Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje nekajenje in spanje

nekajenje in spanje

Spoštovani.

Danes je peti dan in nisem še prižgala cigarete, čeprav me vsakih nekaj trenutkov prime, da bi. Prej sem kadila od 17 leta, 17 let po škatlico na dan. Moram priznat, da mi je kaditi zelo lepo. Zavedam, pa se škodljivosti. Da preneham pa sem se odločila predvsem, zaradi tega ker mi gre na živce, da sem od nečesa odvisna in samo razmišljam, kje ga bom prižgala.
Ne jemljem nobenih tablet ali obližev, samo delam na psihi. Veliko tečem (to sem že prej), začela sem z vajami joge, poslušam glasbo in se mažem z različnimi dišavnimi kremami.Ampak dogaja se mi da imam ful energije. Sploh mi ni do spanja. Ponavadi sem popldne vedno malo počila, zdej pa ne morem. To me malo skrbi. Še bolj pa me skrbi, ker bi jedla veliko sladkarij. Kaj mi svetujete? Bo to minilo?

V upanju, da ne bom prižgala cigarete in da bom spet lahko normalno spala in najpomembnejše-ostala pri istih kilah, vas lepo pozdravljam

Spoštovana!

Moram reči, da ste se zelo dobro lotili odvajanja. Podpiram vse aktivnosti s katerimi si pomagate. Ritem spanja je večinoma vezan na nočni čas, popoldanski spanec morda ni tako pomemben, če je nočno spanje normalno in če čez dan niste zaspani in utrujeni. Nikotin (ali njegovo odtegovanje) seveda lahko vpliva na ritem spanja, tako da si boste ta ritem sedaj morali počasi oblikovati na novo.
Glede na to, da imate toliko energije, vam – kljub že doseanji telesni aktivnosti – predlagam še dodatno. To bo zmanjšalo tudi nevarnost pridobitve kil.
Potreba po sladkem je dokaj pogosta ob prenehovanju kajenja. Svetujem Vam, da imate pri sebi le minimalne količine sladkarij – 1-2 bonbona, da ga imate pri roki, ko si zaželite sladko in to po možnosti nek trd bonbon, ki ga le počasi ližete ali običajni žvečilni gumi, lahko si skuhate kakšen zeliščni čaj.
Vesel sem, da ste se odločili prenehati. Kar poročajte na forum, kako Vam gre in v mislih Vas bomo vsi podpirali.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close