Najdi forum

Ne vem več, kako naprej

Pozdrav,

med.over.net poznam bolj malo, tako da sem se odločila, da pišem na ta forum.

Imam težave. Nekaj časa mi je še nekako šlo, sem bila pozitivna, zdaj ne zmorem več. Včasih sem blestela v šoli, potem pa je prišla matematika in nikakor nisem mogla imeti niti ene same pozitivne ocene. In sem vadila, vadila in vadila. Proti koncu leta so se mi začele pojavljati ocene 3 in tudi popravljala sem s samimi dobrimi trojkami. Le enega testa nisem popravila. In zdaj imam popravni izpit. Vredu, pa dajmo vso to stvar ponovit še enkrat. Dolgo sem imela predstavo, da bom zmogla, ker imam še vse v glavi. Ampak vso to mojo pozitivnost so izpodbili domači. Mama namreč ves čas govori, da popravnega ne bom naredila, da sem jim vzela morje( zaradi denarja, ki se nameni inštrukcijam-ki mi pomagajo, in zaradi datuma popravnega izpita,ki je med počitniškim časom). Tudi brat je vesel vsake priložnosti, ko me lahko zmerja, le oče je še nekako na moji strani, vendar verjetno ne bo več dolgo. Ne vem, kje naj vso voljo do učenja pridobim nazaj. Še 2 tedna nazaj sem požirala matematične naloge, zdaj pol ure strmim le v eno. Prosim, da mi kdo pomaga oz mi da kakšen nasvet, kaj naj storim. Nazaj so se pojavile tudi bolečine v prsnem košu, otopelost in napadi joka.

Kot, da nimam že s šolo dovolj težav, imam še s sama s seboj. Po ITM kriteriju nisem debela. Imam pa malo močnejšo postavo. Začela sem z (kolikor se da) izpuščanjem OH. 2kg sem že shujšala, vendar se bojim ,da bom izgubila motivacijo. Ve kdo za kakšen način, kako obdržati voljo?

In zdaj še nekaj o medsebojnih odnosih. Ne razumem več. Sem oseba, ki rada priskoči na pomoč, se vsede in se pogovori, ko ima kdo težave. Sem za, če se gre kolesarit, tečt…. ne razumem pa, zakaj se je treba “skriti” ko imam jaz kakšen naporen,težak dan? Saj jih ne bom pojedla, če bodo pa kdaj od mene slišali, da sem žalostna ,da se je bivši fant samo igral z mano? Glede fantov sem zaradi bivšega tudi zelo v dvomih, da bi imela še kdaj katerega. Poslušam sošolke, kako jamrajo, ker jih je fant prevaral, na vsakem forumu so obsežne debate o varanju in nezvestobi, prižgem radio, že pevka poje, da naj kar ima drugo, ona ga noče več. Sem zaupljiv tip človeka in bi me prevara fanta spravila na rob. Tako pa se nekako nočem zaljubiti, da ne bi trpela. Ravnam prav?

Vem, da sem napletla za cel šolski spis težav, ampak se je dolgo nabiralo v meni. Se opravičujem, če kje nisem bila jasna, bom z veseljem razložila.
Zahvaljujem se vsakemu, ki bo priskočil na pomoč.

s popravnimi je tko. Snov je celoletna (tko da če te je kateri del snovi j*** – lahko v najboljšem primeru dobiš 1 nalogo iz tega. na pisnem delu. ustni pa ponavadi vlečeš kake listke, morda gre prfoks če z izpit in mal povpraša tistega kar nisi znala.NI NEKI ZLO HUDGA

GLEJ, ČE ZNAŠ REŠIT POVPREČNO MATEMATIČNO NALOGO – NE SKRBI

to da sedaj ne moreš rešit ene naloge je neki normnalnega – strah.
poskusi se sprostiti (sprehodi v naravo, šport,….) saj veš mal vadš, mal greš ven, pa spet mal vadš če te je tko zlo strah. nekaj rabš na kar se boš skoncentrirala in ne boš mela časa misliti na strah.

kar se družine tiče, bože mili. to da ne boš naredila popravca – možno bi blo, če res ne bi mela pojma od pojma. če ga pa maš,ptem pa ga boš nardila. kar se dopusta tiče – mislm – a ni tvoja izobrazba bolj pomembna kot teden dni nažiranja s harno, pijačo in namakanja v slanici??

