Najdi forum

negativno in škodljivo sevanje

Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi sem imela meritve za škodljiva sevanja v stanovanju.Te meritve sem sprejela po telefonu,s katerimi se njihovo podjetje ukvarja.

Njihov radiostezist,oziroma strokovnjak je v spalnih prostorih zmeril vodne tokove(žile),kozmično sevanje,električna sevanja od kablov in elektro aparatov,do vtičnic,napeljave elektrike in celo radioaktivnost v prostoru.Zmeril je tudi hartmanov križ-to je mreža 2x2m.
Na ležišču je veliko teh točk,ki niso priporočljive,da bi se tam človek nahajal med spanjem.
Priporočal mi je ležišče,ki bi nas obvarovalo pred škodljivimi sevanji.
Ni bil niti malo posiljen,jaz pa vseeno premišljujem,da bi si nabavila to zaščito!

Mnenje prosim!

Pozdravljena!

Že večkrat sem pisala, kakšno je naše mnenje o meritvah tovrstnih sevanj. Vendar naj ponovim, uradna znanost lahko meri elektromagnetna sevanja različnih električnih naprav ter radioaktivna sevanja, za ostala sevanja ne obstoje dokazi, da obstajajo, kaj šele, da imajo vpliv na ljudi. Pri merjenju radioaktivnosti je potrebno vedeti, da obstaja naravno ozadje, to pomeni, da je nekaj naravnega sevanja prisotno povsod in je normalno, pomembne so vrednosti. Podobno je pri meritvah elektromagnetnih sevanj iz vsakdanjih naprav. Običajno delujoče naprave sevajo nekajkrat več od kablov ali vtičnic, kjer sevanja na okoli 10 cm oddaljenosti praktično ni več. Biološki učinki, ki bi jih potencialno lahko takšna sevanja imela, so lahko prehodne narave in ne nujno škodljivi, lahko bi bili tudi koristni. Zaenkrat ni nedvoumnih dokazov, da bi bila sevanja naprav iz omrežja večini ljudem zdravju škodljiva. Obstajajo pa ljudje, ki so lahko preobčutljivi in imajo lahko različne neprijetne (ne nujno zelo škodljive) težave. Bolj problematično kot sevanja omrežja in naravna sevanja, bi lahko bila sevanja mobitelov in baznih postaj ne toliko zaradi jakosti kot zaradi specifičnih frekvenc, raziskave pa so še v teku.

Domnevam, da ste se za meritve odločili zaradi težav s spanjem. Preden nabavite ustrezno zaščito, vedno svetujem, da preverite klasične vzroke za težave s spanjem (od načina življenja, prehrane, različnih bolezni in bolečin v telesu pa predvsem do skrbi in drugih stresnih dejavnikov, ki lahko zelo motijo spanec). Tudi niste navedla, katero zaščito vam je radiestezist svetoval. Mi namreč lahko nekaj povemo o izdelkih,ki smo jih testirali, za ostale ne moremo dati mnenja. Pri nas predvsem preverjamo, ali nek izdelek sploh ima biološki vpliv in kako vpliva na biopolje človeka (umirja, spodbuja). Tudi testiranja v smislu zaščite izvajamo, vendar na željo proizvajalca. Več o tem katere izdelke smo testirali in o rezultatih testiranj si lahko preberete na naših spletnih straneh.

več o certifikatih in kdo jih je pridobil:

Lep pozdrav, dr. Romana Ružič

Na voljo je že veliko znanstvenih razprav o fizikalnih merjenjih geopatskih pasov za vse, ki se resno zanimajo za te pojave. Kdor pa danes še trdi, da ni znanstvenih dokazov za to, da je kvaliteta življenja na ozko omejenih pasovih zelo različna, da obstajajo “dobra” in “slaba” mesta za spanje, je zaostal ali kvečjemu nedobrohoten. Narejeni so bili tudi že nekateri poskusi na ljudeh, živalih in rastlinah. Dodatne informacije v zvezi z vplivi geobioloških in tehničnih (elektromagnetnih) sevanj na ljudi, si lahko preberete na povezavi http://www.geobiologija.net/vplivi_na_zdravje.htm.

ROBERT ZUPANČIČ- radiestezist in svetovalec
http://www.geobiologija.net

Spoštovani g. Zupančič!

