Najdi forum

Že par let imam potrjen sindrom nemirnih nog . Star sem 40 let . Noge so nemirne ,ko se umirim ,najhuje pa je ko dalj časa mirujem ali pred spanjem . Vse lepo in prav – pa vendar . Mene noge tudi bolijo in to obe enako v predelu stika mečne mišice in ahilove tetive . Bolečina je prisotna ves čas , v obeh nogah enako . Nekdo mi je rekel da “nemirne noge” ne bolijo . Zato se vprašam ali je to to . Poleg tega bi omenil da ; ali ležim in počivam ves čas ali se ukvarjam s športom in veliko hodim je bolečina popolnoma enaka . Hrbet me ne boli razen kak dan v ledvenem predelu .Vendar nič hujšega .
Obstaja kaka razlaga ?
Lep pozdrav Bojan

Pozdravljeni,

simptomi nemirnih nog so največkrat posledica preobremenjenosti, napetosti, sprememb v ledvenem delu hrbtenice, predvsem razdraženosti živčnih pletežev, največkrat pa kar kombinacija vsega naštetega. Priporočam, da opravite RTG slikanje ledvenega dela hrbtenice, začasno lahko poskusite tudi z masažo, ki bo omogočila povečanje krvnega obtoka v nogah.
V kolikor bo RTG izvid pokazal spremembe v ledvenem delu hrbtenice, se lahko odločite tudi za zdravljenje s tehnikami manualne medicine.

Lep pozdrav.

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Ker zaradi nemirnih nog ne morem spati se vam oglašam. Psihiater mi je predpisal 1/2 tabl. Mirzatena 30 mg. Po tej tableti se mi pojavijo nemirne noge. Pred leti sem zdržala 1 teden jemanja teh tabl. potem pa sem nehala, ker se ponoči ne bom sprehajala po stanovanju v temi tudi po dve uri. Prepričana sem, da mi nemirne noge povzročajo te tablete. Ko je ne bom več zaužila, pa bo to minilo.

Vam je to kaj znano. Mogoče ta sindrom povzročajo lahko tudi katere druge tablete.

Lep polnočni pozdrav Irena

Pozdravljeni,

seveda je možno, da je občutek nemirnih nog posledica oziroma stranski učinek jemanja določenih zdravil. Podobne simptome na primer povzročajo določena zdravila za znižanje holesterola. Priporočam, da o tem povprašate psihiatra, saj natančne vsebnosti omenjenega zdravila ne poznam in z njim kot zdravnik nimam izkušenj.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***
Objava čaka odobritev

New Report

Close