nejasnosti glede ortodonta
Pozdravljeni,
imam 21 let in se neprekinjeno zdravim pri istem ortodontu že 15 let. Ker uporablja izključno zdravljenje s snemljivimi zobnimi aparati je bila možnost, da bi pridobila fiksnega izključena. Ker se v tem času stanje mojih zob še zdaleč ni uredilo, si močno želim fiksni aparat, saj nad tem že počasi obupujem. Zanima me ali mi le-tega lahko krije ZZZS, glede na to, da se neprekinjeno zdravim in, da mi zdravljenje s snemljivim zobnim aparatom ne pomaga. Seveda bi se za pridobitev le-tega morala prestaviti k drugemu ortodontu, kar ne vem ali se smatra to prekinitev zdravljenja.
Za vaš odgovor se vam iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Spoštovana,
kot že večkrat zapisano v našem forumu, je menjava ortodonta načeloma možna, kadar je sporazumna med obema ortodontoma in med pacientom in poteka po admninistrativnih pravilih. Kar se v vašem primeru pojavlja kot problem, je vaša starost. Po pravilih zavarovalnice mora biti ortodontska obravnava zaključena do dopolnjenega 22. leta (izjemoma v primeru kirurškega zdravljenja do dopolnjenega 25. leta), kar pomeni, da ste za to menjavo čisto prepozni. Svetujem vam, da se s svojim problemom obrnete neposredno na zavarovalnico, morda se da še kaj narediti. Srečno!