Žal vas moram opozoriti, da veliko raziskav še ne pomeni, da so tudi izvedene dovolj natančno in korektno, da bi jih znanstvena stroka priznala. Že velikokrat sem pisala, v čem je problem tovrstnih raziskav in kako zlahka dobimo lažne rezultate ali pa jih ni mogoče ponoviti. Seveda bi bili mi med prvimi, ki bi jih zanimalo, če bi se takšna sevanja, kot jih zagovarjate radiostezisti, dala nedvoumno in uspešno dokazati. Klasična znanost bi vas kar odpravila brez pogovora. Vsekakor pa nam ni znano, da bi kdo že dokazal obstoj raznih Hartmanovih mrež in podobnih tvorb in to uspešno objavil v kateri od recenziranih!! znanstvenih revij. Tudi članki v knjigah ne pomenijo dokaza, da je raziskava verodostojna, lahko je lahko ni, saj ti članki niso recenzirani (preverjeni s strani kritičnih znanstvenikov) in avtor lahko v njih objavi kar želi. V kolikor pa imate takšne recenzirane znanstvene članke (v vsaki znanstveni reviji je navedeno, ali so članki recenzirani ali ne, najboljši so mednarodni recenzenti različnih strok), bomo veseli, če nam jih sporočite. Na vaši omenjeni spletni strani pod Članki ni ničesar. Tudi nas osebno radiestezisti z meritvami niso uspeli prepričati, čeprav smo bili odprti za vaše metode in še vedno verjamemo, da nekaj zaznavate, vprašanje pa je kaj zaznavate ter na kakšen način in v kakšnih okoliščinah so vaše meritve verodostojne.
Že pri klasičnih elektromagnetnih sevanjih in njihovih učinkih na ljudi je ogromno težav, kaj šele pri bolj subtilnih sevanjih. Kot ste že sami omenili je na to temo opravljenih ogromno!! raziskav, pa še vedno ni dovolj takšnih s pozitivnimi rezultati, ki bi bili ponovljivi v neodvisnih laboratorijih in ki bi škodljivost na ljudi nedvoumno potrdile. Ena sama raziskava je toliko kot nič. V kolikor biološki učinki so (nekaj jih vsekakor je), so izredno spremenljivi, odvisni od množice dejavnikov in pogosto so prehodne narave ali so blagi. Učinke lahko stopnjujejo (ali zmanjšujejo!!) tudi drugi dejavniki okolja. Sodelavci našega inštituta najbolje vemo, kako zelo težko je na tem področju dobiti zanesljive in ponovljive rezultate, saj smo se leta in leta trudili, da bi jih dobili in kako se lahko zgodi, da ob kasnejši malo drugače zastavljeni študiji lahko ugotoviš, da je šlo za artefakt ali pa so druge okoliščine mnogo bolj od elektromagnetnih sevanj vplivale na tvoje rezultate, pa jih nisi upošteval. Vse prepogosto namreč vidimo, kako ljudje naredijo par poskusov in iz tega že nekritično izvajajo zaključke. Ti so lahko verodostojni ali pa tudi ne. Zelo veliko poskusov in let dela je potrebno najprej da sam prideš do zanesljivih rezultatov, nato pa še, da to potrdijo tudi drugi neodvisni raziskovalci. Ali veste kaj so to kontrolni testi? Žal znanost na tem področju ni tako preprosta. Če bi bila, bi danes že vse o tem vedeli in se o tem ne bi več spraševali. Zato je vaše mnenje o naši zaostalosti in nedobrohotnosti žaljivo. Pošljite nam natančne podatke o teh raziskavah (dopuščam možnost, da smo kakšno spregledali) in jih bomo z veseljem pregledali.

Lep pozdrav, dr. Romana Ružič

Spoštovani!

Bom kratek: zato: da bi se izognil neproduktivnim razgovorom in pisanju z zapletanjem v labirintu dokazljivo-nedokazljivo,sprejemljivo-nesprejemljivo, prav-narobe, v svoji praksi delam na osnovi subjektivnega doživljanja in čutenja vsakega posameznika.

1.Radiestezije NIKOLI ne delam, če me nekdo ne zaprosi za to;
2. NIČESAR ne prodajam, še najmanj pa nekih “zaščit”;
3.Neglede na dobljene rezultate, najprej opravim z osebo razgovor o vseh segmentih njenega življenja z namenom ugotoviti prave vzroke za nespečnost, slabo počutje itn.;
4. Vsako osebo naučim, kako lahko sama začuti sevanja, ki so lahko pozitivna ali pa ne- večina ljudi jih tudi skoraj takoj začuti. Pri mojem delu je telo radiestezijski instrument, roka je antena.
5.Osebam, ki niso toliko senzibilne, ki so blokirane ali pa toliko bolne, da sevanj ne začutijo, “poiščem” najprimernejše mesto za ležišče. Predlagam jim, da na njem prespijo tri do pet noči, nato pa se ponovno vrnejo na prejšnje ležišče. Ljudje sami začutijo razliko in le to je merodajno za njih.

Izhajam iz izhodišča prastarega znanja in resnice, da vse, karkoli obstaja, seva, niha, vibrira- VSE, na vseh nivojih bivanja- dokazljivih in nedokazljivih.
Će naprimer sosed v bloku v svoji postelji pod menoj “seva” mržnjo in sovraštvo, bo to sevanje vplivalo name, neglede na to, da je nedokazljivo. Vprašanje je samo, koliko je to mojemu biopolju moteče in kako se bom na to odzival.

Radiestezija, katere namen je trgovina ( opravljajo jo z elektronskimi instrumenti) , je neetična, nemoralna in nekorektna, neglede na diplome, certifikate in druge “papirje”, s katerimi se” trgovci” izkazujejo.

Lepo vas pozdravljam!

Miran

Miran Vučko

Larifari, če mene vprašaš. To je tko ko prideš k vedeževalki, pa ji poveš kaj te matra in ti začne tolmačit vsesplošne zadeve kako se bo to popravilo v prihodnjosti…rekreacija, zddrava prehrana… enko je tu. če pravite, da se pogovorite s stranko o njenih problem, ni potrebno da si univ. dipl ing. elektr. al pa kaj drugega tehničnega, amapk dovolj dober psiholog, da prepričaš stranko v neki.
ne nategujte ljudi.
tam kjer spit, raje postavite mačko al pa psa. če bo hotel spati na vaši postelji, je to varen kraj za spanje, drugače seli posteljo drugam!
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close