Najdi forum

ZA to, da veruješ pa res ni treba hodit v cerkev ali pripadat kateri koli verski sekti. TE so si izmislili oblastiželneži in so podobne političnim strankam. RAzlika je samo ta, da pri polčitičnih strankah plačuješ članarino pri verskih pa ne. ČE se poglobiš v spise katere koli vere, ugotoviš, da učijo prav vse isto medsebojno spoštovanje, univerzalno ljubezen, strpnost, … POlgej samo katoliško cerkev. SV. frančišek Asiški se ni strinjal s korupcijo in razvratnostjo tedanje cerkvene inštitucije in je ustanovil nov beraški red — zavezal se je čistosti, uboštvu in pokorščini (KRIstusovim naukom, ne cekrveni gospodi),; pa poglej kaj je iz tega nastalo zdaj. Ubogi FRAnčišek se najbrž kot propeler vrti v grobu zaradi tega, kako živi današnja duhovščina. NE samo, da imajo ljubice in otroke, med njimi je najbolj razpasena pedofilija. IN koliko imajo za povedat o tem, da otrok potrebuje ob starša, ko pa se to zgodi kakemu od njih, je pa dovolj, da ima mater. POznam primer, ko se je duhovnik “spozabil” in zaplodil otroka. Ker se je zavedal, da otrok potrebuje očeta, je sklenil izstopiti iz samostana in se poročiti. ON in njegova sedanja žena sta doživljala strašne pritiske. Prepričevali so ju, naj ostane v samostanu in da bodo že oni poskrbeli, da bo otrok preskrbljen itn. KEr se ni dal, so ga nazadnje izobčili. KAr se meni ne zdi nič hudega, kajti takšni inštituciji za nič na tem ali onem svetu ne bi hotela pripadati.

Jaz sama sem vzgojene v strogi katoliški družini.Morda je tudi mene ravno to privedlo do tega, da sem v nejstniških letih začela gledati le napake v cerkvi.In preprosto rečeno se mi je začelo obračati ko sem videla kaj vse delajo..A dobila sem vernega fanta.Sicer sva šla narazen a sem malce drugače začela gledati na to.Vera je v nas samih. Ne pomaga če hodimo k maši vsak dan, pa sedimo na ušesih.Lahko pa nikoli ne gremo pa doma vsak dan molimo.
Mislim da je to stvar vsakega posameznika.Samo iz lastnih izkušenj vem, če se hočeš držati tega, kar pravi Bog, potem moraš vsak dan hoditi za tem kar se pričakuje.Če res verjameš v to, potem je dobro da se gre k maši, da se vsaj tam sliši nekaj malega o dejanjih, napotkih za tako življenje…Da je le ljubezen tista ki polni življenje.

Nevernik, oziroma mi moja privat vera zapoveduje samo eno pravilo zivljenja: “uzdaj-se-use-i-u-svoje-kljuse”.
Zakaj? Zato, ker imam rad ljudi. Vera pa pomeni, da verjames, da obstajajo stvari, ki so vecje od cloveka in ki jih z razumom ni moc razloziti – misel, ki je zame nesprejemljiva. 🙂
Tommy

New Report

Close