Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi Ne znam in ne vem, kako zapeljati punco, ki mi je všeč, kot še nobena doslej…

Ne znam in ne vem, kako zapeljati punco, ki mi je všeč, kot še nobena doslej…

Bla, bla, bla..

Edina ovira je vaš lastni strah.

Dokler ne izrečete besed, v katerikoli obliki že.. je odgovor vedno: NE.

Edini, ki ga je tu potrebno “osvojiti”.. ste vi sami. Sedaj vam vlada strah, vam bo vladal večno?
Niti ne bi bilo čudno, večina ljudi se prestrašeno skriva celotno življenje.

Po drugi strani, noben človek ni vaša posest. Kar je lepo pojasnil že libanonski poet:
[img]https://1zl13gzmcsu3l9yq032yyf51-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/01/Khalil-Gibran-quote-if-you-love-something-let-it-go-1024×538.jpg[/img]

Tudi, če vam ljubljena oseba reče: NE.. ni konec sveta.
Ravno obratno izvedeli boste ali jo dejansko ljubite (jo lahko “izpustite”) ali jo zgolj želite lastiti si posedujete (potem bo cel kup izpadov in travm).
V dejanski ljubezni, se ne zahteva ekonomskega ravnovesja “daj-dam”.. in posledično je moč obdržati človeka za prijatelja.. resda, je z vaše strani čustovanje večje.. vendar to prijateljstva ne uničuje.
Po drugi strani pa se lahko čez čas stvari razpletejo tako, da druga stran uvidi tudi lastno ljubezen do vas.. ki pa jo v danem trenutku (še) ne more.
V življenju moramo narediti prenekateri napačen korak, da spregledamo, uvidimo, kaj dejansko potrebujemo.
Zato drugim ljudem vedno, ampak VEDNO damo svobodo, enako svoji lastni. Edino v svobodi ljubezen lahko uspeva.

In če se življenje izteče tako, da ta oseba nikoli ne bo zaljubljena v vas, vas ljubila.. zakaj bi potem vztrajal v takšni ne-enakosti? Zakaj bi molčal?

Prava ljubezen je tako takrat, ko smo jo sposobni izpovedati jo, v sebi primernem stilu (ne igramo, ne pretvarjamo se, ne citiramo..), čimbolj iskreno sebi podobno.
In če je recipročna, jo potem znotraj svobode dveh gojimo naprej.

“Avtentična ljubezen je recipročno prepoznavanje dveh svobod.”
Simone de Beauvoire.

V primeru, da ni.. pač ta oseba ni nikoli ni bila “naša”, kot je že lepo Khalil.

Kjer zaimek “naša” ne namiguje na posedovanje, temveč v ljubezni enako nam osebo, s katero si ljubezen in svobodo delimo.
[/quote]

Se kar strinjam. Manjka mi poguma. Čim več se družit z njo, biti to kar sem, jo čim bolj spoznati in naj se zgodi, kar se mora.

Bodi direkten, ko nanese prilika jo primi za roko in poskusi poljubit. Punce nimajo preveč rade cagavih fantov in lahko, da jo s tem pridobiš. Če se izogne, ji pač nisi všeč in boš vedel na čem si. Mogoče boš razočaran, ampak boš vsaj vedel, da si se potrudil.

Ja..ravno sem hotela nekaj takega…čaki, tle maš eno smet….pa jo lahko pobožaš po laseh in brez besed lepo pogledaš z nasmeškom,al pa ji daš roko na ramo in opazuješ, kako se ji zdi. Se mi zdi, da se prej take reči odvijejo brez besed, kot nepotrebna vprašanja.Bo že dosti časa za klepetanje- Lahko ji je nerodno, pa iz tvojega pisanja sklepam, da je tudi tebi..neki spraševat. Nevem no, vsak drugače vidi in čuti, se mi zdi kot nekako zasliševanje..čuj, bi mela z mano kaj več..pri naju se je zgodilo brez besed, pa še po 25 letih kar traja 🙂 in res, so drugačni časi, ampak vsi, vse pa le ne padajo na lepe avte in šminkerijo. So tudi zlo preprosti ljudje, kot je tale avtor in le naredi ti prvi korak. Srečno in poročaj.

