Ne znam in ne vem, kako zapeljati punco, ki mi je všeč, kot še nobena doslej…
Naj v uvodu opišem najin trenutni odnos. Bila sva že na nekaj zmenkih, od jeseni pa se zaradi korone nisva videla. Občasno si piševa, ampak se žal še premalo poznava, da bi to tipkanje lahko bilo na “dnevnem sporedu”. Pa ne, da si želim takšnega spoznavanja, ampak zaradi situacije se pač še nisva morala videti, da bi se lahko spoznavala v živo, iz oči v oči. Vem, da ne morem in si tudi ne želim postati njen fant preko chat aplikacije.
Ko razmišljam o najinem odnosu, si ne želim, da me “razvrsti” na “friend zone”, saj čutim, da bi lahko imela kaj več. Občutek imam, da ni zaljubljena v vame, kar seveda ne pričakujem po nekaj zmenkih, ko se še čisto premalo poznava, da bi lahko gojila močna čustva. Vendar z moje strani je želja po njeni bližini, po spoznavanju, po preživljanju časa skupaj zelo močna.
Nekako sem za zmenke, sprehode v veliki večini pobudnik jaz, ampak na srečanja pristane, kar mi daje upanje, da ji nisem v napoto, da ji ne težim in da je tudi njej v veselje početi stvari skupaj z mano.
Skupaj se zabavava, smejiva, se super razumeva in imava skoraj že sumljivo veliko skupnega (no, ali pa sem preveč zatreskano subjektiven 😃). Sicer je prisotno še nekaj napetosti, treme, kar je logično za dva – bolj kot ne neznanca, ki sta v začetni fazi spoznavanja.
Zdaj, ko sem (upam da dovolj jasno) opisal najin trenuten odnos oz. situacijo, prestavljam pozornost na “problem”, zaradi katerega sem se odločil, da poskusim s srečo tukaj.
Kako jo zapeljati? Kako jo osvojiti? Morda se slednje (osvojiti) sliši preveč egoistično, posesivno, ampak ne vem, ne znam ali pa imam premalo poguma, da vsaj poskusim postati njen.
S tem, ko jo vabim na skupna srečanja, mislim, da je že precej hitro ugotovila, da mi je blizu. Ne vem, če ravno toliko, da “sumi”, da sem zatreskan vanjo, po drugi strani pa si ne želim, da me sprejme kot prijatelja in na tem ostaneva. Je treba pred vsakim ljubezenskim razmerjem najprej postaviti dobro prijateljsko razmerje? Ali je lahko prav prijateljsko razmerje razlog, da se iz prijateljstva ne more razviti ljubezen, ker sem “obsojen na friend zone”?
Če ji na naslednjem zmenku dam kakšen kompliment, se mi zdi (verjetno ni prav, da je tako) preveč osladno oz. direktno. Ne vem kaj, kako naj pohvalim. Vem, da bom moral biti bolj konkreten, direkten, če jo želim zapeljati, ampak po drugi strani je ne bi želel izgubiti, če morda ni pripravljena za razmerje, ali pa če bi želela najin (ali pa s komerkoli) odnos graditi počasneje. Občutek imam, da mi še ni dala signalov in namigov, da sem tudi jaz njej všeč, da bi tudi ona morda poskusila s čim več, kot le prijateljstvom.
Če poenostavim na banalen način: kaj narediti, kaj reči, da se zaljubi vame? Oz. s čim vsaj poskusiti?
Vesel bom vsakega nasveta. Hvala!
Punca se bo vate zaljubila ali pa se ne bo – in to je precej neodvisno od tega, kako jo boš ‘zapeljeval.’ Če si ji všeč, takšen kot si in tako, kot se obnašaš, je možno, da se spoznavanje razvije v kaj več od prijateljstva. Če ji nisi, nobeno zapeljevanje ne bo pomagalo.
Bodi iskren in prijazen, ne delaj se, da si drugačen, kakršen si. Na dolgi rok, torej če želiš z njo kaj več od enonočne avanture, se le to zares obnese.
