Nekaj strani vzorčkov za čipke
Sicer ne vem, koliko so uporabne – preverjanje me še čaka…
Ampak konjička pa nisem našla :(((
1. Govorila sem o vzorcih in ne o čipkah.
2. Mogoče pa ti nimaš pojma, koliko dela je z izdelavo take čipke.
Res ne vem, zakaj je potreben tak “napad”, saj nisem nič takega rekla. Tudi glede cen vem, da dobijo nekatere klekljarice plačane prtičke priblično 100 SIT na uro (ne, nisem pozabila ene ničle). To je pač ročno delo, ki terja svoj čas. Lahko potrdi vsaka, ki sama kleklja.
Ja, enkrat sem v Idriji videla, kako odkupujejo čipke (recimo takšne, ki se všijejo v zaveso) – vržejo jih na vago!!!!!!!!!! in izplačajo eno bolj kot ne mizerno ceno.
To delo ni na uro nikoli plačano pošteno.
aaaaskajaja – če se ti zdi pet jurjev za prtiček veliko, pa ga probaj sama sklekljat, bomo potem debatirale o ceni. Aja, ne znaš? Potem naredi tako kot sem jaz: dve leti hodi v tečaj, da boš znala klekljat samo osnove, pa se ga loti. Boš videla, koliko ur se presedi ob izdelku in koliko veselja je potem, ko je končan. Da ne govorim o veselju in iskricah v očeh pri morebitnih obdarovancih! To pa je stvar, ki sploh nima cene.
Ojla!
Ja, vem, da zgornji linki niso za idrijsko čipko…
Ma iskala sem vzorček oz. papirc za tistega gugalnega konjička, ki sem ga v eni drugi temi videla – takega bi pa res rada imela za našega malčka oz. malčico! In vem, da bi mi ga tašča sklekljala, če bi ji vzorček/papirc prinesla…
Katka, tebe bi pa prosila za kontakt. Bi poklicala to gospo in jo vsaj informativno povprašala, če je možno to narediti po fotografiji čipke…
In ja, ročna dela so mizerno nizko plačana! V njih je ogromno časa in dela s srcem. Redki so tisti, ki uspejo ceno postaviti in jo držati. In potem še vsi kupci jamrajo, kako dragi so ti prtički in všitki…
Sama ne klekljam. Se niti ne upam začeti učiti. Toliko in toliko denarja gre za osnovne pripomočke, časa pa nimam na pretek. In v prihodnje ga bom imela še manj. In se raje lotim stvari, ki jih lahko začnem z manj začetnega kapitala ustvarjati, da me ne bi potem srce bolelo, ko bi gledala pripomočke, kako se prašijo…
Za čipke pa taščo naprosim :))) Ki zna in ki uživa pri klekljanju.
LP!
se opravičujem če se je katera počutila napadeno….ampak cene so res visoke…nimam izkušenj da bi kupila res tako poceni kot nekatere navajate na kg. ali metre .. ali 100 sit uro..
naj pa povem še to da moja mami kleklja in prekleto dobro vem koliko truda in časa je poterebno vloziti v en izdelek zato sem tudi povedala, da so drage čipke in ne tako poceni kot je ena izjavila…
sama sem poskusila s klekljanjem, je zanimivo samo res vzame preveč časa, ki pa ga ob 4 otrocih resnično ne mislim še nekaj časa ” zabijati” za klekljanje..mogoče čez nekaj let
toliko vem ki ste me napadale
lep večer
Katka, hvala, zabeleženo!
Dadaja, se mi ne mudi, malček je napovedan konec maja, tašča pa za ta drugo nosečo snaho trenutno nekaj kleklja, tako da res ni panike :))))
In hvala že vnaprej!
Aja, a tista konjičkova ušesca… tisto se na kak poseben način kleklja? ker je drugačne oblike…
LP
Da tole malo na vrh spravim… Dadaja, še misliš name?
(hehehe, če te ne ujamem tukaj, ti napišem posebej temo :))))
Konjička je narisala Anna korableva. Papirc je v knjigi Russian Lace Patterns. Knjiga stane 70 USD.
Papirce riše tudi Kejžar vida iz Škofje loke.
Bolje je kupit že narisan vzorček – papirc. Stane od 500-1000 sit. Po naročilu pa pride tudi čez 30.000 sit.
Ušesa od konja so narejena iz ribice.
lp Klara
Klara, hvala za vso razlago!
Bi te pa še nekaj vprašala… Ušesa so iz ribice – kaj je to? način klekljanja?
Hvala še enkrat!
LP
KLARA, najlepša hvala! Ja, široki ris je pa tašča omenjala!
Super, da si tu in pripravljena pomagat!
Res hvala!
LP