Najdi forum

NE VEM VEČ…KAJ,KAKO…

Spoštovani!

3 leta nazaj sem bila dekle,ki je hodilo naokrog,študiralo,hodilo vsepovsod,se smejalo.

Potem pa so se mi zaradi nekega hudega stresnega dogodka začeli pojavljati hudi glavoboli. Trajali so 3 mesece. Seveda sem bila grozno nesrečna,obupana…niso mi prijemali tableti,nisem mogla delati,normalno živeti. Pretirava sem s tableti kot so Naklofen in udarilo mi je na želodec. Rana na želodcu…prvič pozdravljena. Čez 4 mesece grozni napadi kisline-pekel me je želodec in požiralnik 24 ur/dan. Glavoboli so minili,ko so se začeli problemi z želodcem.
Odšla sem na gastroskopijo…ugotovljen samo blag gastristis in kila. Po opravljeni gastroskopiji se je kislina umirila,jemala sem tudi tablete proti kislini.

Vmes krči po trebuhu….začaran krog. Nenehno bojevanje z zdravjem. Začelo se je dogajat,da sem bila in sem v nenehnem strahu. Ne upam nikamor iti..ker se bojim,kako bo,me bo kaj bolelo,se bo kaj zgodilo…odnos s partnerjem je samo še senca tega,kar je bilo….ne mika me več spolnost….ne mika me druženje s prijatelji. Venomer imam samo v glavi,kaj me bo bolelo…In četudi se spravim kamorkoli-ker sm trmasta in si vseeno želim kam it in doživet-se mi čisto VEDNO zgodi,da potem ME BOLI.
Zadnje tedne sem obremenjena zaradi izpitov,in v prsih me peče sto na uro. Niti tableti proti kislini mi ne pomagajo. Sem in tja mi pomaga,če vzamem PERSEN. Vedno bolj razmišljam ali je mogoče,da se mi vse skupaj pojavla zaradi stresa,nenehnega strahu,.,,,

Ne preživim dneva brez tega,da razmišljam,kdaj me bo začelo peči..boleti. Ker vse skupaj traja že 2,5 let. Preprosto-to nisem več jaz.

Zaradi tega stanja sem obupana,nesrečna,tako nočem živeti,že 2 leti hodim od zdravnika k zdravniku,dobivam samo neke tablete ki ne pomagajo in nasvete,naj grem kam na sprehod in naj se sprostim-mimogrede,sprehajam se vsak dan,trudim se z jogo,masažami,….pač-razlike NI.

Včasih mi preprosto ni več za živet. Obremenjujem tudi partnerja,ki ostaja z mano kljub vsemu,ampak res mu privoščim kaj boljšega.
Živiva z mojimi starši,s katerimi imam grozen odnos-pač nenehni spori,nesporazumi,kregi. Veliko mi mečeta naprej,dostikrat slišim da sem nesposobna,da z mene nič ne bo,itd. Ker sem zelo občutljiva,me to potre vedno znova in znova. Toliko stvari je…..Moja mama nikamor noče z mano,očeta zanima samo,kdaj bom našla službo in začela prinašat denar k hiši. Vse ostalo-kako sem,kako se počutim…niti ne vem,če me je to kdaj vprašal….Oče je tudi varal mamo,mama to ve,onedva se nenehno kregata….ni prijetno…

Skratka…predvsem me zanima,ali je mogoče,da se mi težave z želodcem in ta pekoč občutek pojavljajo zaradi depresije,ki jo mogoče imam? Sama žal ne znam diagnosticirat…

Predvsem je tukaj moj strah in prepričanje,da ne bo nikdar bolje.
Pa tako si želim zaživeti….imeti družino….pa preprosto-ne morem v tem stanju. Ni fer ne do fanta,mene niti do otroka.

Kaj mi je?:/

Kam naj se obrnem po pomoč

Pozdravlljena slamica 1234,

Vaše kostantne težave z zdravjem so lahko povezane z depresijo. Pretirano razmišljanje o boleznih in bolečini lahko podzavestno sproži nastanek bolečine. Da ne boste v dvomih, ali je vzrok v depresiji, vam priporočam obisk pri psihoterapevtu. Vsekakor ste v trenutni situaciji preobremenjeni in potrebujete strokovno pomoč.

Želim vam vse dobro!

Andreja

New Report

Close