Vem, odgovor, ki ga najbrž nisi želel slišati 🙂 Ampak tako kot magični čaji za hujšanje tudi zapeljevalski ‘triki’ po mojem mnenju in izkušnjah ne delujejo. Tudi zato, ker smo si ženske zelo različne glede tega, kaj nam je všeč pri moških in zato ne obstaja enostavna formula, ki bi bila učinkovita pri vseh.
En nasvet pa vendarle mogoče je umesten: ne spreglej njenih morebitnih signalov, da si ji všeč 🙂
Je pa res težko iz tvojega opisa karkoli ugibat, ker smo si ljudje zelo različni. Jaz osebno bi te že zdavnaj naskočila, če bi se zatrapala vate, in ne bi čakala, da ti narediš prvi korak. Veliko žensk pa želi, da prvi korak naredi moški.
Pa še to: z resnico težko fališ. V nekem trenutku, ko ti ne bo ravno na vse pretege razlagala nekaj banalnega, ampak ko bo trenutek tišine, zadrege … ji povej, da ti je všeč in da si želiš več. Pa boš potem videl. Več kot ne ti ne more reči. Če ti njej nisi, bo odnos tako ali tako nekoč preminil, ko se bo nekdo od vaju zaljubil.
Prepozno je zate. Nisi dovolj zanimiv in spreten, ona pa očitno ne tako zainteresirana. Sploh če nista v rednem kontaktu, je nate že pozabila. Sicer pa nobena ženska ni vredna takšnega razmišljanja, kot ga imaš ti. Jaz ti garantiram, da v resnici ni nič posebnega. Moški mora istočasno pecati več ženska, zato da ni obupan, kot pri eni sami. In če ti ne uspe, imaš vedno rezervo. Tako delajo tudi vse ženske in medtem, ko ti tukaj gor sanjaš, se ta tvoja princeska poriva s tipi, ki jih ne pozna niti 5 minut. Oprosti, ampak to je realnost v letu 2021.
Živjo,
iz mojih osebnih izkušenj in kar bi si sama želela, če bi bila na mestu te punce, naredi naslednje (rabiš pa za to nekaj poguma):
– organiziraj naslednje srečanje “neprijateljsko”, bolj v romantičnem stilu. Ker se zdaj skoraj nikamor ne da, uporabi malo domišljije, dekca, svečke, kaj za spit;
– definitivno ji začni dajati komplimente, to nikakor ni osladno, ampak je zelo zaželjeno – sploh če jih pospremiš z iskrenim pogledom v oči;
– poskusi s poljubom – meni se zdi, da fantje premalo samo poskusite. Kaj pa se lahko zgodi? Morda te zavrne, ampak verjemi, če imaš šanse, se bo vrnila po naslednjega.
To je vse 🙂
ker ne vem vajinih let ti bom odgovoril splošno. zelo preprosto. 1.sex pol pa se naj ona trudi za vse ostalo. ti pa išči naprej nove kandidatke za sex. karkoli bodo tukaj babe rekle in pokveke od moških, poslušaj mene. ker ti edini ne lažem. ti moraš prvo babo nasaditp ošten in dobro in jo pustit neki časa da se ona trudi za vaju. ne ti!! ti se nimas kaj trudit. nimaš kaj lapat. če te zeli videt ima kolo, bus, taxi, vlak, avto, skiro, noge, rolerje. če te zeli videt ima opcijo. ti glej da bos imel veliko dnarja, da bos fizicno močan in ne razmišljaj o njej. išči naprej druge. ker babe se gredo bedne teste cel laif. in najlazje je to premagat, da se ti preprosto jebe znajo. to ona hoče tudi. kako pa si razlagaš da zenske ki varajo, varajo skoz z nekimi kreteni ki jo odfukajo?? ha? kaj mislis? ker zenske to nucajo. vščem jim je da njen samec se lahko podre kero drugo. sam nikol ne bodo priznale. prvo naj da noge narazen pol pa naprej. do takrat pa nehaj gopcat.
Nikogar na svetu ne moreš pripraviti do tega, da se zaljubi vate. To ne obstaja.
Ljudje se zaljubijo ali ne. Faktorjev je seveda neskončno mnogo (o tem smo že).