isuse, kam smo pršli

v glavnem če ga nrdiš zdej v prvem roku, greste lahko še vedno na dopust ( pa magari dnar od miklavža zapravte za morje)

glede fantov pa tke ti kej zlo nimam za pomagati, sam po moje, ko boš spoznala pravga, boš vedla da je pravi. zaljubeljnost je eno, tisti ta prav pa drugo

Ko je tako vse na kupu, ni enostavno. Predlagam, da se izluščijo najbolj bistvene točke. Sam sem jih iz napisanega že opredelil, vendar, je to moje videnje in ni nujno, da imam prav. Pričakujem, da bom videl le nekaj ključnih točk razvrščenih po prioriteti ali pomembnosti. Zraven naj bodo napisani tudi možni načini reševanja.

Kot majhna pomoč (in le ena točka za vzorec) na začetek, na prvo mesto bi postavil takole:

1) šola, popravni izpit
– datum izpita, koliko dni je na voljo?
– koliko in kako predpisano snov za uspešno opravljanje izpita obvladam:
  | dobro | srednje | slabo |
– razporeditev snovi za ponavljanje po tednih in dnevih.

Nekaj več sem o tem pisal pred časom http://med.over.net/forum5/read.php?27,6900710,6901981#msg-6901981

Kar zadeva ostale točke, se lahko napišejo že zdaj. Niso pa že zdaj, v tem trenutkou, tako nujne in za reševanje je potrebno več časa, ker vključuje sodelovanje še drugih oseb. Gotovo bo uspešna rešitev točke 1) bistveno pripomogla k soočenju z drugimi težavami.

Če bodo napisane še ostale (poudarjam le) točke, ter možne rešitve, se bomo lotili razpravljanja in pogledali kako jih je možno obravnavati in uspešneje obvladati.

Vse dobro!

Nahajaš se v izredno nemotiviranem in nespodbudnem družinskem okolju.
V kakšno šolo hodiš, osnovno, srednjo?.
Jaz bi tako naredila; najprej se potrudi za šolo, potem če si v srednji šoli, naredi vse, da se izseliš od doma, recimo med tednom kak internat.Če pa imaš možnost, da se sama preživljaš, pa poišči si stanovanje.
In poišči si pomoč(psihoterapevta). S fanti in domačimi imaš težave,ker so vaši domači odnosi zelo zmedeni.
Če si na tem področju ne boš pomagala, se boš stalno zapletala v neprimerne veze s fanti, ker imaš od doma vzorce, ki privabljajo tipe, ki so nespoštljivi do tebe.In od tod katastrofa..
Srečno.

Se strinjam z MyD, zdaj moraš najprej pogasiti požar, to je narediti popravca. Kdaj ga imaš, da bomo držali pesti?

Potem boš imela pa kar nekaj časa za razčiščevanje in premlevanje ostalih problemov.

Anetka,
kakor so ti svetovali že zgoraj, se najprej osredotoči na popravca. Pozabi na kilograme, pozabi na fanta (ki te tako ali tako ni bil vreden, sicer bi to vedel in ostal), pozabi tudi na ostale probleme, ki jih imaš s prijatelji ni starši.

Če si matematiko že med šolo praktično popravila s trojkami in se ti je zalomilo le pri enem testu, potem matematiko bolj ali manj že znaš. Seveda moraš snov ponoviti, znanje utrditi, zato ne lenari in delaj naloge, konec koncev ne samo zaradi popravca, ampak tudi zato, ker boš to znanje drugo leto še kako potrebovala, ker se bo snov samo nadgrajevala.

In nikar se ne obremenjuj preveč, kako bo šlo na popravcu, ker bo šlo. In ko boš to imela za sabo, se najprej pogovori s starši in bratom, povej jim, da od njih pričakuješ podporo, ko si v resnih težavah in ne zaje*avanje, očitke in metanje polen pod noge.

Glede fanta pač vedi, da so fantje v teh letih še dokaj nezreli in je redkokateri pripravljen, pa tudi sposoben resnega odnosa.

In konec koncev, kilogrami: če ITM pravi, da si OK, potem se z njimi nikar ne obremenjuj preveč. Vsi lepotni ideali, ki nam jih vsiljujejo mediji, so velikokrat prestradani in imajo zato tudi resne zdravstvene težave. ITM na znastveni način določa, kaj je za nas najbolj zdravo in temu zaupaj in tega se drži. Verjemi, ko boš spoznala pravega fanta, ga kakšen kilogram preveč (ali premalo) sigurno ne bo motil; če pa se bo našel kakšen, ki te bo pustil samo zaradi dveh ali treh kilogramov, potem pa bodi srečna, da je šel, ker če so ga motili ti kilogramčki, kako bi ga šele motilo vse drugo, kar prinese življenje.

