Ne znam si pomagati
Pozdravljeni!
Imam zoprno težavo, ki se mi vleče že kar nekaj let. V službi in kadar se pogovarjam z drugimi ljudmi se začnem močno potiti pod pazduho, postanem napeta in tudi jezik postane, kot da bi bil zaotečen. To se mi dogaja vsak dan, ko pridem v službo, ko pa mine nekaj časa, pa se začnem sproščati in napetost počasi mine. To me zelo moti, kajti pod pazduho sem zelo mokra in potem ob enem še razmišljam, da tega ne bi kdo videl in stiskam roke k telesu in je vse še slabše. Zaradi tega sem že hodila na bioterapije, meditirala sem, si prigovarjala, le s pomirjevali še nisem probala, ker se mi to ne zdi najboljša rešitev.
Moram omeniti, da se mi to doma ne dogaja, ko sem med domačimi, čim ko pa pride kdo na obisk ( prijatelji, soseda) se zopet potim, pa se lahko pogovarjamo čisto običajne stvari. Ugotavljam, kot da bi me bilo strah ljudi!
Za vsakršnji nasvet, ali celo rešitev se vam že vnaprej zahvaljujem!
Kakšno pa je tvoje življenje sicer ? Imaš prijatelje, si veliko v družbi ? Kako se razvedriš, s čim se sprostiš…
Povej mi prosim, kakšen pa je krog tvojih prijateljev ? Ali se sprostiš v njihovi družbi, ozr. ali se probaš sprostiti in poveseliti ? Si še mlajša, kajne ? Okoli 20 let ?
Se veliko družiš s prijatelji in kako se takrat počutiš ?
Stara sem 31 let in nikoli nisem imela velikega kroga prijateljev. Imam eno res dobro prijateljico, ki pa naju žal ločuje velika razdalja in se slišima samo po telefonu. V kraju kjer živim, pa imam eno prijateljico, z drugimi pa se tudi dobro razumem. Res pa je, ko sem nastopila službo pred šestimi leti, sem imela tam kar nekaj konfliktov s sodelavko, ki ni prenesla konkurence. Pa tudi drugi so se obnašali kar vzvišeno. Tako da so mi vzeli še tisto samozavest, ki sem jo imela. Že kar nekaj časa delam na samozavesti in nekaj stvari se je res že premaknilo, vendar to potenje in napetost pa mi ostaja in res ne vem kako se naj tega rešim.
Sprašuješ kako se počutm med prijatelji. Ja rada sem v družbi in sem drugače vesel človek, ampak tudi takrat sem napeta in to vedno bolj, tak da sem se zaradi tega začela izogibati družbi. Sploh ni fajn.
Kot bi poslušala sebe…pusti mail, ti lahko pišem..mogoče si lahko pomagava…
Nasti, misliš, da se potiš zaradi tega, ker si nesproščena z ljudmi ali si zaradi tega nesproščena, ker se tako potiš? Ker če je problem druga varianta, ti lahko svetujem operacijo, ki je tudi meni zelo pomagala (meni so se obupno potile dlani in sem bila zaradi tega tako nervozna!); in sicer na torakalni kirurgiji na kliničnem centru se pozanimaj, dr. Jerman je odgovoren za to. Premisli, če ti je res neznosno s tem živet, ti ta operacija, ki ni tako zelo huda, res olajša življenje.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.