Najdi forum

negativna čustva

Pozdravljeni!
Stara sem 26 let in pred dobre pol leta sem se razšla s fantom, s katerim sva bila skupaj 5 let. Začela sva se odtujevati, nisva se več posvečala drug drugemu in ko sem se začela tega zavedati, sem se vse bolj trudila, da bi rešila zvezo, on pa nič – vse, kar sem storila, se žrtvovala, prilagajala, je bilo zaman, ker me on “ni mogel več ljubiti”. Govoril mi je, da se išče in da bi rabil “pavzo”. No kakšne 2 tedna zatem ko sva prekinila stike, se je seveda izkazalo, da se je že našel – z drugo. Poznal jo je že prej in glede na to, kako se je včasih čudno vedel (skrivoma pisal sporočila itd.), se je to gotovo pletlo že dlje časa.
No, k sreči sem tudi jaz relativno hitro (po ca. 3 mesecih) povsem po naključju spoznala super fanta, s katerim se imava rada, težava pa je v tem, da me negativna čustva, ki jih gojim do bivšega, omejujejo, da imam občutek, da nekako ne morem polno zaživeti. V meni je še vedno preveč sovraštva in jeze, kot da še vedno ne bi mogla sprejeti, da me je nekdo, ki sem mu zaupala, tako grdo zavedel. Večkrat tudi v sanjah podoživljam vse tiste občutke nemoči, ko se trudiš rešiti zvezo in s tem uničuješ in ponižuješ sebe, pa vse zaman. Prevečkrat sanjam o njem – nič pozitivnega, pa vendarle se počutim kar malo krivo. Že na začetku sem čutila, da ne bo najbolj prav, da mi novi fant pomaga pri prebolevanju prejšnjega, vendar je ta fant res ljubeč, pozoren, skratka krasen, imava se super in čutim, da je v ta odnos res vredno vlagati, z njim si želim graditi prihodnost. Saj verjetno bo to sčasoma minilo samo od sebe – oziroma takrat, ko bom bivšemu lahko zares oprostila, ampak vseeno bi prosila za kakšen nasvet, kako se znebiti negativnih čustev, ki me omejujejo na poti naprej.

Hvala in lp

Lepo pozdravljeni!

Razumem vas. Takšen razhod vas je zelo prizadel, saj ste verjeli vanj. Čustva bi morali v vsakem primeru predelati ter odpustiti ter na razumski ravni sprejeti, da ne bi bila srečna z nekom, ki ne čuti več do vas ljubezenskih čustev.

Krepiti je potrebno samopodobo. Zavedati se morate, da ste dovolj dobri in da razpad veze ne pomeni, da bi bili vi slabi in da vaš trud ni obrodil sadov. Nikoli v partnerstvu ne uspe nič, kar je enostransko…

Vsekakor pa se poskušajte soočiti z nastalo situacijo, saj boste sicer težko dali sebe v nov odnos. Priporočam tudi psihoterapijo, saj boste hitreje predelali vzorce in čustva.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close