Negibljivost in bolecine v zapestju
Pozdravljeni!
Prosil bi za pomoc. 6.6.23 sem bil pri vas na pregledu zaradi po. op. stanja l zapestja. Diagnoza, Sudecov sindrom po. op. Pred 4 meseci (3.5mesece po poskodbi) sem imel odprto rekonstrukcijo sl ligamenta s k-zicami. Zapestje je ob premikanju bolece in ima 50 procentov manj gibljivosti kot d zapestje in l zapestje pred operacijo. Bolecine so predvsem v palcevem delu in sredini zapestja ob premikanju sploh ob skrajnih gibih. MR pred operacijo je pokazal povecan skafolunatni kot in rupturo ligamenta med tema koscicama. MR po operaciji je pokazal konstruiran ligament (prislo je do fibrozne premostitve ligamenta) in skafolunatni kot enak kot pred operacijo. Ali mi povzroca bolecine in negibljivost Sudecov sindrom saj se na rentgenu vidi da kosti propadajo in so bolj stisnjene skupaj kot na sliki pred operacijo ali mi lahko povzroca to povecan kot med koscicama? Je moznost izboljsanja gibljivosti in zmanjsanja bolecin? Hvala za odgovor. Lp.
Pozdravljeni,
menim, da je glavnina vaših težav posledica Sudeckovega sindroma. Priporočam nadaljevati s fizioterapevtskim zdravljenjem, s samostojnim razgibavanjem roke ter zapestja v hladni vodi večkrat dnevno ter s čim bolj normalno uporabo operirane okončine.