Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Nekaj v grlu

Nekaj v grlu

Lep pozdrav!

Stara sem 37 let, nikoli nisem kadila, ne pijem ne alkoholnih in ne gaziranih pijač.
v začetku septembra sem prebolela bronhitis. Sedaj pa že približno 14 dni čutim nekakšen cmok v grlu in občutek sluzi, ki pa se ne da izkašljati.ponoči teh težav ne čutim, slabše je čez dan, ko imam na trenutke občutek, kot da me stiska v grlu.Pred leti sem bila na gastroskopiji -sluznica ok – ugotovljen je bil refluks.Do sedaj nisem imela nobenih težav zaradi tega, zdaj pa ta zoprn občutek kot bi nekaj ležalo v grlu. Sem zaskrbljena !
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljena!
Težava bi bila lahko posledica vnetja, bodisi zaradi okužbe (v smislu prehlada), lahko zaradi refluksa… Stiskanje v grlu pa je zelo pogosto tudi znak psihične tesnobe (ki jo lahko povzroča strah pred hudimi boleznimi).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za vaš odgovor!

Vendar se ponovno oglašam, kajti po 10 dnevnem jemanju makropena 400 sluz v grlu ni izginil.Poleg tega sedaj jemljem tudi lanzul in me zanima po kolikem času naj bi bilo vidno izboljšanje če je ta sluz posledica refluksa?Moram povedati še to da včasiH (po hudih mukah in zelo redko)izkašljam za kakšen droben grah rumenozelene sluzi, sicer je ta izloček brezbarven in se vleče.
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!
Makropen bi pomagal (le), če bi bila to posaledica bakterijske okužbe. Po lanzulu bi moralo biti bolje v 2 tednih (predvsem občutki v grlu). Če je postal problem kašelj (ki ga sicer lahko sproži tudi refluks), bi bilo možno tudi zatekanje sluzi nazaj iz nosu, alergije, morda astma… (to običajno spremljajo še druge težave).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala lepa za tako hiter odgovor.Moram povedati da sem bila testirana za astmo(negativno) pa tudi alergija samo zelo zelo blaga na pršico.In kaj mi svtujete vkolikor se stanje ne bi uredilo.Moja osebna zdravnica mislim da nima posluha za moje težave, kljub temu da do sedaj še nisem bila niti en dan v bolniškem staležu (nisem namišljen bolnik)
Hvala in lep pozdrav!

Simona

Ker nisva uspela še opredeliti, od kod težave, je težko določiti ukrepe.
Učinek lanzula boste videli kmalu, kašelj (nisem uspel povsem razbrati ali vas dejansko sili na kašelj, ali le želite izkašljati “občutek sluzi”) je lahko posledica prehlada in se tak lahko vleče zaradi preobčutljivosti dihal še več tednov, kljub manjši reakciji pri testu na pršico se lahko ravnate, kot pri alergiji, pri tiščanju ali “čudnih” občutkih v grlu še vedno pride v poštev tudi psihičen občutek tesnobe (kar ne pomeni, da ste namišljen bolnik). S pregledom se je precej laže orientirati. Zdravnica verjetno ni opazila vaše zaskrbljenosti nad težavo, ki jo je verjetno ocenila kot manj pomembno. In ste prišli žejni čez vodo…
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lep pozdrav!
Ne sili me na kašelj, le na vsak način bi rada izkašljala ta “občutek sluzi”. Sicer že od vsega začetka (od bronhitisa in potem dalje) nisem imela povišane temperature,krvna slika je bila v redu pa tudi CRP faktor po mnenju zdravnice v redu. Če nisem preveč sitna prosim če mi v par bededah poveste kaj se odkrije s preiskavo crp faktorja.

Hvala in lep dan!

Simona

CRP je kratica za “C reaktivni protein”, vrednost se v krvi dvigne ob vnetjih (najbolj bakterijskih) in je dokaj občutljiv pokazatelj dogajanja, sam po sebi ne pove veliko in ga je treba upoštevati v luči znakov in ostalih izvidov. Večinoma velja v laboratorijih normalna vrednost do 5, ob določenih boleznih lahko naraste na nekaj sto.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za vse prejšnje odgovore.Moram povedati, da je cmok v grlu po 30 dnevnem jemanju lanzula in po makropenu popolnoma izginil, medtem ko sluz v zgornjem delu grla ostaja in se ne da izločiti.Ko sem doma sem trudim da vsaj malo izkašljam v službi poleg sodelavk pa se tega ne da in ko se jta sluz nabere me dobesedno sili na kašelj in skoraj na bruhanje . Dobim tudi občutek da me bo kar zadušilo.Vem da je neumno vprašanje pa vendar ali zaradi sluzi lahko pride do zadušitve. Naj ponovno obiščem zdravnika

lep pozdrav!

Ker imate ohranjen refleks kašlja in niste povsem oslabela in vezana na posteljo, se zaradi sluzi ne boste zadušili. Tudi tak občutek ni nujno povezan s sluzjo, lahko bolj s tistim tesnobnim cmokom v grlu.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close