nekaj vprašanj
Pozdravljeni
2,5 mesečni hčerki že kar nekaj časa dajem Novalac AC1. Zdi se mi, da ima krče še vedno, čeprav zdaj že včasih ne vem več, ali jo res zvija ali ima jok kakšen drug vzrok (utrujenost, razdraženost). Koliko časa naj ji še dajem to mleko oz. kdaj naj preide na AC2? Ali pa bi mleko kar zamenjali, ko krči minejo?
Druga stvar – precej mamic, ki imajo dojenčke podobne starosti, jim že počasi začenjajo dajat gosto hrano. Ali ni to malce prezgodaj?
Mala si je začela tlačiti rokice v usta, obenem pa si kar naprej mane oči. Strah me je, da bo dobila kakšno vnetje. Zakaj to počne?
Pa še to – že zdaj se precej slini. Je to kaj povezano z rastjo zobkov?
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni, Masja,
na proizvodu piše, da Novalac AC1 lahko uporabljate neprekinjeno od 0. pa do 5. meseca starosti, Novalac AC2 pa od 5. meseca do enega leta. Kar se tiče krčev, je za počakati do tretjega meseca, kakšen teden dlje, potem pa bi morali miniti, če gre za krče, ki so v zvezi z nezrelostjo črevesja.
Ne vem, katere mamice dajejo že 2,5 mesečnim otrokom gosto hrano. Glede na dostopnost informacij in številne nasvete zdravstvenega osebja, je to skoraj neverjetno.
Otrok začne po 2. mesecu spoznavati tudi svoje telo, prijema svoji ročici in jih tlači v usta, saj z usti spoznava nove snovi. Nič ni narobe s takim početjem, to mora biti.
Zobki sicer lahko zrastejo že zgodaj, vendar slinjenje samo ni vedno v povezavi samo z zobki. Je normalno, saj otrok še ne požira sline tako redno kot mi. Rast zob pa napoveduje oteklina in rdečina-grebenček na mestu, kjer se bo pokazal zobek.
pri moji hčerkici se je slinjenje tudi pojavilo pri 2,5 meseca, tlačila si je rokice v usta, drgnila dlesni, malo pokašljala( se je zaletela slina). No pri 6 mesecih je imela trše dlesni, potem so bile malo zatečene, spredaj čisto spodaj malo rdečkaste, tam kjer bi naj bili zobki pa blede. Potem je bila tri tedne bolj sitna, nakar se je pojavila belkasta črtica, nato pa žagice(zobki), ki so se čutle na dotik.