Se pa da prodajati “nasvete”, kot to počno ameriški “Pickup artisti” (za katere se potem izkaže, da so tako ali tako goljufi).
Pri ljubezni je bolj pomembno to, da si iskren.. takšen, kot si. Potem tudi srečaš, najdeš točno tisto osebo, ki ti je podobna in komplementarna.
Zapeljati se da pa le z vozilom.
So sicer Casanove ipd. ljudje, ki jih poganja Coolidgeov efekt.. kjer pa jih ženske ne jemljejo resno, dolgoročno.. temveč jih pravilno prepoznajo in ocenijo, da so za “enkratno uporabo” in tako z njimi tudi ravnajo. Ne planirajo življenja.. temveč si z njimi potešijo radovednost ali slo.
Nikogar na svetu ne moreš pripraviti do tega, da se zaljubi vate. To ne obstaja.
Se pa da prodajati “nasvete”, kot to počno ameriški “Pickup artisti” (za katere se potem izkaže, da so tako ali tako goljufi).
Pri ljubezni je bolj pomembno to, da si iskren.. takšen, kot si. Potem tudi srečaš, najdeš točno tisto osebo, ki ti je podobna in komplementarna.
So sicer Casanove ipd. ljudje, ki jih poganja Coolidgeov efekt.. kjer pa jih ženske ne jemljejo resno, dolgoročno.. temveč jih pravilno prepoznajo in ocenijo, da so za “enkratno uporabo” in tako z njimi tudi ravnajo. Ne planirajo življenja.. temveč si z njimi potešijo radovednost ali slo.
[/quote]
Strinjam se. Pick-up-lines in podobni pristopi so tek na kratke proge. Pa vendar je treba punci na nek način dati vedeti, da bi si z njo želel poskusiti kaj več, kot le družiti se v prijateljskih okvirih. In samo s suhoparnimi besedami “všeč si mi, si mogoče za kaj več kot prijateljstvo z mano?” lahko narediš več škode, kot koristi. Kakšni pa so boljši pristopi, ko je treba storiti korak dalje, pa ne vem. In po tem sprašujem.
Kristalno jasno mi je, da se ljubezni ne da izsilit in da mora biti “prostovoljno” obojestranska. Ampak če ne poskušam narediti koraka naprej v odnosu, druženju, lahko pri tem ostane.
Strinjam se. Pick-up-lines in podobni pristopi so tek na kratke proge. Pa vendar je treba punci na nek način dati vedeti, da bi si z njo želel poskusiti kaj več, kot le družiti se v prijateljskih okvirih. In samo s suhoparnimi besedami “všeč si mi, si mogoče za kaj več kot prijateljstvo z mano?” lahko narediš več škode, kot koristi. Kakšni pa so boljši pristopi, ko je treba storiti korak dalje, pa ne vem. In po tem sprašujem.
Kristalno jasno mi je, da se ljubezni ne da izsilit in da mora biti “prostovoljno” obojestranska. Ampak če ne poskušam narediti koraka naprej v odnosu, druženju, lahko pri tem ostane.
[/quote]
Če si ji všeč, kakšno škodo lahko narediš, če ji priznaš, da ti je všeč?
Upam, da so ji všeč cagavi komplikatorji, ki o vsem preveč tuhtajo 🙂
[/quote]
Ne, da bi se človek ravno na pamet učil par potencialnih postopkov, ampak zdi se mi čisto okej, če “vadiš” sploh vzpostavljanje stika oziroma bolje povedano, da si prizadevaš pomiriti svoje strahove in zbrati dovolj poguma za uvodni nagovor. Če si drugi strani simpatičen, lahko na ta način fališ samo s kako res blesavo seksistično izjavo. Mislim, da vsakomur vsaj malo polaska, če ga drugi opazijo in mu to dajo vedeti.
Ne, da bi se človek ravno na pamet učil par potencialnih postopkov, ampak zdi se mi čisto okej, če “vadiš” sploh vzpostavljanje stika oziroma bolje povedano, da si prizadevaš pomiriti svoje strahove in zbrati dovolj poguma za uvodni nagovor. Če si drugi strani simpatičen, lahko na ta način fališ samo s kako res blesavo seksistično izjavo. Mislim, da vsakomur vsaj malo polaska, če ga drugi opazijo in mu to dajo vedeti.
