Najdi forum

Nekompatibilnost

Pozdravljeni!

Zanima me, če je res, da se lahko zgodi, da dva partnerja ne moreta imeti zdravega otroka ali pa otroka nasploh, ker njuni geni
“ne pašejo skupaj”. Ali kaj takega sploh obstaja?
Havla za odgovor.

Na tako splošno postavljeno vprašanje je zelo težko kratko in razumljivo odgovoriti.
V določenih izjemno redkih situacijah, ko ima eden od partnerjev neko specifično kromosomsko preureditev pratnerja, ne moreta spočeti kromosomsko zdravega otroka. Zakonci, ki imajo določeno genetsko bolezen v nekaterih izjemno redkih primerih ne morejo imeti zdravih otrok.O tem, kako geni “pašejo skupaj” še ne vemo nič. Od naših genov pa je odvisen naš imunski sistem. Pred kratkim sem pisala o tem, da poročajo, da včasih imunske značilnosti partnerjev onemogočajo zanositev, normalno vgnezdenje zarodka ali pa uspešno napredovanje nosečnosti.

Najlepša hvala za odgovor.

Poznam nek par, ki 10 let ni mogel imeti otrok, ko sta se razšla in poiskala partnerja, sta dobila vsak svoje otroke. To zanima tudi mene

Da, to je mogoče. V zadnjem času potekajo številne nadzorovane študije o učinkovitosti predlaganih načinov zdravljenja škodljivih imunskih dejavnikov, ki nastanejo zaradi individualnih imunskih značilnosti partnerjev in preprečujejo uspešno zanositev in donositev.

New Report

Close