Neenakomerna poraščenost
Spoštovani! Star sem 28 let in imam motnje v poraščenosti brade. Leva stran je močno poraščena, desna pa skoraj nič. To me precej moti. Zanima me, če je to hormonska motnja in če obstaja kakršnokoli sredstvo, ki bi povzročilo poraščenost preostale polovice brade oz. kaj bi se dalo naredit? Se naj oglasim pri endokrinologu oz. si naj dam lasersko odstranit? Tudi če se obrijem je leva stran bolj temna zaradi črnih dlak. Hvaležen Vam bom, če mi posredujete kakršno koli informacijo. Lep pozdrav!
Spoštovani!
Poraščenost samo po eni polovici obraza je sila nenavadna. ALi ste neenako,erno poraščeni po celi polovici telesa? Ali je tudi mišična razvitost nesimetrična? Ali se močneje potite po eni polovici telesa? Vsekakor je najbolje, da se oglasite pri izbranem zdravniku splošne medicine, ki bo opravil pregled in vas napotil na ustrezne preiskave?
Lp
Hvala za vaš odgovor. Ostalo je vse okej. Od razvitosti mišic in telesa do enakomerne poraščenosti po telesu. Problem je samo pri obrazu, kjer je leva polovica zelo poraščena desna pa skoraj nič. Zanima me, če je to hormonska motnja in če obstaja kakšno sredstvo oz. zdravilo da bi dlake začele rasti tudi na desni strani? Lep pozdrav!
Spoštovani!
Vsekakor si je potrebno spremembe na koži, glede neenakomerne poraščenosti, natančno ogledati. Malo je verjetno, da bi v vašem primeru šlo za hormonsko motnjo. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku in morda pri endokrinologu.
Lp