[/quote]
No, jaz bom malo pikolovska – odvisno kaj vadi. Tako kot večina marketinga je tudi pri nasvetih veliko iz tujine vnešeno. Tudi če mi je tip všeč, mi hitro ni več ob izjavah kot so: “všeč si mi, si mogoče za kaj več kot prijateljstvo z mano?”… Jaz slišim povabilo za kratkoročno zabavo, ne resno namero za resno zvezo. Ne bom vztrajala, da ne deluje pri nobeni in seveda z opombo, da sem precej vaška in staromodna – meni bi veliko bolj “ustrezala” kakšna spontana izzivalna šala po kopitu: ej, koliko časa maš namen biti še gospodična, da vem koliko moram šparat za prstan…
Bi pa vseeno izpostavila, da je avtor opisal situacijo:
Naj v uvodu opišem najin trenutni odnos. Bila sva že na nekaj zmenkih, od jeseni pa se zaradi korone nisva videla. Občasno si piševa, ampak se žal še premalo poznava, da bi to tipkanje lahko bilo na “dnevnem sporedu”. Pa ne, da si želim takšnega spoznavanja, ampak zaradi situacije se pač še nisva morala videti, da bi se lahko spoznavala v živo, iz oči v oči. Vem, da ne morem in si tudi ne želim postati njen fant preko chat aplikacije.
Mislim, da je še čisto prezgodaj za označevanje… Dokler ni na dnevnem sporedu klepet, se mi ne zdi niti vprašanje s koliko drugimi se dopisuje… (In sem kar precej ziher, da se tudi avtor še malo razgleduje po “plan B-Ž”)
Nismo v srednjem veku – neromantične interakcije so vsakdanje. Mislim, da je prezgodaj za ofenzivo (občasno dopisovanje in par sprehodov pred pol leta, še za Jane Austin ni bilo dovolj). Tudi kar se nje tiče – čisto preveč pripisovanja in ugibanja. Halo, občasno dopisovanje in nazadnje v živo pred pol leta? Kakšen friendzone in kakšen strah pred razmerji: čisto prehitro in čisto preveč… Ne, da bi želela biti več, ampak saj je tudi avtor ne pozna dovolj dobro, da bi lahko kaj dosti sodil o njej…
Bolj uizi… Veliko bolj uizi.
No, jaz bom malo pikolovska – odvisno kaj vadi. Tako kot večina marketinga je tudi pri nasvetih veliko iz tujine vnešeno. Tudi če mi je tip všeč, mi hitro ni več ob izjavah kot so: “všeč si mi, si mogoče za kaj več kot prijateljstvo z mano?”… Jaz slišim povabilo za kratkoročno zabavo, ne resno namero za resno zvezo. Ne bom vztrajala, da ne deluje pri nobeni in seveda z opombo, da sem precej vaška in staromodna – meni bi veliko bolj “ustrezala” kakšna spontana izzivalna šala po kopitu: ej, koliko časa maš namen biti še gospodična, da vem koliko moram šparat za prstan…
Mislim, da je še čisto prezgodaj za označevanje… Dokler ni na dnevnem sporedu klepet, se mi ne zdi niti vprašanje s koliko drugimi se dopisuje… (In sem kar precej ziher, da se tudi avtor še malo razgleduje po “plan B-Ž”)
Nismo v srednjem veku – neromantične interakcije so vsakdanje. Mislim, da je prezgodaj za ofenzivo (občasno dopisovanje in par sprehodov pred pol leta, še za Jane Austin ni bilo dovolj). Tudi kar se nje tiče – čisto preveč pripisovanja in ugibanja. Halo, občasno dopisovanje in nazadnje v živo pred pol leta? Kakšen friendzone in kakšen strah pred razmerji: čisto prehitro in čisto preveč… Ne, da bi želela biti več, ampak saj je tudi avtor ne pozna dovolj dobro, da bi lahko kaj dosti sodil o njej…
[/quote]
P.s. ne vem kako je ž l e h t šlo prek autocorrect v v e č…
(Facepalm) 😲 … Vsekakor je dobronameren (brezkofeinski) nasvet 🙂
Lp
[/quote]
Kaj pa, če bi skoraj šepetaje dahnil: “Joj, kolk si pa ti meni všeč,” in bi mu od treme skoraj sape zmanjkalo ob tem?
