Najdi forum

Pozdravljeni!
Mogoče mi bo lažje,ko bom tole napisala……… Sem mamica dveh otrok 17 letnega sina in 4 letne hčerke,brezposelna. Živeli smo v res slabih razmerah,ampak semo se z pomočjo dobrih ljudi preselili in zaživeli v lepem toplem in suhem stanovanju. Najemnina je precej visoka,ampak sem jo plačala takrat v naprej,sedaj pa je teh sredstev zmanjkalo. Pa niti nebi bila težava tok z plačevanjem najemnine in stroškov,saj smo skromni, če bi prejemala preživnino za otroka. Za večjega sina preživnino sicer prejemam,ampak jo njegov oče razdeli na več obrokov,tako da mi preživnino nakazuje obročno. Skušala sem se pogovoriti z njim,pa ni nič bolje,poiskala pomoč na CSD pa so mi dejali,da nič ne morem,ker pač preživnino dobivam,ampak je pač na obroke in da moram razumeti,da mi on ne more plačati vsega skupaj,čeprav vejo,da ima redno zaposlitev in še dela na črno,tako da ima dohodka res dovolj,živi pa sam.
Za mlajšo hčerko sem v prvem letu starosti prejemala preživnino,potem pa se je to ustavilo. Ker nisem imela podatkov kje je on zaposlen,sem se obrnila na policijo in podala kazensko ovadbo. Na to se je odzval in podal predlog na sodišče za znižanje preživnine in da bi preživnino,ki jo dolguje tudi poravnal po znižanju. Sama se z znižanjem nisem strinjala in pač podala ugovor, na ta ugovor pa sem prejela novo tožbo iz njegove strani o spodbijanju očetovstva in preiskavi DNK……..in sedaj to sodišče melje in melje in melje in melje……… Ker se zadeve še niso nikamor premaknile in ker sem končno dobila vse njegove podatke, sem se odločila da podam še predlog za izvržbo. Sodišče je podalo sklep o izvržbi v mesecu dni (bila zelo vesela), ampak se je on na ta sklep pritožil in zadeva je spet ostala na mestu………jest pa v obupu!!!!!
Res ne vem kako naprej!! Stroški in najemnina me mesečno stane od 450 do 500€ (najemnine je 400€) socialne podpore imam malo manj kot 300€ otroškega dodatka 240€,pa sinovo preživnino na obroke (120€)
Najhuje mi je ko se mi zgodi da nimam niti za kruh,kaj šele kaj drugega in takrat sem tako na dnu,da bi najraje končala svoje bedno življenje,ampak vem da ne smem zaradi otrok,saj imata samo mene (noben od očetov nima interesa za njiju)
ZAKAJ NAŠA SODIŠČA MELJEJO TAKO POČASI,ZAKAJ NISO ZADEVE V ZVEZI Z PREŽIVNINAMI PREDNOSTNE. Dolg,ki je nastal za hčerkino preživnino je čez 4 000€, ki pa jih nikoli ne bom dobila hkrati, ampak samo toliko kot mu bojo lahko odtrgali od plače,ker pa nebo veliko,saj ima na plači cel kup izvržb.
Kako naprej????? Ne vem……….
HVALA VSEM,KI STE SI VZELI ČAS IN PREBRALI TE MOJE VRSTICE.

Lep pozdrav!

Je ta naša država res še pravna in socialna?
To se sprašujem že nekaj časa, prav gotovo pa odkar sem razvezana. kako malo so vredne potrebe ptroka, če se bivši partner odloči, da za otroka ni pripravljen storiti nič, sodišče pa mu pri tem še drži potuho. Tudi moj bivši je raje izkoristil vse možne načine od tžbe za ovčetovstvo (in sodišča kar čakajo na izvide, čeprav je otrok po zakonu njegov!).
Potem preživnina prihaja kot se gospodu zazdi in zljubi, pa ravno toliko, da ne moreš nadenj z izvržbo!
Najbolj pa bolijo krivice, ki se dogajajo, ko si že 35 let zaposlen, pa ti zakon določi najnižjo plačo, ki z vsemi dodatki (na leta, pop. delo…), znese 429 EUR in ministrstvo pravi, da je to po zakonu.
Ker sem prejšnje leto dobila nagrado in sicer bone za letovanje v vrednosti 1000EUR, je sin 15let, ostal še brez štipendije in otroški dodatek se je znižal na 58 EUR. preživnine naj bi bilo 107 EUR, pravim naj bi bilo, ker je povečini ni! Socialna nama je pomagala tako, da je za en mesec in eno stanovanjsko položnico!
Jaz pa moram vsak mesec poravnati vse stroške stanovanja z mojo minimalno plačo, cenzus za vse dodatke pa se deli na dva in, po mnenju našega socialnega ministrstva živiva prav lepo, čeprav moja plača ne krije niti vseh stroškov?
ja,socialna in pravna država, ko po vsem tem času boja z birokracijo, nadrejenimi in bivšim partnerjem vidiš izhod samo še v samomoru. in potem bi moralo biti sram mene?
mene, ki sem se znašla na robu brez krivde, moralno, fizično in psihično na robu?
Moje pismo morda ni tolažba vam, je pa morda meni, ker me že dolgo bolijo vse krivice, ki jih je prinesel nov družbeni red.
hvala, da ste tole prebrali.

Ja babica in mamica te čisto razumem, kaj vse človek doživlja o je v stiski.

Denar je sveta vladar,pa naj še kdo reče da ni tako.

Moram pa povedati, da so me v teh dneh, odkar sem na tem forumu v dobro voljo spravili dobri ljudje. So se našle mamice, ki so mi že in mi bojo še pomagale z oblačili za mojo punčko in res sem jim hvaležna.
Danes pa spet doživela nov šok……..poračun za elektriko……..kako ga plačati ne vem,pa še tako mi ostajajo položnice.

Človeku ki je na robu, ni treba veliko da prestopi ta rob in konča to trpljenje in žalost.

Razočarana, poračun nesi na CSD in zaprosi za izredno socialno pomoč, ki jo lahko dobiš 2x na leto, za plačilo zapadlih obveznosti za elektriko,kurjavo, nakup šolskih potrebščin, ozimnico pa še kaj. Pojdi na CSD, pravico imaš do pomoči.

Srečno! POGUM VELJA!

Dober večer!

Vem kako je, ker sem bila eden od otrok, naše mamice, ko so nam prišli zapret elektriko, ker ni bilo finančnih sredstev. Vem kako je, če tudi za položnice ni čez mesec, pa vendar ne pomaga tukaj nobena tolažilna beseda kako bo vse še v redu kajti vprašanje je, če bo res?

Vse mamice, ali starši, nezaposleni ali zaposleni, ki vam je teško mi pišite na [email protected] verjemite mi lahko vam pomagam do boljšega življenja, če boste sami tako hoteli. Nič vas ne stane, zastonj je in nimate nič za riskirati lahko pa Vam olajša življenje.

Lep dan, Laura

Imam svojo hišo, Ljubljana, Trzin. Mansardni prostori so prazni. Imam tri predšolske otroke. V zameno za stanovanje potrebujem pomoč v gospodinjstvu in pomoč pri varstvu otrok, stroške za elektriko, vodo, ogrevanje, internet, TV, plin komunala delimo v sorazmernem deležu.

kontakt na email pri yahoo; tea42(at)yahoo.com

New Report

Close