Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza neke vrste priporočila

neke vrste priporočila

Spoštovani

Med brskanjem po netu sem naletela na določeno informacijo, ki me nekako mede. Prebrala sem, da naj bi bili splošni ukrepi pri inkontinenci:
vnesti v telo približno 1500 ml tekočine na dan ob omejitvi kofeina in alkohola, uživati dobro uravnoteženo dietno hrano, ohraniti dobre navade pri odvajanju, ne urinirati prepogosto in eš ostale. Zmedel me je nasvet ali priporočilo, češ da naj pijemo veliko tekočine, sočasno pa naj ne uriniramo prepogosto. Tega si sama ne znam najbolje razložiti. ALi mi lahko pomagate, kaj je bilo s tem mišljeno. Naj zadržujemo vodo ali morda kako drugače?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

V normalen vnos tekočine v telo 1,5 l dnevno se prišteva tudi tekočina, ki jo dobimo s hrano, na primer juha. Urinirale naj bi 6 do 8 krat dnevno in ponoči nič. Pri dietni prehrani, se odsvetuje pitje kave, kakava, čokolada, gazirane pijače. Hrana kot sta kislo zelje in kisla repa, močne začimbe ter česen in čebula, kajti vse to dražeče vpliva na mehur. Priporočam, da vode ne zadržujete, razen pri treningu mehurja, ki ga uporabljamo pri zdravljenju urgentne inkontinence ali prekomerni aktivnosti mehurja.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič, predsednica Društva Mena

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

New Report

Close