Najdi forum

nekaj na dlesnih

Pozdravljeni

Približno en mesec nazaj se mi je na spodnji dlesni (na notranji strani) naredila bela bulica. Bulica kot taka je neboleca, bele barve in me tudi ne moti.

Malce sem se prestrašila in obiskala svojega zobozdravnika, ki me je napotil na slikanje. Na osnovi slik je rekel, da je vse v redu in da naj se ne sekiram. Od tega sta minile že 2 tedna, bulica pa kar noče in noče izginiti. Zavedam se, da je težko tako na daleč, brez pregleda in zgolj na osnovi nekaj podatkov podati neko mnenje, pa vendarle, kaj mislite, da bi to lahko bilo?

Najlepša hvala in lep pozdrav

Mojca

Spoštovana Mojca, res ste nanizali premalo pomembnih podatkov, da bi lahko vedel, za kaj gre. Po opisu sodeč bi lahko šlo za cisto v področju žleze slinavke – v ustih je ogromno malih žlez slinavk, katerih izvodila se lahko zamašijo, ali pa se izločki iz žleze nabirajo ob žlezi. Nastane zatrdlina, ki je lahko belkasto obarvana. Takšna sprememba običajno tudi ne izgine, lahko pa se izprazni in s tem zmanjša. Vendar, kot rečeno in kot ugotavljate sami, več bi bilo mogoče reči edino ob pregledu.
Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close