Ne zamerite ?!
… ker bom tukaj gor vprašala za mnenje;
Mislim, da se Zala, Miranda in ostale, ki so pravkar zanosile, sigurno še sprehajajo po tem forumu in nas berejo. Konec tedna, v nedeljo, ne-pričakujem M in včeraj ter danes me močno špika v predelu levega jajčnika.
Vem, da sem rekla, da bom vse odmislila do nedelje, vendar ( Tašika) žal ne gre. Sedaj razmišljam, če to špikanje mogoče kaj pomeni ?
Zala, Miranda in še ostale vesele bodoče mamice, ki ste mogoče še tukaj gor, če se spomnite kakšnih podobnih znakov, javite mi. Ostalim pa se opravičujem, ker s tem vprašanjem vdiram tukaj gor!
Hvala in vsem skupaj veliiiiko sončka, ki je končno prikukal izpod oblakov.
alenka
Hoj, alenka!
Ti kar vprašaj, no blema!
Jaz pa mislim, da imam kar slabo novico. Namreč včeraj ko sem prišla iz službe, me je že nekaj šraufalo in rjav izcedek sem imela. Danes pa nič. Ne šraufa in nič ne teče.
Tako, da še ne bom poklicala na GK, bom raje počakala, da se začne prava M in se potem naročila na laparo.
Saj je tako prav, ne?
Alenka, iz srca ti želim, da bi pa tebi ta ciklus res uspelo!!!!!
Poročaj!!!!
Tašika
Odslej se bom popisovala Iza3, ker se je pojavila še ena Iza. Trojka pa je za moje tri izgubice…
Draga Alenka,
Pri dveh od treh nosečnosti sem imela zbadanje, kjer ga ti opisuješ. Sicer ga nikoli nisem imela, zato je bil to zame zanesljiv znak. Zbadanje je bilo na trenutke zelo močno, da mi je kar sapo vzelo in sem nehote zastokala.
Torej, je zanesljivejši znak, če sicer zbadanja nimaš.
Upam, da je to TO!
Še nam poročaj! Držim pesti!
Iza3
Se pridružujem mnenju Alenke1. Pri meni se je zbadanje pojavljalo teden pred ne-pričakovano M, potem pa vsake toliko časa malo rjavega izcedka. To se je vleklo čez cel teden, potem dva dni malo krvavitve, a brez bolečin, kar se je zgodilo edinokrat v zadnjih 10-ih letih. Pa sem mislila da je mogoče kaj ratalo in imam samo krvavitev, ki ni M. A glej ga zlomka. Tretji dan se je krvavitev povečala in bolečina stalnica me je zbudila ob 4.00 zjutraj. Potem pa tableti in injekcije proti bolečinam. Da o krvavitvi sploh ne zgubljam besed. Moj mož se je šalil, da bi morala kar vedro nosit za seboj, ker sem tako velik del dneva preživela na WC-ju. In tako je šel še en mesec, sedaj pa sledi IVF. Kaj čmo, enim nam pač ne rata. Aleka, ti kar brez panike. Enkrat pride tud za nas leši jutri! Pogumno naprej!
Lep dan vsem in veliko sonca.
Mateja
Jaz tudi se nisem bila noseca. In sem opazila, da doloceni “znaki” prihajajo vsak mesec – ce sem postena – v enakem zaporedju. Bolecine v dojkah, napet trebuh, zelja po donatu, sem ter tja spikanje, pogosti obiski WC-ja.. In na koncu bolecine in M.
Tako,da se ne vznemirjam vec.
Edino v IVF ciklusu, takrat pa je M prisla brez opozorila…
Ne vem, če ti bom kako pomagala. Pri meni je bil problem, ker ni bilo nobenih znakov in sedaj naj bi bila noseča 6 tednov (danes grem na UZ, bom jutri poročala – držite pesti da se bo pikica videla). Špikanje po jajčnikih in pritisk v sp. delu trebuha se je pojavilo šele v tem tednu, slabo mi še vedno ni, dojke so le malo povečane in nič boleče. Moram reči da se kar malo bojim, da je kaj narobe.
Alenka počakaj do nedelje in upajmo, da nas bo v ponedeljek zjutraj čakala vesela novica.
LP, Mina
Emi, kaj pa po IUI, a si imela enake simptome ali je M kar prišla, kot pri IVF? Sorry, ker te morim, ampak me zanima, če je tudi po IUI kaj drugače s simptomi prihajajoče M – jaz sem namreč danes 20. dan ciklusa, 4-5. dan po IUI, pa nimam nič bolečih prsi, kot ponavadi na ta dan ciklusa, ampak napetih pa tudi ne, tko da sploh ne vem, kaj naj si mislim o celotni zadevi?
No, itak moram še počakat kakšen teden, ampak saj sama veš kako je, da iščemo vsak znakec…
LP, Andreja1
Andreja1,
enkrat sem prebrala, da 75 % zensk v prvih 6 tednih nosecnosti nima nobenih znakov (prsi, zbadanje itd). Zato je vcasih za katero nosecnico nosecnost presenecenje.
Tudi sama sem imela po inseminacijah popolnoma enake znake, da prihaja M, kot vedno.
Prijateljica, ki ima IVF fantka, pa mi je povedala, da je prvi dan po IVF cutila imela bolece prsi, kolegica z IVF-a, s katero sta imeli skupaj transfer, pa nic. In tako je bilo do krvnega testa. Moja kolegica je imela tako bolece prsi, da se je ni smel nihce dotakniti, ona druga pa cisto nic. Koncalo se je tako, da je kolegica rodila fatnka, tista, z nebolecimi pa dvojcka 🙂
Andreja1 – pomiri se, bodi mirna, veseli se lepega dne (zunaj je sonce in po dolgem casu se iz moje pisarne spet vidijo hribi) in upaj.
Ta del – cakanje – je zagotovo najtezji del postopka…
Hja,
ne moremo si pomagat’.
Edino kar lahko storimo je to, da si vzamemo ogromno časa samo zase in za stvari, ki nas veselijo in jih ne uspemo vedno realizirati.
Tako bomo naredile nekaj za svojo dušo, pa še čas bo hitreje minil.
Jaz upam, da bom brez živčne vojne dočakala nedeljo, pa karkoli že bo !!!
(kako je to preprosto napisat, v resnici pa je ….)
Lep sončen dan
in hvala za Vaša mnenja.
alenka
Alenka! Res se še vedno sprehajam po tem forumu in upam, da vas bo čimveč, ki se mi boste pridružile.
Torej, mene v jajčnikih ni nikoli špikalo, sem pa imela rahle krče v maternici, ki so se kasneje (po dveh črticah) še povečali.
Kot vidiš, ti žal ne morem pomagat, ker sem imela drugačne težave: več sluzi kot pri O in povečano BT.
Bom mislila nate in držala pesti. Baje je letošnje leto eno bolj plodnih in ni hudič, da ne bi tudi vam uspelo.
Alenka, upam, da se nam boš pridružila. Tudi sama sem noseča 18 tednov in moram povedati, da sem v nosečnosti dala skozi od znakov , po katerih sledi M, rjavega izcedka, potem je bil test pozitiven – veliko presenečenje in veselje, kasneje se mi je pojavila tudi močna krvavitev, pa mesec kasneje rjavkast izcedek, ampak zdaj je z mojo malo pikico in mano zaenkrat vse o.k. Sama pravim, da ni stroge meje med znaki ali si ali pa nisi noseč. Pri vsaki kakšna neverjetnost lahko postane resnic.
Veliko, veliko dobre volje in uspelo bo !