nekaj nasvetov za kozo
Pozdravljeni!
Sem 20- letno dekle, ki ima kar nekaj tezav s kozo, na katere stresni tempo se slabse vpliva. Ker sem vedno bolj pristasinja zdravilnih zelisc in manj kemije, ki moji kozi ne ustreza, se obracam na vas. Zanima me:
1. ali mi lahko priporocate kaj proti ekcemu? imam namrec srbece predele, ki se pozimi se poslabsajo. Ali mi lahko priporocate kaksna zelisca, zivila ali izogibanje kaksnim stvarem.
2. imam zelo mastno in obcutljivo lasisce, kaj mi lahko pomaga?
3. nagnjena sem k koznim alergijam, ce pojem kaj, kar ima veliko umetnih barvil, zamenjam prasek ali kremo, se na kozi takoj pozna, ali lahko kaj naravnega pomaga proti pikicam?
hvala in lep pozdrav
Moj predlog mogoče ne bo takšen, kot ste si ga želeli. Pri kožnih težavah moramo vedno obravnavati celo telo. Zato se boste vseh zgoraj omenjenih težav znebili tako, da boste sanirali črevesje: protiglivična dieta (srbenje), razkisali (mastno lasišče, alergije), prehrana z živili, ki vsebujejo malo histamina. Za nego kože pa seveda kreme brez parafina.
LP
S pomočjo iskalnika boste v tem forumu našli teme kot je protiglivična dieta in razkisanje. O histaminu in živilih veliko piše na internetu, prav tako o negi kože brez parafina. Ko boste o tem veliko prebrali, se lahko oglasite s konkretnimi vprašanji.
LP