No, z gospodično in prstanom bi pa pri meni hitro pogorel – vidiš, tukaj res ni univerzalnega recepta. Ampak če se je ne upa dotaknit, mora nekako verbalno nakazat. Največji problem pa je, če ne zna brat njene telesne govorice. Dober znak se mi zdi, da se punca vedno odzove vabilu, ker tukaj sta samo dve možnosti: ali ji je všeč ali pa se tako totalno dolgočasi v življenju, da ji čisto vsaka družba pride prav.
Kaj pa, če bi skoraj šepetaje dahnil: “Joj, kolk si pa ti meni všeč,” in bi mu od treme skoraj sape zmanjkalo ob tem?
No, z gospodično in prstanom bi pa pri meni hitro pogorel – vidiš, tukaj res ni univerzalnega recepta. Ampak če se je ne upa dotaknit, mora nekako verbalno nakazat. Največji problem pa je, če ne zna brat njene telesne govorice. Dober znak se mi zdi, da se punca vedno odzove vabilu, ker tukaj sta samo dve možnosti: ali ji je všeč ali pa se tako totalno dolgočasi v življenju, da ji čisto vsaka družba pride prav.
[/quote]
LoL, no, nobene od vaju ne zapeljuje, tako, da brez ugovora 🙂
Je odvisno tudi kakšna je ona in kaj njej odgovarja.
Kar se njenega odzivanja na vabila tiče – sem malo bolj optimistična, definitivno ji je dovolj ql, da se vedno odzove, ni pa nujno romantično…
Po opisu, sem dobila občutek, da je še zelo bežno poznanstvo in gre vse skupaj čisto prehitro, čisto predaleč. Je pa izključno moj feeling, tako da ne nameravam nič “ritati” okoli tega 🙂 pomoje se morata najprej dnevno ali skoraj dnevno tipkati/videochattati…
Lp 🙂
LoL, no, nobene od vaju ne zapeljuje, tako, da brez ugovora 🙂
Je odvisno tudi kakšna je ona in kaj njej odgovarja.
Kar se njenega odzivanja na vabila tiče – sem malo bolj optimistična, definitivno ji je dovolj ql, da se vedno odzove, ni pa nujno romantično…
Po opisu, sem dobila občutek, da je še zelo bežno poznanstvo in gre vse skupaj čisto prehitro, čisto predaleč. Je pa izključno moj feeling, tako da ne nameravam nič “ritati” okoli tega 🙂 pomoje se morata najprej dnevno ali skoraj dnevno tipkati/videochattati…
Lp 🙂
[/quote]
Pa saj v tem je “problem” oz. niti ne problem, pač pa situacija. Zdi se mi, da ni za tipkanje, chattanje na daljavo, ampak ima raje spoznavanje, druženje v živo. Tudi to meni seveda bolj odgovarja. Tudi sama predlaga in je samoiniciativna pri predlogih srečanj z mano. Ta teden se spet dobiva. Verjamem, da bova oba precej sproščena. Morda pa razberem kak njen “signal” oz. namig, ki kliče po tem, da se tudi jaz njej dopadem in ni vse skupaj samo enosmeren promet mojih čustev k njej, ampak dobim tudi nazaj čustva, ki jih prej nisem upel razbrati ali uvideti. Upam, da se odpreva in narediva korak dalje. Sem optimist in upam, da se bova imela lepo. Oba. Saj mi njeno dobro počutje pomeni prav toliko (ali pa še več), kot moje. Ah, zdaj sem že preveč sentimentalen.
