Najdi forum

nehoteno zgubljanje teze

Moj problem se malo razlikuje od vecine oseb na forumu. Stara sem 21 let, visoka 162cm, vedno sem bila bolj drobne postave, tam nekje 53-54kg. Sedaj pa se mi dogaja, da nenehno nehoteno hujšam, sama ne morem najti vzroka za to. Jem normalno, glede na punce moje starosti, veliko več kot one. Stres ali prevelika telesna aktivnost tudi nista vzrok. Če kdaj spustim kaksen obrok, npr. vecerjo, mi teza pade tudi za nekaj kilogramov, ki pa jih ponavadi ne morem ali zelo tezko dobim nazaj. Skrbi me, da so tezave simptom kaksne bolezni.

Za odgovor se vam zahvaljujem!
LP

Pozdravljena,

najbolje bi bilo, da greš k svojemu splošnemu zdravniku in mu poveš za svoje težave, da bo lahko opravil splošne preiskave-npr. odvzem krvi ipd, da vidi, kaj se dogaja. Takole na daljavo, ko te ne poznam je težko ugotoviti vzrok zakaj bi ti telesna teža sama od sebe upadala, če praviš, da ješ normalno.

Moram ti povedati, da ni zaželjeno, da spuščaš obroke, tudi večerjo ne. To je zmotna predstava, da naj bi večerja redila ali da telo zvečer ne potrebuje hrane ker gremo tako spat. Vsaj dve uri pred spanjem naj bi imeli zadnji obrok. Poleg tega imej obroke, s katerimi boš svojemu telesu zagotovila vse hranilne snovi.

Kaj zate pomeni, da ješ normalno?

Upam, da se bodo tvoje težave umirile. Če boš potrebovala kakršenkoli pogovor kar piši. Srečno.

Tatjana

New Report

Close