Najdi forum

Ne znam si pomagati

V zadnjem času padajo bombe.. ravno ko se “zrajtam” da je čas za ustvarjanje družine mi mož prizna da me je varal (kljub temu da ne on ne ona tega nista želela, a menda tega nista mogla ustaviti). Oče težko zboli (skoraj umre)… zdaj sem v vrtincu flashbackov, groznih duševnih bolečin (ne morem spati, če že me tlačijo more, ne morem jesti in se zbrati pri delu)…

Po drugi strani sem hvaležna da sva se z možem le začela odkrito pogovarjati, čeprav boli, a menim da pravzaprav ne znava komunicirati, in da se je vse dogajalo prav zaradi tega. Do bolečin, takšnih ali drugačnih sem zelo nestrpna, zato se bojim, da bom po neumnem “uničila” nekaj, kar bi se lahko razvilo v zvezo, ki si jo želiva oba.. je to realno? Razmišljam, da bi obiskala kakega svetovalca (zakonskega? psihologa? psihijatra?)…

Na pomoč, prosim…

Draga Danai!

Saj veste kako pravijo za težave – ko pride ena se jih zvrsti takoj za njo še nekaj. Po mojih izkušnjah pa postane takrat ko je slabo še slabše, potem še malo slabše, potem pa pride do preobrata na veliko bolje. Vsaj po mojih izkušnjah je tako.

Pravite, da vas je mož prevaral čeprav tega ni hotel. Verjetno tega res ni načrtoval. Sami pravite, da ste to sprejeli in da sta se o tem odkrito pogovorila, kar je zelo dobro in konstruktivno. Če menite, da se sama ne moreta pogovarjati, da ne znata komunicirati, se tega lahko načrtno naučita iz raznih knjig in priročnikov, lažje pa je, če gresta k svetovalcu. Če bosta želela poiskati strokovno pomoč, potem morata biti oba zelo za, saj bo katerikoli strokovnjak od vaju zahteval, da aktivno sodelujeta oba in da sta pripravljena graditi na vajini zvezi! Vsekakor pa se mi zdi realno, da se vajine težave rešijo in da zaživita srečno zakonsko (družinsko) življenje.

Eden od zakonskih svetovalcev, ki mi je prvi prišel na pamet je dr. Petrnel, ki dela na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje, Zaloška 29 – tel. 01 540 20 30

Lep pozdrav,

Barbara, Šent

Moj mož pravi da še ni pripravljen na skupen obisk svetovalca.. Jaz pa bi želela vsaj sama do koga, da mi pomaga da pridem k sebi. Poznate koga takega, ki ne bi bil preveč zaseden?

Hvala, D.

Draga Danai!
Za zakonsko svetovanje je predpogoj, da sta v svetovalnem procesu udeležena oba partnerja. Uspešno in poglobljeno se z zakonskim in družinskim svetovanjem ukvarja dr. Christian Gostečnik v okviru Frančiškanske cerkve.
Z individualnim svetovanjem pa se ukvarjajo številni psihoterapevti, ki imajo privatno prakso npr. Inštitut za klinično psihologijo, dr. Dušan Žagar…,
poiskusite lahko tudi na KOMZ (Klinični oddelek za mentalno zdravje), ali pa se obrnite na vaš Center za socialno delo, na psihološko službo. V nekaterih centrih psihologi opravlajajo tudi svetovalno in terapevtsko dejavnost (prednost je, da je brezplačno), drugače pa vas bodo znali usmeriti kam drugam.
Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close