Drži se, pa poročaj, kako ti je šlo na popravcu!

Annette,

torej, pojdimo lepo po vrsti. Praviš, da si matematiko popravljala s trojkami, zalomilo se ti je pri enem testu. Verjetno veš, pri kateri nalogi in kaj je tisto, kar ti dela težave in uči se predvsem tisto snov, ki ti dela težave. Snov si razporedi tako, da si jo boš popredalčkala in sicer tako, da boš začela z najtežjimi nalogami in nadaljevala z manj težkimi… to pa zato, ker imaš morda na začetku več motivacije, kot jo boš imela na koncu, tik pred popravnim izpitom.

Glede na to, da živiš v nezdravem družinskem okolju, kjer namesto, da bi te spodbujali, ti stali ob strani.. te tlačijo v d*rek, ti predlagam, da se učiš v kakšnem mirnem okolju, npr. v čitalnici knjižnice.

Kar se pa hujšanja tiče, pa mislim, da med učenjem ni zdravo hujšati, če ti ob tem kruli v želodcu. Najprej skušaj narediti popravni izpit, boš hujšala potem, bo še dovolj priložnosti.

In bodi vesela, da si se znebila fanta, ki te ni bil vreden. Si še mlada in se boš gotovo še zaljubila in se bo našel fant, ki te bo imel resnično rad.

Srečno!

Pozdravljena,

ej, se spomnim teh lepih dnevov, ko so se začele počitnice, jaz sem pa sedla za knjige …
In draga moja, vse je šlo! Res je, morala je na psu, družina ziritirana, pol pa še problemi v ljubezni in z izgledom ( če ni teža, je pa nos, če ni nos, so pa lasje, če niso lasje, so pa krive noge, če niso noge, je pa ….) Razumeš?

In kot pravi Toygirl, če si že zdaj popravljala s trojkami, potem nimaš tako prekleto trnave poti do opravljenega popravca. Stisni teh 14 dni in drkaj to blesavo matematiko. Svojim pa reci, če ne morejo spodbujat, naj bodo vsaj tiho, da boš umirjena in da boš lahko delala vaje po inštrukcijah. Pa poskusi se toliko disciplinirat, da vstaneš zgodaj, greš na en hiter sprehod, da dobijo možgani dovolj kisika pa en ne preveč kaloričen zajtrk, da ne bo vsa kri v želodcu potem pa lepo sistematično skozi vso snov. Predvsem ne pozabi na gibanje med pavzo. Če samo čemiš noter in ti solze kapljajo na zvezek, ne boš kaj dosti naredila. Torej, predihaj in delaj, predihaj in delaj in uspeh bo že v kratkem, v prvem roku. Upam, da si se prijavila na prvi rok.

Drži se, vse bo ok!

Ps. Tole z dihanjem in pavzami sem se naučila na faksu. Jap, kljub popravcem v srednji sem diplomirala, kljub razočarani ljubezni sem zdaj poročena in imam družino in ko se pogledam, vidim, da sem čist ok. Skratka, vsi tvoji problemi so prehodne narave, je pa treba stisniti zobe, ko traja. In vem, da ni lahko! Ne podcenjujem naporov! Zaje*bano je, ampak ej, ti to zmoreš! To si pokazala že s popravljanjem med letom ( in prfoks/a) to ve! Ti že praktično znaš, samo še utrditi moraš, da boš pisala test in ga zagovarjala s samozavestjo.
In popravc je nekaj dobrega. Imaš možnost, da dokažeš, da znaš in zmoreš in to je super, da imamo take priložnosti!

Drži se, jaz pa držim pesti zate!

Najprej hvala vsem ,da ste mi pomagali z nasveti in spodbudami.
Žal sama nimam sredstev, da bi se odselila tudi v internat me ne bi sprejeli,saj je že tako malo postelj,dijakov pa preveč. In obisujem srednjo šolo-gimnazijo.

Zdaj sem že nekoliko samozavestna glede popravca,ker smo imeli danes priprave in smo reševali diagnostnični test. Napačno sem imela le eno nalogo. Zdaj se trudim, da bi znala čim več,ker bi rada pisala več kot 3.

še enkrat hvala vsem,ker ste mi res v tolažbo 🙂

New Report

Close