Ne želim si pozornosti
V bližnji prihodnosti praznujem abrahama. Zavedam se, da je ponavadi ogromno nekih”ceremonij” okrog tega praznika, kar pa meni niti najmanj ne odgovarja. Vsekakor sem pripravljen”častiti” na veliko. Sodelavci, kolegi, žlahta…., vendar kot sem že dejal cereminije niso zame.
Razmišljal sem, da bi na vabila za praznovanje napisal da naj ne nosijo daril oz. da naj ne zganjajo ceremonij, ker meni to nikakor ni všeč. Sem pač človek ki ne prenese prevelike pozornosti.
Prosim če mi tukaj pomagate. Ali je to napisati na vabila “higiensko” oz. če je kako naj napišem. Ima kdo kakšen predlog.
Hvala vam za pomoč in lep dan.
Če še ni prepozno – vedno lahko napišeš, da se darilom odpoveduješ ali da naj namesto daril raje darujejo nekomu v stiski. Lahko tudi sam določiš, komu/kam. To glede daril.
GLede samih ceremonij predvidevam predvsem, da ne želiš kakšne animacije ali kakšnih igric, kvečjemu kako kosilo ali večerjo. Potem bi bilo mogoče na mestu, da to jasno in glasno poveš najbližjim in naj ti to raztrobijo naokoli. Na vabilo pa lahko napišeš nekaj v stilu “vabim vas na prijetno mirno kosilo” ali “da se bomo malo podružili in poklepetali” ali “da se ponovno vidimo in kakšno rečemo ob hrani in pijači”. Pač da ni konkretno napisano, da ti ni do ceremonij, temveč da to nežno zapišeš, a kljub temu res jasno in glasno poveš vsem, da potem ne pričaka kakšno presenečenje.
Ampak zavedaj se, če si pripravljen na veliko častiti in imeti veliko žurko, je vedno verjetnost, da se najde vsaj en osebek, ki bo to razumel narobe, ali bo preveč spil in bo potem delal neumnosti ali te skušal prepričati v nekaj, do česar tebi ne bo. Če gre namreč za problem, da nočeš ti biti center pozornosti, je to ob praznovanju tvojega abrahama težko izvedljivo. Definitivno bodo prišli vsaj do tebe in ti voščili. Če tega ne želiš, pač zadev sploh ne pripravljaš:)
LAhko se odločiš tudi za kak piknik s športi, kjer bo tako pestro, da se boste vsi zabavali in bo malo možnosti za neke druge igrice. Lahko tudi praznuješ ločeno, pa za sodelavce recimo naročiš torto ali pico v službo ali greste potem na kakšno pivo, pa domov, za domače neko kosilo, za prijatelje piknik.
Variant je kar nekaj. Ampak če je tvoj rd, potem bo nekaj pozornosti seveda tudi na tebi:)
Uf, kako te razumem. Jaz sem ista. Še celo enako bom stara letos kot ti :-))) Misel na kakšne “štose” mi povzroča slabost… ampak k sreči smo majhen kolektiv, vsi za vsakega vemo, kaj mu je všeč in kaj ne, zato se mi v službi ni treba bati tega. Če pa domači kaj ušpičijo, ne bo tako hudo. Me poznajo in vedo, koliko (še) prenesem.
No, če je rd že mimo, upam, da je šlo po tvojih pričakovanjih. Če pa še ni, ti pa želim, da bi bilo tako kot si želiš ti. Vse najboljše, sotrpin :-))