Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nedeljska maša in majhni otroci

nedeljska maša in majhni otroci

No, si bom zapomnila tole izjavo za čase, ko bo spet vsi pametovali o življenju, ki ga niso nikoli izkusili (recimo mojem), vedo pa absolutno vse in se se pripravljeni za svoj pogled malodane tepsti 🙂

Saj ne bo treba dolgo čakat.

Janis, predvidevam, da ne govorimo o tistih otrocih, ki nenehno kričijo, ampak o takih, ki se pač vsake toliko časa oglasijo. Po pravici povedano, tudi jaz med kakšnimi zanimivimi pridigami ne morem biti tiho, ampak moram vsaj nekomu izraziti svoje negodovanje. 🙂

Jaz sem se tudi že navadila previdnosti pri predvidevanju 🙂 Odkar imam otroka, sem videla že svega i svašta – med drugim tudi starše, ki takoj smatrajo za smrtnega sovražnika vsakega, ki ni pripravljen požreti čisto VSEGA, kar si njihov mulček spomni.

Verjetno res ne. Že pri vsakokratnih razpravah o splavu bi mu to lahko citirala.

v cerkev sodijo le odrasli. Ne vem, kaj naj bi otroci sploh delali v cerkvi, saj so premladi in premajhni, da bi sploh doumeli kompleksnost take doktrine, kot je krščanstvo. In vsega v zvezi s tem. Cerkev je za ljudi, ki gredo vanjo z nekim namenom, poznajo pa ga itak oni sami. Še danes imam nočne more, ko se spominjam svojih obiskov cerkvenih maš ob nedeljah, ko sem bila majhna (premajhna)… Bolj spooky kot v filmih samega Polanskega osebno ;)))) Pustite otrokom otroštvo, ne pa, da jih vlačite nekam, kjer jim ni niti mesto, niti jih zadeva najmanj ne zanima. Globje pa ne bom šla…me mika, ampak tokrat ne;)

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

Ne morem si kaj, da se ne bi povsem strinjala. Naš prvi je hodil z mano tam od 3. mes dalje, brez vseh problemov. Drugi je bill poleti parkrat z mano, kaj dosti pa ne, ker ima težave z imunskim sistemom in ga zato ne vlačimo v množice ljudi, ne v trgovine, ne v cerkev. Je tudi povsem drug karakter kot starejši in mislim, da bo z njim malo težje. Za moje pojme bo 3-letnik težko nekje na miru, če tega ni od nikjer vajen. Kaj ima otrk od tega, je bilo že nešteto razprav. kaj pa ima otrok od lazenja po štacuni z mamo? Od obiska muzeja? Od obiska razstave? Še od lutkovne predstave nima (pre)majhen otrok kaj dosti – pa jih peljemo. Da se učijo in navajajo. Z enoletnikom boš šel – če si normalen, seveda – ven, ko bo začel terat svojo, pa ni važno, a iz cerkve, iz galerije ali s predstave, vendar to ne pomeni, da ga ne boš več peljal. Seveda ga boš, vedno znova in vsakič bo “zdržal” malo dlje. Ko se bo navadil, da bo na miru in poslušal, bo pa kaj tudi slišal in odnesel s sabo. Za ene je način življenja nedeljski šoping, za ene pa nedeljska maša. Živi in pusti živeti.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

nisem brala postov…. in nikoli nisem hodila k maši….
pa vendar frančiškani so me bili vedno veseli in tudi mtrok se nikoli niso branili:))))

priporočam … so tako prijazni ljudje:)))

no ja, ta pa je le malo prehuda za moderatorja spletnega foruma, ki bi se naj dičil z odprtostjo in podobnim, a ne?

za nameček pa še zdrs v lastno past kvazi argumenta verujočega proti nevernim: vi se nimate kaj pogovarjati z nami, saj niste posvečeni.
res želite verniki delovati tako strogo izključujoče? s tem žal onemogočite vsak dialog. in resno mislite, da sem, ker se mi ni prikazala marija, manj vreden?

Na Žalah smo vsi dobrodošli[/quote]

Res malo iz konteksta, samo res hud odgovor:))))))))))))))

no ja, ta pa je le malo prehuda za moderatorja spletnega foruma, ki bi se naj dičil z odprtostjo in podobnim, a ne?

za nameček pa še zdrs v lastno past kvazi argumenta verujočega proti nevernim: vi se nimate kaj pogovarjati z nami, saj niste posvečeni.
res želite verniki delovati tako strogo izključujoče? s tem žal onemogočite vsak dialog. in resno mislite, da sem, ker se mi ni prikazala marija, manj vreden?[/quote]

Ne niste manjvredni, kje pa to piše. Je pa dejstvo, v nekaj stavkih povedati kulturno, konstruktivno, če ne vemo o čem se pogovarjamo, zato sem se jaz vtaknil v to temo. To je samo in zgolj dejstvo.

Posvečenost pri pogovoru o katerikoli temi nima nobene veze. Če vse natančno prebereš, ugotoviš, da je očitno nekdo neveren, začel debato z eni ste res čudni?