Morda še kakšen nasvet, kako ji povedati, da mi je všeč in kako ona vidi najin odnos, mene? 🙂
Pa saj v tem je “problem” oz. niti ne problem, pač pa situacija. Zdi se mi, da ni za tipkanje, chattanje na daljavo, ampak ima raje spoznavanje, druženje v živo. Tudi to meni seveda bolj odgovarja. Tudi sama predlaga in je samoiniciativna pri predlogih srečanj z mano. Ta teden se spet dobiva. Verjamem, da bova oba precej sproščena. Morda pa razberem kak njen “signal” oz. namig, ki kliče po tem, da se tudi jaz njej dopadem in ni vse skupaj samo enosmeren promet mojih čustev k njej, ampak dobim tudi nazaj čustva, ki jih prej nisem upel razbrati ali uvideti. Upam, da se odpreva in narediva korak dalje. Sem optimist in upam, da se bova imela lepo. Oba. Saj mi njeno dobro počutje pomeni prav toliko (ali pa še več), kot moje. Ah, zdaj sem že preveč sentimentalen.
Morda še kakšen nasvet, kako ji povedati, da mi je všeč in kako ona vidi najin odnos, mene? 🙂
[/quote]
No, najprej se opravičujem za še en tiskarski škrat v prejšnjem odgovoru (nobene od n a j u – ne vem kaj mi je zadnje čase XD)
Drugače pa ja, je možno, da ni tipkarski tip človeka / raje sodi človeka v živo.
Malo sem zmedena okoli tega kako pogosto imata interakcije : jaz sem razumela, da se od jeseni nista srečala v živo vmes pa občasno tipkala (nekajkrat tedensko?)… Malo sem zmedena o kakšnih samoiniciativah je govora…
Zdaj ko se začenja pomlad je sigurno bolj prijetna rekreacija na prostem – mogoče se ti bolj splača začeti z hitrim dogovarjanjem za naslednjič (če sem prav razumela, da se v živo nista videla od jeseni) npr. Ej tole je bilo super, se kar zmeniva za naslednji teden isto, ali si za nadgradnjo v piknik… (Po tem kopitu, s takšnim tonom kot ga imata – s herotico sve se že večkrat strinjali o nestrinjanju glede osvajalskih taktik 🙂 )
Meni osebno se zdi preveč prehitro po 6mesecni korona-pavzi, jaz bi veliko bolj sproščeno (ne sexy sproščeno, ampak neobvezujoče sproščeno) pristopala, dokler niso redni stiki npr. Dnevno tipkanje ali tedensko druženje.
Težko presojam na daljavo, … Samo jaz imam več stika z mimoidočimi, ko psa peljem na naključen sprehod ob lepem vremenu.
Jaz bi svetovala, da jemlješ bolj kot ponovni prvi zmenek in se bolj osredotočiš na dogovor na naslednjega kot “odpiranje duše”. Pa malo poglej kje so kakšne kavarne/slaščičarne/klopce na vajini sprehajalni poti za coffee to-go ali micro-piknik.
Držim pesti za lepo vreme in tokrat ne bom preveč težila z “graja, graja, Covid razsaja”
No, najprej se opravičujem za še en tiskarski škrat v prejšnjem odgovoru (nobene od n a j u – ne vem kaj mi je zadnje čase XD)
Drugače pa ja, je možno, da ni tipkarski tip človeka / raje sodi človeka v živo.
Malo sem zmedena okoli tega kako pogosto imata interakcije : jaz sem razumela, da se od jeseni nista srečala v živo vmes pa občasno tipkala (nekajkrat tedensko?)… Malo sem zmedena o kakšnih samoiniciativah je govora…
Zdaj ko se začenja pomlad je sigurno bolj prijetna rekreacija na prostem – mogoče se ti bolj splača začeti z hitrim dogovarjanjem za naslednjič (če sem prav razumela, da se v živo nista videla od jeseni) npr. Ej tole je bilo super, se kar zmeniva za naslednji teden isto, ali si za nadgradnjo v piknik… (Po tem kopitu, s takšnim tonom kot ga imata – s herotico sve se že večkrat strinjali o nestrinjanju glede osvajalskih taktik 🙂 )
Meni osebno se zdi preveč prehitro po 6mesecni korona-pavzi, jaz bi veliko bolj sproščeno (ne sexy sproščeno, ampak neobvezujoče sproščeno) pristopala, dokler niso redni stiki npr. Dnevno tipkanje ali tedensko druženje.
