nekaj vprašanj
Pozdravljeni.
Imam nekaj vprašanj, ki me mučijo, zato bi vas rada prosila za mnenje. Najprej naj vas vse pohvalim, ker ste resnično super. Sama sem se že pred meseci znašla v situaciji – alergija pri dojenčku – in bila popolnoma zbegana, saj nisem vedela praktično nič in so mi te strani prišle še kako prav.
No in zdaj moja vprašanja:
– ali lahko 8-mesečniku, ki je alergičen na kravje mleko ponudim samo Pregomin ali tudi sojino mleko iz tetrapaka. Po nekaterih tabelah naj bi dojenček te starosti prejel še približno 600 ml mleka, moj pa ga po steklenički noče piti. Kljub temu da ga dojim (samo še zjutraj in zvečer, pa tudi ponoči), me je strah, da ga dobi premalo.
– zanima pa me tudi, kako vi spite, kadar je alergija na “pohodu”. Midva v tem tednu nisva spala vsega 2 uri v kosu, pa še to je bil ali na rokah, ali pa v najini postelji. Danes sem že čisto “izžeta”, ker sem čez teden sama-očka je trenutno službeno odsoten, Kako vi lajšate težave vašim otročkom?
Želim vam lep dan in obilo užitkov na snegu.
Petra
Ojla!
Sama imam deklico, ki je alergicna na kravje mleko. Pije samo pregomin, ker sta alergija na kravje mleko inalergja na sojo navzkrizni, kar pomeni, da ce si alergicen na eno si lahko alergicen tudi na drugo substanco.
Tudi moja noce piti pregomina (1 – 1,5 dcl, ga se popije na zacetku, ko je lacna), zato ji ga izboljsam z biskoti v prahu(ki so brez mleka, jajc in glutena – Bi aglut od Heinza) ali pa z rizevo kasico z banano ali slivami od Bebi in tako pojemo (pac ne pije, vendar vseeno dobi beljakovine z Pregominom!).
Ko sem se dojila, sem ji najprej dala cca 1 dcl Pregomina in jo potem podojila.
Upam, da ti bodo moje izkusnje pomagale!
lp
– Pregomina sta dva, navadni Pregomin vsebuje tudi sojo, potem je pa še Pregomin AS, ki je brez soje, za tiste dojenčke, ki so alergični tudi na sojo (soja spada med najpogostejše alergene). Podobna zadeva kot Pregomin AS je še angleški Neocate, ki tudi vsebuje samo še “razstavljene” aminokisline (in ne “sestavljene” proteine) brez soje. Če mali prenaša navadni Pregomin, bi sicer moral prenesti tudi sojino mleko, razen seveda če njegove težave (praviš, da ne spite) ne izvirajo tudi iz soje v Pregominu. Najbrž bi bila najbolj ziheraška izbira dojenje.
– Spanje je bilo (in velikokrat še je) razkošje, ki ga ni bilo.
Držte se!
Drage moje.
Vsem se vam najlepše zahvaljujem za posredovane informacije. Zelo sem vesela, ker ste mi resnično pomagale. Zdaj imam ravno “krizo”, ker je mali po izboljšanju – Zyrtec smo mu dajali na 2-3 dni- spet čisto pikast po celem telesu. Prej sem mu djala le 5 kapljic vsake 2-3 dni, sedaj pa mu ne pomaga niti 10 kapljic na dan. ne vem več, kaj naj storim, glede na to, da sva oba še vedno na strogi dieti. Jaz se že “sušim”, tako da me mama in tašča prepričujeta naj vendar neham dojiti, jaz pa se ne dam. No, saj veste, kako je to.
Aja. Kakšne flekce imajo vaši otroci? Moj sonček ima rdeč krog, znotraj pa belo liso. Menda so to dokaj nenavadni flekci, jaz ne vem.
N, vsekakor bom vesela, če mi še kaj napišete, tudi jaz se vam še oglasim. Do takrat pa vsem lep pozdrav in čim manj prečutih noči in srbečih flekcev.
Petra
Petra,
tudi jaz imam hčerkico z kup alergijami. Pregomina ji nisem dajala (pa sem ga dobila), ker sem imela dovolj mleka in ni bilo potrebe. Dojim še danes, ko ima hčerkica 15 mesecev, vsak dan se med službo še zapeljem domov in jo dojim. Sem pa zato tudi sama na strogi dieti. Shujšala sem 15 kg in sem popolnoma zdrava. Vem, da je včasih hudo a potrpi, najboljše mleko je še vedno tvoje!
Z spanjem smo imeli tudi mi težave a so se takoj, ko sem šla na dieto nehale. Tudi hčerkica nima praktično nobenih izpuščajev niti drugih težav, če smo dosledni. Čim pa pojem kaj kar ne bi smela, tisto noč bolj malo spim.
Težavno je postalo pravzaprav sedaj, ko bi tamala jedla vse, kar je njen starejši bratec, ki pa alergij nima. Dere se kot da jo s kože dajemo, dokler ne dobi svojega koščka. In smo pri težavah…
Lep pozdrav, Irena
drage mamice!
Tudi moja puncka je alergik in se praska, kozica ji poka in susi ali pa rdece zari, pa sem se takoj ko sem izvedela za bioreson. terapijo, odlocila da poskusimo in vesela sem, da zaekrat vsaj poznam vzroke tezav (bili smo na testiranju), ker tudi sama sem ze imela stogo dieto in krvni testi niso nic pokazali, potem pa smo ugotovili, da je alergicna na prsico v hisnem prahu- proti tej pa ni diete, a ne :))) in na sladkor (ki je povsod :(( ) in sem ga v svoji dieti pozabila crtati.
tako da priporocam vsem! S terapijo se nismo zaceli, ker je guzva, ampak imam veliko upanja in sem optimist.
Noci pa nam mirijo fenistil kapljice in obvezne rokavicke, pa dojenje vsake 2-3 ure.
LP,
Tina