Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija NEČISTA IN OBČEULJIVA KOŽA PO OBRAZU

NEČISTA IN OBČEULJIVA KOŽA PO OBRAZU

Najprej me zanima, zakaj mi dr.Kralj ni odgovoril na vprašanje, vsem drugim pa je..??
Odločila sem se da povem..stara sem 33 let rodila 2x, kožo po obrazu imam pa kar še najstniško..nimam ravno gnojnih mozoljev, imam pa ogromno črnih ogrcev in brazgotin..Povejte mi kaj naj naredim, hodila sem redno k kozmetičarki eno leto, pa ni prav dosti pomagalo-pač takrat ko sem bila tam pa še en mesec, potem pa vse po starem..kako ste se ve rešile teh aken??Naj povem, da imam drugače suho kožo..

Pozdrav teta Pehta!

Odgovoril nisem, ker vprašanje ni prišlo do mene.
Tehnika?

Kaj naj vam odgovorim, to kar sem že mnogim: če hočete umirjeno kožo, manj aknavo, pomagajo hormonske tablete Diane in Yarina.
Črne ogrce je potrebno odstraniti mehansko- kozmetičarka.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljena Teta Pehta,

Imam enako težavo. Stara sem 27 let in po obrazu imam veliko ogrcev in občasno mi koža kar eksplodira z mozoljčki. Moram pripomnit, da v puberteti nisem imela težav s kožo – imela sem lepo kot dojenček. Po 25 letu pa so se začeli pojavljati ogrci in mozoljčki. Mogoče ti lahko pomagajo moje izkušnje (čeprav nisem strokovnjak – posvetuj se še s kozmetičarko).

Kot je že napisal g. Kralj je moja izkušnja tudi, da je žal edina rešitev za ogrce kozmetičkarka in res ČIŠČENJE, ČIŠČENJE in ČIŠČENJE OBRAZA. Vendar pa bi ti svetovala, da z čim nežnejšimi produkti. Jaz kar uporabljam gel za umivanje dojenčkov (ker je koži prijazen in dobro očisti). Kreme za obraz uporabljaj čim bolj “lahke” – zelo vlažilne in NEMASTNE, ker mastne težke kreme zamašijo pore. Tonik tudi uporabi čim bolj nežen, za občutljivo kožo (kljub problematični koži ne svetujem agresivnih tonikov z alkoholom – naredijo več škode kot koristi).

Zelo mi je pomagal tudi Differin Gel (ki ga dobiš v vsaki lekarni) – samo potrebna je res redna uporaba – vsak večer. Zjutra pa obvezno namaži obraz z zelo vlažilno kremo, saj Differin Gel suši kožo.

Ogrce lahko zmanjšaš tudi tako, da si po umivanju še 2x do 3x splahneš obraz z mrzlo vodo (da se pore zaprejo).

Poskusi z naravnimi metodami izboljšati kožo:
– če kadiš, nehaj
– veliko gibanja
– manj mastne hrane, sirov, čokolade.

Polagam ti pa na srce, da hormonskih tablet ne začneš piti, če res ni nujno.

Upam, da sem ti lahko pomagala.

Lep pozdrav,

Martina

New Report

Close