Kvazi argument, moja naloga ni biti pameten, temveč pojaviti se, zaradi statičnega podatka, kam takšna debata vodi.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

In kaj imaš od maše, če je polovico ne slišiš?[/quote]

Hja, saj če bi ves čas mirila (pre)glasnega otroka, tudi ne bi nič imela, po tvoje. Zraven pa še tisti ne bi nič imeli, ki bi bili poleg naju.

Ampak po moje sem pa vseeno kaj imela. Svetišča so pač za vse vere sveta kraj, kjer se človek sreča z Bogom. Pol pa, a za 10 minut ali za eno uro. Sicer se z Bogom, če vanj veruješ, vsak dan srečuješ tudi drugje (v naravi, na delovnem mestu – če ga znaš videti) – ampak svetišče je pa le svetišče. Vseeno je to nekaj drugega kot kino.Tu ne gre za kulturni dogodek ali za uživanje starša, ampak za – mašo.In je po moje prav, da je otrok zraven, dokler zmore biti kolikor toliko miren glede na svojo starost in temperament.

Ne vem, če sem bila razumljiva. Kot je že Primož rekel, ne moreš kar na kratko razložiti teh stvari.

No vidiš, ti si bolje povedala, kot jaz.

Toliko časa že hodiš k maši, pa ne veš kje je napisana ta znana prilika? Se ti ne zdi to žalostno? Daj, preberi enkrat sveto pismo, ti bo vse veliko bolj jasno. Bi bil presenečen, kaj vse je še Jezus rekel :))
Samo še dokaz več, da folk, ki hodi k maši, le te sploh ne posluša.
Ni dovolj le navajati stavke iz svetega pisma, tudi živeti moraš po njih. Jaz sem ravno zaradi tega prenehala hoditi v cerkev, ker sem videla kako zlobni in hinavski ljudje hodijo k maši. Govorijo eno, delajo drugo.

Meta, Bog je povsod, ne le v “svetišču”. In častiti ga moraš vedno in povsod, ne le ob nedeljah. Grem stavit, da niti ena sama obiskovalka maše pojma nima kaj je župnik sploh povedal :))))

Saj niste resne, no, ženske. Še same ničesar ne odnesete od maše, pa bodo malčki? hahahahaha

Res je.
Jezus je tudi rekel:
“Jaz sem luč, ki je nad vsem. Jaz sem vse, iz mene vse izvira. Razcepi les in jaz bom tam. Dvigni kamen in našel me boš pod njim.”
(Tomažev evangelij)

Besede, ki mi jasno govorijo, da so vse te stavbe in zlati kipci odveč in v neskladju z osnovami krščanstva.

Vsak po svoje…

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

Kaj sta se zdaj vame vtaknili? Nista prebrali, kar sem napisala. Tudi jaz sem namreč rekla, da Boga lahko srečaš povsod. Sploh sta pa s svojimi odgovori falili temo. Predlagam, da se vse lepo držimo stavkov v Sv. pismu, pa bo kar prav. Še obiskovalke maš bodo poači malo manj grozne :)))

res želite verniki delovati tako strogo izključujoče? s tem žal onemogočite vsak dialog. in resno mislite, da sem, ker se mi ni prikazala marija, manj vreden?[/quote]

Ne niste manjvredni, kje pa to piše. Je pa dejstvo, v nekaj stavkih povedati kulturno, konstruktivno, če ne vemo o čem se pogovarjamo, zato sem se jaz vtaknil v to temo. To je samo in zgolj dejstvo.

Posvečenost pri pogovoru o katerikoli temi nima nobene veze. Če vse natančno prebereš, ugotoviš, da je očitno nekdo neveren, začel debato z eni ste res čudni?

Kvazi argument, moja naloga ni biti pameten, temveč pojaviti se, zaradi statičnega podatka, kam takšna debata vodi.

Primož[/quote]

Moderator, me zanima, če se boš na podoben način vmešal v debato, ko bodo forumovci naslednjič v dikciji, ki ni nič druga kot sovražni govor, teoretizirali o kakšni t.i. manjšini 🙂

Če le naletim na takšno temo, v veliki večini mi teme posredujejo uporabniki in takrat pogledamo, ali če čisto po naklučju izberem temo. Večkrat mi pišite in bomo večkrat se udeležili debate in po potrebi ukrepali.
Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jezus je tudi rekel, ko so ga učenci vprašali zakaj se druži in je z bogatini, goljufi, lažnivci, kradljivci.

Pa jim je odgovoril:
Zdravniki niso tukaj zaradi zdravih. Vse pa je odvisno, kaj je v tvojem srcu, ne pa kaj kažeš.

Primož

mISLIM, da so v Dravljah in pri Šempetru družinske maše.

Pojdi na Fužine. Imamo posebno sobico za otroke, kjer se skozi steklo vidi na prižnico. Tu te ne bo nihče grdo gledal, če bo otrok glasen in se sprehaja, komentira ali joče. Moj je star štiri mesece in sva že bila pri maši. Pa sva imela družbo malih razgrajačev.

New Report

Close