Najdi forum

Nefrološki pregled

Kako poteka nefrološki pregled? Kaj obsega?

LP.

Pozdravljeni,

ceprav odgovor na vprasanje ni v obsegu mojih “forumskih sposobnosti”, vam rade volje malo povem kaj bi lahko pricakovala od pregleda.

No, pri nefrologu se po navadi opravlja klinicni pregled pa se dodatno lahko se nekaj preiskav (bodisi laboratorijskih ali rentgenoloskih) za ugotavljanje stanja funkcije ledvic.

Pri takem pregledu je pomembna zgodovina simptomov oz. tezav, zaradi katerih se je vas osebni zdravnik odlocil vas napotiti k specialistu. Na podlagi vseh podatkov, pridobljenih z izvidi preiskav in klinicnega vtisa pri pregledu, se sklepa ali je funkcija ledvic normalna ali so prisotni znaki zmanjsane oz. nezadostne funkcije le teh.

Upam, da je odgovor izpolnil vasa pricakovanja.

Lep pozdrav in srecno!

Kaj je mišljeno s klinični pregled?

Pozdravljeni,

Klinični pregled je bilo mišljeno kot tiste stvari ki jih lahko zdravnik naredi v ambulanti za ugotavljanje stanja ledvične funkcije: pulz, krvni tlak, jemanje anamneze oz. opisa vaših težav in njihova “zgodovina”, ter “fizični del” s poslušanjem predihanosti pljuč, srčne akcije, palpacija trebuha, itd. Na koncu pregleda se z zdravnikom dogovorita o naslednjih ukrepih in morebitnih kontrolnih pregledih, v kolikor bi bilo to potrebno.

Lep podzrav!

New Report

Close