Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija negativni izvidi in alergija

negativni izvidi in alergija

Dobili smo rezulate testov. In pravijo, da dete nima alergije na mleko in jajca, za kar so jo tudi testirali. Pike so sedaj izginile, koža pa je še vedno suha.
Naj se držim diete in ne uživam mleka? Pa se je dobro še čemu izogniti?
Kako ve prakticirate?

Je možno, da so testi negativni in čez čas spet pozitivni? Kakšne izkušnje imate?
Hvala vsem

Spoštovani!

Niste napisali koliko je star vašotrok. Če so bili testi negativni lahko uživa hrano, mleko. Bodite previdni pri dodatkih in barvilih v hrani. Kožo negujete redno, otroka po kopanju namašite z otroškim oljem.
Lep dan.

Ce so testi negativni, se ne pomeni, da ni alergije. Ali se je koža uredila ob dieti? Naša dojenčica je razvila hud atopični dermatitis ob alergiji na mleko, pa testi prvič niso pokazali nič, čez nekaj mesecev pa. No, če nisi na dieti, pa je koža v redu, potem pa juhu, kajne? Sicer pa, a ti niso v bolnici dali nič navodil?

No , koža je skoraj v redu, še vedno suha, a pikic ni več. Samo v bolnici so res skopi z informacjami. Dieto imam in se je bom držala, kljub izvidom. Sedaj so ji še enkrat vzeli kri in bodo izrecno pogledali samo mleko in jajca- baje v Lj… Periferija je še vedno le periferija.

SE je kar dobro držati diete, a ne?

No, če pikic ni več, potem verjetno alergeni niso več prisotni v prehrani in sta na konju. Še vedno lahko pravzaprav poskusiš jesti mleko in jajca, če misliš, da to ni to. Res pa je, da se nekaj dogaja z otrokovo kožo, in ponavadi gre za alergijo, in ponavadi res kar za alergijo na mleko in jajca. To so pač najbolj pogoste variante.

Ali so ti natančno razložili, kako izgleda dieta brez mleka in jajc? Jaz imam s tem kar slabe izkušnje, pa ker nimam časa zdajle pisati, si lahko prebereš na forumu Dojenje, ko sem odgovarjala Piki2 o alergijah. Tam sem tudi natančno opisala svojo dieto. Žal ne znam narediti aktivnega linka, ampak obljubljam, da se bom naučila 🙂

Ah, kje pa! Nobeden mi ni nič rekel. Vem pa, da je vsepovsod mleko in mlečne beljavine. Ne vem, kako bom brez sladkarij!!! A imaš kakšen predlog, kaj naj jem? Sem bila včeraj v Merkatorju, iskala piškote, a vsepovsod so jajca in mlečne primesi. Zelo ti bom hvaležna, če mi boš napisala za kakšen posladek.
Drugače pa berem deklaracije… In jem samo margarino in marmelado.

Kot sem ti ze napisala, poglej, kaj sem napisala na forumu dojenje (sem se kar hudo razpisala in tega ne bi ponavljala). Jah, kupljeni piškoti absolutno odpadejo (morda kakšni bio, natur in te variante, ampak pozor pri lecitinu, mora izrecno pisati, da je sojin), problem so tudi maščobe, ker ponavadi piše rastlinska olja (potem pa vohaj, ali to morda pomeni arašidovo olje?). Priporočam ti, da si pogledaš knjigo od Karmen, ki je tudi na internetu (poišči z iskalnikom), ima luštne recepte. Posladek? Jaz si, ko me zagrabi želja po sladkem, naredim šmorn iz sojinega mleka in moke, pa izdatno prelijem z javorjevim sirupom. Ali naredim slivove cmoke, testo iz krompirja in moke (čisto v redu se naredi brez jajc). Ali pa počakam, da želja mine, ker vem, da nimam izbire 🙂 Za hude cajte imam pa Vitaquellov vanilijev sojin puding. Pa je.
A si bila z malim mogoče v bolnici Jesenice? Midve sva bile prvič tam, pa niso naredili nič, dali nobenih informacij, pa ven so naju vrgli po treh dneh, ne da bi se mali koža kaj izboljšala (imela je res huuudo!). Pediatrinja je bila kar jezna in naju je potem poslala v LJ, da se je začelo malo odvijati…
He, he, jaz tudi živim od marmelade, me tolaži, da nisem edina 🙂

Hvala za odgovor. Nismo bile na Jesenicah , ampak ravno na nasportnem koncu Slovenije. Samo čudi me, da nič ne povejo, kako jesti. Hvala za tvoj izčpren odgovor na drugem forumu. Bomo že preživeli.. Za naše otroke vse!!!

Mi smo se skoraj dve leti borili in se delno še borimo z atopičnim dermatitisom. Ko je bil otroček še čisto majhen je imel veliko temenc, ki so se bohotile po lasišču, čelu in obrvih. Poleg tega je imel skoz zelo suho, hrapavo kožo po vsem telesu. Okrog 8. meseca pa so se začeli pojavljati rdeči fleki pod koleni, v zapestju, na vratu. Bilo je hudo, predvsem ponoči, ko se je skraspal do krvi. Cele noči smo bedeli. Vsi narejeni krvni in kožni testi so bili negativni. Naredili so jih več krat. Rezultat vseh obiskov pri zdravnikih je, da se otrok zelo boji zdravstvenega osebja in nič drugega.
Svetovali so nam naj ne uporabljamo mehčalca, naj uvajamo 14 dnevne diete na določena živila, … Nihče nam pa ni omenil pralnega prahu. Pred enim mesecem se mi je posvetilo, da pa je morda težava v pralnem prahu. Odstranila sem ariel in vsa sredstva za odstranjevanje madežev. Kupila sem Rex, ki ga dam zelo malo in nato vsako perilo 2x splahnem. Rezultat otrokove kože se je po nekaj časa (toliko, da smo vso perilo preprali)obrnil za 95%. Končno so rdeče ‘zverine’ izginile povsod, le po vratu in rokici se še občasno pojavijo, vendar v blažji obliki. Otrok je postal veliko bolj zadovoljen, vesel in nasmejan. Prej je bil nenehno cmerav, jokajoč, siten… In končno je začel tudi spati.
Pred nekaj dnevi smo ugotovili tudi alergijo na malancane.

Res je najbolje, da poskušate alergene odkriti sami, je pa to izredno težko. Predlagam vam spremembo pralnega prahu in večkratno splahovanje perila.

LP. Ivana

Kar se tiče pralnega prahu uprabljam Frosch, ki naj bi bil primeren za otroke. Zelo malo ga dan, stroj pa mi trikarat spaluje. Verjetno je razlog nekje v hrani, a ne morem pogruntati. Ne vem po kolikem času pride hrana v mleko, pa še zdravniki pravijo, da se hrana nabira in potem izbruhne ven. Tako , da sicer sledim temu kaj jem. Trenutne driske pa ne vem čemu na j pripišem, saj nisem jedla nič kaj neobičajnega. Upam le, da bo vse skupaj samo izginilo. Moja prehrana je zelo zelo okrnjena, jaz pa hrepenim še po čem drugem.

New Report

Close