Najdi forum

Pozdravljeni.

Stara sem 28 let in po polletni zvezi me je zapustil fant. Zakaj? Se sama ne vem. Na zacetku sem sama dvomila, ampak s casoma sem ga spoznala in imela vedno bolj rada. Opazila sem, da namesto, da bi se zblizevala, se je fant odtujeval. Zaprl se je vase. V zadnjem mesecu sva se poskusala pogovoriti. To je zgledalo tako, da sem jaz govorila, on je poslusal. Karkoli sem ga vprasala, je ostalo brez odgovora. Nazadnje je povedal, da je dvomil, da mislim resno. Ker je to dvomil, je zacel dvomiti se vase. In da ga ne bi prizadela, se je oddaljil in zdaj odsel. Tega ne razumem. Povedal mi je se, da ga je prejsnja punca precej prizadela. Kako in s cim, ne pove. ne zaupa nikomur. Okrog seba ima kar nekaj kolegov, zaupati pa se ne more nikomur. Ze ko sva se spoznala, je imel tisoc in en hobi in danes prihajajo novi in novi… Enkrat sem mu rekla, ti tvoji hobiji te bodo cito ugonobili, mene pa odplaknili. Res sem imela tak obcutek. Vem, da sama ne bi mogla vztrajati z njim, ce se ne bi odprl, ampak vem, da je vredno poskusati, saj ga imam rada, uzivala sva skupaj. Ampak res, uzivala sva, ko se je sprostil. Svoje ravnanje je veckrat razlozil, saj sem rak, obcutljiv, rabim svoj mir, in imam mocan oklep, da me kdo ne prizadene… Kaj naj naredim. Kako naj se mu priblizam. Kako lahko ljudje enostvano oddidejo od nekoga, ki ga imajo radi. Mislim, da me ima rad. Saj vem, da mi boste tezko svetovali, morda pa le. Kako naj pridem do njega.
Lep pozdrav

Spoštovana Suzana,

bojim se, da je to, da vas ima rad, v večji meri vaša želja kot njegova. Ljubezen je namreč več kot samo besedna formulacija in pomeni tudi to, da smo se sposobni željam in pričakovanjem partnerja/ke prilagoditi, odreči nekaterim svojim dosedanjim navadam na račun koristnejše izrabe skupnega časa, pa naj si bo za spolnost, gospodinjstvo ali prosti čas. Povprašajte se po tem, koliko ste se v vajinem odnosu prilagodili vi in koliko se je vaš partner, potem boste tudi lažje ocenili, kaj lahko pričakujete za prihodnost.

Prilagodila? Kar precej. Fant mi je celo ocital, da prevec.
Mislite, da bezim od realnosti?
Morda. Ampak nekje globoko v meni je obcutek, da ima strah pred tem, da bi ga prizadela. In najlazje je zbezati pred strahom, bojaznijo, da bi se na nekoga prevec navezal, ga prevec spustil k sebi, zbezati pred realnostjo.
Kdo potemtakem bezi?

Ne razumem vasega pojmovanja imeti rad. Enostavno se slisi prevec enostavno. .. Se enkrat sem prebrala, ma, saj imate prav. V napisanih stavkih se slisi prav cudno.

Pa vendar, ali lahko dogodek iz preteklosti vpliva na cloveka tako, da ga je strah imeti nekoga rad???

Suzana

Suzana, fantje deklic, ki jih imamo radi ne, zapuščamo, ne glede na ostale probleme. Tisti čas, ko je bil tih in nerazpoložen za pogovor, je čas, ko je v sebi začutil da ne bo šlo, vendar je rabil nekaj časa in morda korajže, da je odšel. Če bi bila ti bolj izkušena, bi pogruntala da je nekaj narobe in bi skušala že prej razčistiti. Misel na to, da bi ga pridobila nazaj, pa raje opusti. Veš, lahko se ti namreč posreči, da res pride nazaj in ostane in potem boš imela čustveno hladnega in nezgovornega tipa, skratka takega, kot je bil zadnji mesec, celo življenje in bolj se ga boš oklepala in mu skušala priti bližje, bolj bo držal distanco..

Tudi meni se zdi ta pojav zanimiv in si ga ne morem razlagati.Znano je, da številni moški odidejo brez pojasnila, čeprav imajo žensko radi.Je možno da se zbojijo, ko postane zveza resna in začnejo nekaj čutit?To opisujejo št. psihološke knjige in zanima me ali res obstaja, ker si tega ne znam razložiti
hvala

Spoštovana Tanci,

partnerji običajno prekinejo zvezo bodisi zaradi nove ali pa ker bi morali prevzeti del ali celo pretežni del odgovornosti, ki jih resnejša in trdnejša zveza zahteva.

edi hvala, vedno bolj ugotavljam da ste moški bolj rahločutni in realni. Točno take besede sem rabla ker sem se včeraj razšla z nekom. Res nevem kako moški znate vse povedati bolj realno in tisto kar se mora. Hvala

Jaz tudi, ali lahko dobim tvoj naslov ? :))))

New Report

Close