Težko presojam na daljavo, … Samo jaz imam več stika z mimoidočimi, ko psa peljem na naključen sprehod ob lepem vremenu.
Jaz bi svetovala, da jemlješ bolj kot ponovni prvi zmenek in se bolj osredotočiš na dogovor na naslednjega kot “odpiranje duše”. Pa malo poglej kje so kakšne kavarne/slaščičarne/klopce na vajini sprehajalni poti za coffee to-go ali micro-piknik.
Držim pesti za lepo vreme in tokrat ne bom preveč težila z “graja, graja, Covid razsaja”
[/quote]
Ko sem napisal samoniciative, sem imel v mislih to, da sama predlaga kam in kdaj bi šla, brez da bi jo jaz pozval. Torej je tudi njej do druženja. Hvala za nasvete tebi in tudi vsem ostalim 🙂 Z veseljem berem in še bom bral, če mi bo kdo kaj dobronamernega želel sporočiti.
[/quote]
“Pogorel” bi pri vas dveh.. ne pa tudi pri VSEH. To, kar je vam odboj, je nekomu drugemu privlak.
Zato se NE “vadi” biti drugačen, kot si.
Play it again Sam, 1972[/url].
Ne moreš vaditi, da si Humprey Bogart, če si neroden, nevrotičen: https://youtu.be/Dl_DBzrNFzc
Ti, točno to, kar si.. je tisto, kar potrebuješ biti. Ali kot je že stoletja nazaj povedal indijski Guru: “Bodi to kar si – unikat. Ne spreminjaj se, ker je svet že poln drugačnih ljudi.”
[/quote]
Bla, bla, bla..
Edina ovira je vaš lastni strah.
Dokler ne izrečete besed, v katerikoli obliki že.. je odgovor vedno: NE.
Edini, ki ga je tu potrebno “osvojiti”.. ste vi sami. Sedaj vam vlada strah, vam bo vladal večno?
Niti ne bi bilo čudno, večina ljudi se prestrašeno skriva celotno življenje.
Po drugi strani, noben človek ni vaša posest. Kar je lepo pojasnil že libanonski poet:
[img]https://1zl13gzmcsu3l9yq032yyf51-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/01/Khalil-Gibran-quote-if-you-love-something-let-it-go-1024×538.jpg[/img]
Tudi, če vam ljubljena oseba reče: NE.. ni konec sveta.
Ravno obratno izvedeli boste ali jo dejansko ljubite (jo lahko “izpustite”) ali jo zgolj želite lastiti si posedujete (potem bo cel kup izpadov in travm).
V dejanski ljubezni, se ne zahteva ekonomskega ravnovesja “daj-dam”.. in posledično je moč obdržati človeka za prijatelja.. resda, je z vaše strani čustovanje večje.. vendar to prijateljstva ne uničuje.
Po drugi strani pa se lahko čez čas stvari razpletejo tako, da druga stran uvidi tudi lastno ljubezen do vas.. ki pa jo v danem trenutku (še) ne more.
V življenju moramo narediti prenekateri napačen korak, da spregledamo, uvidimo, kaj dejansko potrebujemo.
Zato drugim ljudem vedno, ampak VEDNO damo svobodo, enako svoji lastni. Edino v svobodi ljubezen lahko uspeva.
In če se življenje izteče tako, da ta oseba nikoli ne bo zaljubljena v vas, vas ljubila.. zakaj bi potem vztrajal v takšni ne-enakosti? Zakaj bi molčal?
Prava ljubezen je tako takrat, ko smo jo sposobni izpovedati jo, v sebi primernem stilu (ne igramo, ne pretvarjamo se, ne citiramo..), čimbolj iskreno sebi podobno.
In če je recipročna, jo potem znotraj svobode dveh gojimo naprej.
“Avtentična ljubezen je recipročno prepoznavanje dveh svobod.”
Simone de Beauvoire.
V primeru, da ni.. pač ta oseba ni nikoli ni bila “naša”, kot je že lepo Khalil.
Kjer zaimek “naša” ne namiguje na posedovanje, temveč v ljubezni enako nam osebo, s katero si ljubezen in svobodo delimo.