Najdi forum

Živjo
Pred več kot enim letom sem spoznal prek oglasa soplesalko.
V tem času, ko sva hodila na tečej, sva debatirala o najinem minulem življenji in kakšno prihodnost si želiva. Oba sva že nekaj let samska in imava blizu 50 let. V neki debati je omenila, da je bila v vezi z moškim. Bil je njen princ, izvrsten plesalec in ženske so menda kar norele za njim. Bil je pravi mačo. Zaljubila se je v njega in postala sta par in mislila, da bo ta moški samo njen. Čeprav je poznala situacijo da je dobil vsako žensko ki mu je bila všeč. V tej utvari je živela kar nekaj časa. Nekako ni hotela pogledat resnici v oči, da je samo ena izmed mnogih. Varal jo je kot po tekočem traku, lagal ji v obraz, uglavnem en kup svinjarije.To razmerje je trajalo kakih 5let. Zadnje leto te zveze je le ugotovila da bo stvari treba narediti konec in zadevo seveda navidezno konča.
V tem času se spoznava midva. BIlo je veliko prijetnega druženja in seveda vedno je z njene strani začela tudi debata o njenem bivšem, kako sta se imela, kaj vse ji je počel in nekoč prizna, da ga še vedno ni prebolela.Ok.. to sem razumel, pač rabi čas. Ampak po kakih 2 mesecih sva si midva postala eden drugemu zelo všeč. Prišli so objemi, poljubi, bilo je vedno bolj vroče. Ampak glej ga zlomka kar na enkrat pove, da bi razmerje med nama najraje končala, ker ko sva bila midva skupaj je čudovito, ampak ko se razideva in če je sama ji misli vedno uhajajo k bivšemu, kao da ni prebolela in da še vedno nekaj čuti do njega, in on jo kliče po telefonu, vabi na ples, na izlete in ne dolgo nazaj čakal celo pred stanovanjem.
Kaj sedaj …prav butasto sem se počutil… pomislim…. da sem največji tepec na svetu ,ker sem se tako neumno zapletel. Z eno veliko muko potlačim svojo jezo in se probam skulirat. Mirno le potem predlagam da se malo umakneva ter prespiva zadevo. Čez par dni pa dobim njene SMSe, da sem še vedno njen prijatelj, da se želi z menoj srečanj in tistih poljubov, da ji nudim tisto kar si želi, ampak potem pa ..šok… hoče da sem v njenem trikotniku da ima rada mene in bivšega. Jaz tepec zopet ne vem kaj bi v nekem trikotniku. Nikoli nisem imel želje imeti ljubico in biti ljubimec. Zopet je bilo en kup prigovarjanja da si jaz to narobe razlagam da resnično želi samo mene , ampak si v misli še vedno malo prikrade bivši. Obenem zatrdi mi, da bo končno pospravila z preteklostjo.
Nekako en mesec je bilo vse ok. Dobil sem občutek da ima zadevo pod kontrolo. Začela sva zahajat na sprehode , v savno, na plesne. Prišla je tudi želja z njene strani po tesnejšem stiku, da si tega močno želi ampak da si še ne upa.Tudi sam sem priznal da se je močno želim ampak rabiva samo čas in furava zadevo dalje. No nekaj dni nazaj se je pa zgodilo tisto kar se je moralo zgoditi, bila sva v savni oba blazno zagreta, enkratno vzdušje komaj sva se brzdala.Napoti domov mi predlaga če grem k njej na pijačo, seveda pristanem ampak ni bila samo pijača želela sva si več in to se je zgodilo. Med vso strastjo ki sva jo bila deležna oba jaz menda ne vede jaz nekaj rečem potiho in nežno v tem smislu…. ” kao da njen bivši nima pojma kaj vse je zamudil ob tej enkratni ženski”…. Ampak to mi pove čez dva dni vsa jezna plus tega mi je še rekla da sem jo s tem strašno užalil in dokončno želi prekinit z menoj. Uf jaz ves iz sebe se hitim opravičevat , da sem ji dal samo kompliment ampak ona noče sedaj nič slišati o tem.Pravi da so ji zopet oživela čustva do bivšega, da ga še ni prebolela in tako dalje. Kaj pravite na to zgodbo? A sem res tepec da sem jaz z nekaj besedami vse zasral???

Varianti sta dve – po prvi si res morda “zasral”, toda ta je minimalna. Mislim da bo prevladovala druga, ta pa ji je bila bolj ustrezna – tvoja šepetanja je le izrabila sebi v prid, prevalila krivdo nate in se umaknila.