Hvala za tole. Super nasveti. Ja, ravno ta neverbalna komunikacija me zanima… kako se ji približati, kako pristopati. Morda ji po naslednjem srečanju (ker še nisva imela fizičnega stika) preden se posloviva, rečem, če jo lahko objamem. Hmmm.. Sicer bo nerodno meni, tudi njej, ampak tudi to je lahko lepo 🙂

Isti problem mam. Kot da bi bral svojo zgodbi eni leto jo poznam, zaradi covida se nisva nic videla ali druzila. Tezko je ker je vse zaprto skoz. Sedaj sem bil pri njen na obisku po pol leta. Ko sva koncala, me je nepremično gledala v oci, jest bedak nisem ukrepal. Sem 99% da je cakala na poljub. Tko da ja, objem jo naslednjic v slovo. Mene je strah poljuba in to zelo. Nevem zakaj

Hja, poljub je pa še ena zgodba zase, do katerega imam zadržek. Je pa lepo prebrati, da ima še nekdo enake zidove pred sabo. Si mi vlil poguma in upam, da tudi tebi uspe. Ona ti je že namignila, kot si rekel (z njenim nepremičnim pogledom), tako da samo pogumno naslednjič. Srečno!

Ma nee…nč jo ni treba spraševat, če jo lahko objameš..saj ni tvoja odvetnica, haha. tega se ne sprašuje in izpadlo bo lahko obema nerodno. Velikokrat, da se malo pohecaš tudi dobro izpade, se pošališ na svoj račun, s tem malo razelektriš…če je-napeto situacijo. Ma kaj napeto, kaj pa govorim. Ne bit preveč zadržan no. naredi pač ta korak. Reci…saj najbrž ni noben okužen a…in jo objameš in za prvikrat ji daš lahko ljubčka samo na ličke, pa vidiš, kako se ji bo zdelo. Ja, je neko nenapisano pravilo, da naj je fant prvi, čeprav je ena tle prej pisala, da bi kar naskočila, haha. Ja no, vse sorte smo, jaz sem bila taglavni žurist v klapi, pa sem mojega čakala, da je naredil prvi korak, prej sva bla dve leti pa samo simpatija.In ko me je pospremil domov in mi dal prvi poljub na usta, sem odlebdela po stopnicah spat, malo pa tud od alkota, haha. Tako da fanta oba…dejmo!! Nč bat. In ti, ki se bojiš poljuba, pa na ličke, pol bo šlo pa samo naprej.

Ma nee…nč jo ni treba spraševat, če jo lahko objameš..saj ni tvoja odvetnica, haha. tega se ne sprašuje in izpadlo bo lahko obema nerodno. Velikokrat, da se malo pohecaš tudi dobro izpade, se pošališ na svoj račun, s tem malo razelektriš…če je-napeto situacijo. Ma kaj napeto, kaj pa govorim. Ne bit preveč zadržan no. naredi pač ta korak. Reci…saj najbrž ni noben okužen a…in jo objameš in za prvikrat ji daš lahko ljubčka samo na ličke, pa vidiš, kako se ji bo zdelo. Ja, je neko nenapisano pravilo, da naj je fant prvi, čeprav je ena tle prej pisala, da bi kar naskočila, haha. Ja no, vse sorte smo, jaz sem bila taglavni žurist v klapi, pa sem mojega čakala, da je naredil prvi korak, prej sva bla dve leti pa samo simpatija.In ko me je pospremil domov in mi dal prvi poljub na usta, sem odlebdela po stopnicah spat, malo pa tud od alkota, haha. Tako da fanta oba…dejmo!! Nč bat. In ti, ki se bojiš poljuba, pa na ličke, pol bo šlo pa samo naprej.

joj, zakaj pa kar dva odgovora..mogoče za vsakega posebej, haha. nisem ravno vešča tle na monu. no, kakorkoli, srečno in poročajta.

New Report

Close