Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nehormonska kontracepcija?

Nehormonska kontracepcija?

Pozdravljeni, zaradi glavobolov in vpliva kontracepcijskih tablet na duševno zdravje sem se odločila, da jih po 7 letih preneham jemati. Po posvetu z ginekologinjo mi je predpisala Nuvaring obroček, na kar pravimo, da poskusimo in da bi morali ustrezati. Vendar sem skeptična saj si ne želim več hormonske kontracepcije, ker opažam, da res ne ustreza. Zanima me, če je morda kakšna nehormonska kontracepcija, razen kondomov, ki bi bila boljša izbira kot obroček? Ginekologija pravi, da mi nehormonske spirale ne bi dala, ker nisem še rodila. Otroka pa ne bi imela vsaj še nekaj let, sem 25 let stara, zaenkrat še kadilka. Imam tudi povišan holesterol pri kroničnem bronhitisu. Ker ne vem na koga bi se lahko še obrnila vam pišem tukaj. Najlepša hvala že vnaprej.

Pozdravljeni,

drugih nehormonskih oblik, razne pregradne kontacepcije in materničnega vložka z bakrom, žal ni.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close