To je samo na kratko. Ves znan speketer se je odvijal pred tvojimi očmi, v bistvu si ji bil od starta le zaupnik in prijatelj, kar pa je neka znana konstanta oseb v fazi prebolevanja. Ta siceršnja znanstva se prelevijo v “prijateljstvo”, nekako soudeleženi postane poslušalec ter nekakšen terapevt, vsled tega prizadeti pridobi občutek varnosti, vrednosti, spoštovanja, itd., po čemer v končni fazi nastane formula neke navidezne zveze, skok med rjuhe pa je bolj odraz samopotrditve kot tiste resnične pripravljenosti na samo spolnost. V njej (če gremo na tvoj primer) si bil sicer zaželen kot tak, vendar je bila zadaj senca tega ex loverja. Osebe z nizko samopodobo vztrajajo v takih odnosih, v kakršnem je bila sama z njim, če je vedela za njegove skoke čez plot, sedaj pa to sproduciraj nase (kot si navedel, se v podobnih variacijah ne vidiš), pa boš hitro “pozdravljen”.

Ne imej slabega občutka izigranosti, ženska pač še ni pripravljena na novo zvezo, je v fazi prebolevanja, z vso pravico pač živi svoj stil življenja. Njen umik po svoje lahko šteješ sebi v prid; bolje danes kot jutri. In že danes je nov dan, le pogumno naprej !

Cec

Se popolnoma strinjam s Cecom.

Kje piše, da so ženske pri 50-ih zrele in resne, z razčiščenim podstrešjem? Nikjer. To je samo domneva. Da so pač mlade frklje otročje, muhaste in blesave, ter da od njih lahko pričakuješ veliko traparij, pa na drugi strani, da so ženske srednjih, zrelih let tudi v resnici zrele, resne, zanesljive in odgovorne, ter vredne zaupanja.

Tule si padel na finto kot mnogo ljudi (obeh spolov). Leta ne prinesejo zrelosti in tale tvoja soplesalka ima težave v glavi. Očitno še sama ne ve, kaj točno bi rada.

Strinjam se s cecom, moj nasvet pa je: umakni se in ne trzaj, ko ti bo spet zatežila (in zatežila ti bo, garantiram!). Ona bi tebe malo imela za norca, tako kot ima tisti njen (ki ga še ni prebolela) njo malo za norca.

Se strinjam s Cecom in tem nickom nad menoj, ja ja, leta avtomatsko ne prinašajo hkrati tudi zrelosti, celo zelo pogosto ne.

Moj nasvet: umakni se, steraj to sranje, v njem samo izgubljaš in iz sebe delaš norčka :(.

Vse zgoraj navedeno v enaki meri velja tudi za moški spol.

Živjo
Vsem hvala za odgovore.
No med tem časom sva bila 3x skupaj. Bila sva na plesnem tečaju tu sva imela malo težav z koncentracijo z njene strani ampak kar solidno se je izteklo. No naslednji dan si je zaželela da se najdeva ker se želi crkljati.Veliko sva debatirala in saj z moje strani sem dobil občutek da sva nekaj problemov rešila. Veselo se razideva mnogo si piševa.
No in nastopi sobota in moj izlet z sodelavci. Seveda povprašam, če bi se kaj našla preden grem (res sem si želel kakšen njen objem). No odgovor: bova oba malo poterpela in se dobiva v nedeljo in jaz se strinjam. Tudi v soboto si piševa in mi napiše, da naj nekaj poljubov prihranim zanjo in da me težko čaka.V nedeljo malo zadržana si poveva kako sva se imela jaz na izletu ona o tem da je bila na plesu (Zadobrava) z prijateljicami ki se že dolgo niso videle. Veliko smeha in dobrevolje je bilo med nama. No danes pa dobim SMS, da bi končala ker se ne more skulirat, da me vedno v mislih primerja z svojim bivšim. Povprašam če se heca, pa želel sem da plesni tečaj saj dokonca odpleševa pa ni bilo nobenega posluha.Seveda en kup oravičevanj in obžalovanj da tega ni želela da si tega ne zaslužim in tako naprej. No jaz napišem pač tudi prav če si pač tako želi.Da sva še vedno prijatelja in da ne mislim nič obtoževati( itak pa mislim svoje) Ne mislim težiti in prosit ker mi je itak bilo res neumno, da me tako butasto primerja z bivšim.
Kaj naj rečem za konec ostal sem brez odgovorov z njene strani kaj je v resnici bilo.
Ampak se že kuliram.

Zdaj, ali si res rabil samo tisto “crklanje”, ali pa si tako hudimano naiven za svoja leta, da nas niti ne poslušaš, kaj ti svetujemo ??? Tako bo, dokler si boš to dopustil. En dan bo fletno, drugi boš javkal :))

Z glavo na zabavo, dec – ti želi Cec ♥ !

Ha ha,…. da ne bo pomote, napisal sem samo konec moje zgodbe.
Hvala ti za dobro nameren nasvet, cenim to.
Brez skrbi ne bom se vračal k njej.

New Report

Close