Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Nekaj v grlu

Nekaj v grlu

Spostovani gospod doktor,

Upam, da mi boste znali svetovati ali pa mi povedali kam naj se obrnem…

Pred dborim mesecem sem se vrnila s pocitnic. 21 ur sem bila izpostavljena klimi na avtobusu in v nekaj dneh se mi je pojavila ‘bulica’ v ustih (na nebu), ki je postajala vecja. Odsla sem k zdravniku, ki me je pod nujno napostil na ORL kliniko. Tam mi je zdravnik z majhnim posegom prerezal nebo in nekaj zelatinestega odstranil izpod tkiva. Po raziskavi in na kontroli je bilo na sreco vse dobro. Vneje, so mi rekli.

Vceraj zvecer pa sem ponovno zacutila, da se mi nekaj dogaja v grlu. Sicer je bolj globoko in nicesar ni opaziti, ce se pogledam v grlo. Imam tako cuden neprijeten obcutek oz. se mi zdi, da imam ‘nekaj prevec’ in me ovira pri poziranju sline ali hranjenju oz. pitju. Danes zjutraj je obcutek prav zoprn in me malenkost boli tudi proti usesu. Sicer ni hudo, je pa neprijetno.

Sicer ne vem kaj bi to bilo in ali mislite, da bi morala k zdravniku, ceprav se nic ne vidi.

Poleg tega pa me skrbi tudi moj trebuh. Zadnjih 14 dni me tako cudno vse boli in tisci. Pred 2 leti sem imela gastroskopijo, ki je bila zelo v redu. POvecana kislina zaradi stresa.

Sedaj pa kar opazam, da me boli… bila sem pri zdravniku, ki pravi, da ni nic hujsega. Mene pa se vedno boli. Pa ni bolecina v zelodcu. Boli me vse od levega rebrnega dela do desnega in dol. Malo sem tudi napihnjena, obcasno me hudo zvije preden grem na potrebo. Apetit imam in jem zelo veliko ceprav se pri 180 cm nikakor ne morem zrediti na vec kot 62 kg.

Moj zdravnik pravi, da ni potrebno delati panike in da tudi na krvi nicesar ne vidi. UZ je v redu, zolcnik je malo majhen, a vseeno brez senc in cesarkoli drugega. Za kolonoskopijo nisem navdusena, smatram, da tudi se ni potrebna, ker potrebo sicer opravim redno in ne opazam nobene krvi.

Lepo vas prosim, ce mi lahko z nasvotom vsaj poveste, kaj se dogaja z menoj. In kam naj se obrnem. V kratkem se opravljam na daljse potovanje in dalec stran od doma si ne zelim kaksnih stresnih zdravstvenih problemov.

Hvala in vse dobro se naprej.

Lori

Spoštovani!
Kar se tiče grla, gre lahko za vnetje, čeprav sami niste opazili nič. Ker je pa laže “kaj videti” če veš kaj iščeš, se je smiselno oglasiti na pregled če občutek v kratkem ne mine.
Težave v trebuhu vam lahko povzroča želodčna kislina, posebno če ste težave z njo že imeli in kljub temu, da je bila gastroskopija pred leti OK, lahko prehrana z veliko balastnimi snovmi, lahko virusna okužba… S pregledom krvi so želeli predvsem izključiti vnetna dogajanja v trebuhu, ultrazvok trebuha pokaže sečila, jetra, žolčnik… slabo pa votle organe (črevo, želodec). Presnova pri ljudeh pa je zelo različna in če imate stalno telesno težo kljub temu, da se vam zdi, da veliko pojeste, to samo po sebi ni znak bolezni.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,
meni pa nekaj ropota v grlu, kot bi imela bonkice, ob katere se kosti zatikajo. ORL je bp. To občutim, bolje rečeno slišim med požiranjem sline, najbolj, ko držim glavo navzdol.
Ali menite, da moram na dodatni pregled, na ORL sem bila, je BP.

Hvala in lep pozdrav.

Če prav razumem, požirate brez težav, ko pa se vam pri požiranju premaknejo hrustanci spredaj na vratu, čutite “preskok”?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ja, vse je brez bolečin,kadar požrem slino (ne hrano), pa čutim preskok. Kot bi mi zrastle nekakšne bulice in se vanj nekaj zatika, oz. preskoči. Kot na primer preskoči vretence.
Tega prej nisem opazila.

Mislim, da “težava” ne kaže na nobeno bolezen in je bolj povezana z zgradbo grla, kjer se posamezne strukture stikajo med seboj. Ob priliki lahko omenite vašem zdravniku, skrbi pa so odveč.
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close