Najdi forum

nekaj sočnega, kremastega..

Vedno bolj me mikajo razne kreme, sladoled… Pa tudi dobro namočena grmada ali tiramisu bi sedla. Pred Montijem sem večkrat kupila kremo alpro soya, notri sem narezala sadje in to je bil moj trenutek dneva, ko sta tamala zaspala… Samo ta krema vsebuje trstni sladkor 🙁
Sigurno se še kateri luštajo take stvari. Ima katera recept za kaj takega brez mešanja B in OH? Je katera našla kupljen sladoled brez sladkorja. Ha, ha, ha, saj vem. Utopija. Ali mogoče?

lp
Tinoča

Zadovoljiv sladoled lahko pripraviš tako, da daš narezano sadje po izbiri zamrznit v koščkih, nato pa zmrznjeno miksaš. Je bilo v soboto na RTL v oddaji o organski hrani. Zelena jabolka so bila menda s kančkom nekega likerja božanska. Če vmes daš še skuto, bo krasna večerjica.

Miranda

Če v navaden, tekoč jogurt vmešaš marmelado brez sladkorja (če ti ni dovolj sladko, pa še kako kapljico tekočega sladila), dobiš super kremo. Daj jo zamrznit in imela boš odličen jogurtov sladoled.

LP!

V multipraktik ali pač mikser streseš zamrznjeno sadje (jagode, maline, višnje, gozdne sadeže…….ali pa kakšno drugo sadje, ki ga zamrzneš sama; odličen je ananas ali pa banane) malo zmiksaš, da se zdrobi, doliješ navaden manjmasten jogurt in še malo zmiksaš, da se masa poenoti in odličen sladoled je pripravljen. Po želji lahko dodaš malo umetnega sladila (jaz uporabim sorbitol, kadar si zaželim res nekaj sladkega).

lp

Julija

Tinoča, ne ni utopija;) Res lahko kupiš tudi sladoled, brez sladkorja (ampak slajen z umetnimi sladili). Mislim, da je “lahki otočec” nisem pa 100%. Okus pa mislim da je 1/2 vanilija, 1/2 čokolada. Pa še slab ni. Za vrednosti pa lahko pogledaš tukaj, če te zanima:

Lp, Maja

Jaz ti priporočam jogurt po babičinem ali Julijinem receptu.

V skrajni sili pa sem jaz kupila jogurt z okusom strecetele ali lešnika in ga zbasala v skrinjo.
Moraš pa se zavedat, da je to že sladkano.

A v skrajni sili vseeno veliko bolje od maxa 🙂

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

New Report

Close