki? Meni se to početje zdi “nenormalno”. Že res, da so otroci nemirni in se v postelji vrtijo in obračajo ampak ta moj to počne zelo zavestno.

hvala

ne vem če je to to, ampak jaz sem se skoraj do polnoletnosti uspavala z guncanjem… to se pravi z guganjem telesa levo desno ali pa premikanjem glave sem ter tja. Mislim da mi ni škodilo, to je bilo ene vrste crkljanje.
Če ti ne zgleda da bi se zraven matral bi ga jaz na tvojem mestu kar pustila.

Moja sestrična je to počela zato, ker se je tako uspavala. ko sem jo gledala se je men vrtel, njo pa zelo uspavalo:-)))

Moja 6,5mesečnica tud zvečer, ko jo dam spat v svojo posteljico vrti glavo levo in desno poleg tega se pa še buta v peno na ograjici. Seveda se pri tem čist razbudi, pa še smeje se in brca. Če jo vzamem v svojo posteljo tega ne počne, prav tako ne ponoči, če se zbudi. Tud men se tole ni zdel glih “normalno”, sem pa že parkrat opazila, da to počne tud čez dan če leži na sedežni. Drugač je zdrava in vesela, tko da se jaz s tem ne obremenjujem več. Ima pač neke svoje fore.

Lp,
Š.

Moj brat se je na tak način uspaval do pubertete oz. dokler ni motil cimra v dijaškem domu. Samo on si je zraven še pel!! Očitno je to dober način uspavanja za nekatere. Pozdravček, M.

New Report

Close