Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Nebilet in astma

Nebilet in astma

Spoštovani!

Trenutno ne morem do svojega pulmologa, zato se obračam na vas. Zaradi hitrega utripa in povišanega pritiska z zdravnico razmišljava o uvedbo beta blokerja. Hoče mi predpisati Nebilet in naju oba zanima, kaj pravite na to glede vpliva na astmo? Baje da novejši beta blokerji ne bi smeli sprožiti bronhokonstrikcije.

Recimo če se to zgodi, kaj potem narediti? A kar cel čas vdihovati Ventolin??

Hvala za odgovor!

Gospod Košnik?

Očitno se je moj odgovor nekje izgubil.
Ne razumem, ka da ne morete do pulmologa, saj so pulmologi zelo dostopni.
Beta blokatorji niso izborno zdravilo za povišan krvni tlak, tega lahko urejamo z zdravili iz več farmakoloških skupin. Torej ni neke nuje, da bi ravno beta blokar morali jemati. Glede hitrega utripa srca je pa treba najti razlog, zakaj se to dogaja. Hiter utrip je vedno posledica neke motnje in se mora zdraviti motnjo, ne pa z zdravili upočasnjevati utripa.
Po drugi strani je tudi res, da bolnik z urejeno astmo dobro prenaša beta blokatorje, vsaj za kardioselektivne to velja. Edino je bojazen, da se ob morebitnem poslabšanju astme bolezen bolj poslabša, če se prejema ta zdravila.
Če poenostavim, jaz bi terapijo hipertenzije začel z drugačnimi zdravili.

Spoštovani!

Ukinili smo Nebilet, ker mi je bilo stalno slabo po njemu. Dobil sem tudi napotnico za kardiologa, da ugotovimo vzrok za hiter utrip. Za tlak pa Toluro.Danes sem vzel prvič Toluro, ampak je tlak še vedno visok. A to je normalno, ali bi moralo takoj znižati?

Normalno je, da zdravila primejo v nekaj dneh. In tudi odmerek zdravil je treba prilagajati.
LP
Mitja Košnik

New Report

Close