Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja NE VEM KAKO V ŠOLO??!!

NE VEM KAKO V ŠOLO??!!

Zanima me, kako je s prvošolčki .. Ali jih starši morajo obvezno voziti v šolo in iz nje? Kaj pa če hodijo na šolski avtobus? Ali ga lahko jaz pospremim do avtobusa, v šoli pa bi ga kakšna učiteljica pospremila iz avtobusa do šole? Ali ima kdo take izkušnje??

Prvošolčki oz. otroci do 7.leta starosti morajo imeti na poti do šole in iz šole spremstvo odraslega ali otroka, starejšega od 10 let. Napisati moraš pooblastilo. Mogoče se lahko dogovorite na šoli tudi za spremstvo učiteljic do avtobusa.

Ja, je tako kot je predhodnica vprašala. Me pa zanima, če se boš ti dobro počutila, če bo 7 letnik hodil sam v šolo in iz šole? Kaj pa domov? Bo potem sam doma?

Ne vem no, imam drugošolko, pa si ne predstavljam niti sedaj, da bi hodila ali bila sama doma.

“Ne vem no, imam drugošolko, pa si ne predstavljam niti sedaj, da bi hodila ali bila sama doma.”

A se vi hecate ali je vaša vzgoja res popolnoma zatajila? Ja – vzgoja, pod to spada tudi učenje odgovornosti. Recimo to, da zna otrok sam čez cesto. Govorimo o drugem razredu, ne o štiriletniku.

Sam bi bil samo v avtobusu, pa še to bi imela sosedove starejše otroke zraven. Doma ga pa tudi babica pričaka. Če bi bilo po moje bi ga jaz voozila, pa je ne morem ker imam službo. Sem pa samohranilka in nimam drugega. Oče pa noče niti slišati, da bi ga kdaj on peljal v šolo ali domov.

mislim, da tam kjer so urejeni prevozi z kombiji in šolskimi avtobusi, je tudi tako urejeno da otroke starši predajo spremeljevalcu v “avtu”. ma kolikor vem je to organizirano malo kje in še to v odročnih krajih

Ma kaj samo spremstvo. Nujno bi morali imet še varovanje, zraven mora bit še guvernanta, kuhar s portable kuhinjo, psiholog, bolničar in gasilec.

Jebela, ko smo bili mi stari sedem let, smo od prvega dne sami hodili v šolo (ali pa se vozili s trolo) tudi v večjih mestih. Starši so nam pokazali pot in nas poučili osnovno prometu in prehodih za pešce in nikomur se ni nič zgodilo. Pa je bil tudi promet in tudi se je v mestih svašta dogajalo.

Tudi jaz sem samohranilka, 3-4 leta je bilo tako, potem se je vse poštimalo.

Prvo, izbrala sem fizično najbližjo šolo, v šoli sem se zmenila da hodi v jutranje varstvo pred 7 in da bom prišla ponjo ob 16-16.30. In to je šlo, sicer je bila vedno med prvimi zjutraj in zadnjimi popoldne.

Drugače ni šlo, ker sem bila brez avta in sorodnikov ki bi mi pomagali.

In glede samih komentarjev o samostojnosti. V Ljubljani je vse sorta ljudi, zato pač ne zaupam okolici in menim, da otroci ne bi smeli sami hodit v šolo vsaj do 3., 4. razreda….

V obdobju ko je hči hodila v nižje razrede OŠ je bilo kar precej pogosto “opazovanje mlajših deklic”, čudaško spremljanje od šole do doma, raznih čudnih “stricev”, ki so nagovarjali tiste ki so hodile same naokrog, sory v LJubljani je pač tako…………

Na avtobus ga mora obvezno nekdo pospremiti in nekdo ga mora pričakati. Spremlja ga lahko tudi starejši brat oz. sestra (starostne meje ne vem iz glave).

Boom, ti se kar norčuj. Ampak en otrok, ki ga nihče ni prišel čakat na šolski kombi, je že umrl. Danes je veliko več prometa kot včasih. Jaz sem sama hodila v vrtec, pa če zdaj vprašaš mojo mamo, ali bi vnuke tudi pustila po isti poti, bi jih ona raje do 10. leta štuporamo nesla kot dovolila, da gredo sami.

Pri nas je tako, da more otroka odrasla oseba pospremit na bus (npr. starši, babice…), iz busa do šole ga pripeljejo al učiteljice, čistilka, hišnik (po dogovoru) in ravno tako iz šole do busa, šofer pa ga zopet nato preda nekomu odraslemu na avtobusni postaji kjer je otrok doma. Če ga npr. na postaji ne čaka nihče, ga naslednji dan šofer ne bo vzel na bus…. Na žalost malo zakomplicirano, ampak tako je, če želimo da je vse po zakonu…

V Ljubljani je že od nekdaj vse sorte ljudi. V drugih večjih krajih pa nič drugače.

Aja, pred šolo jih ponavadi pričaka učitelj – pri nas jih je do garderobe pospremil kar šofer kombija.

Pa ne samo zato, ker bi se jim tam lahko kaj zgodilo, ampak ker so tamale nadlegovali učenci iz višjih razredov.

Ma ene bi jih še pri 30-tih ali 40-tih. Pa ne samo stare mame. Res je več prometa, vendar da ga je bilo pred 20-timi ali 30-timi leti ni bilo skoraj nič v mestih, je čista fama. Norci pa itak lahko zbijejo tako otroka kot spremljevalca.

Ma ene bi jih še pri 30-tih ali 40-tih. Pa ne samo stare mame. Res je več prometa, vendar da ga je bilo pred 20-timi ali 30-timi leti ni bilo skoraj nič v mestih, je čista fama. Norci pa itak lahko zbijejo tako otroka kot spremljevalca.[/quote]

Kot prvo, nismo vsi iz mesta. Kjer sem jaz hodila v vrtec, se prišleki komaj znajdejo in nimajo časa paziti še na pešce. Tisto je res boj za preživetje.
Norci so pa tudi na vasi. Cona 30 km – še nikoli slišali. Ozke ceste, da se dva avta nikakor ne moreta srečati. Z ogledalom ti pelje 50 ali več na uro dva cm od boka. Otroka ne moreš samega pustiti hoditi po takem, enostavno ne moreš.

Imaš sina ali hčerko? Namreč, v vsakem stavku 2x spremeniš spol!!!

Današnji prvošolčki so eno leto mlajši kot smo bili mi. Me zanima, če je Boom in druge, ki se norčujejo, v vrtec hodila sama. In v mojih časih smo tudi prvošolčki imeli spremstvo odraslega, razen če je bila šola tik pred nosom.

Mamicakatra, kar si opisala, je popolnoma normalen postopek za vozače, tudi za prvošolce. Starši jih pospremijo na avtobus, v šoli pa jih prevzame učitelj.

V Ljubljani je že od nekdaj vse sorte ljudi. V drugih večjih krajih pa nič drugače.[/quote]

Očitno med te vse sorte ljudi spadaš tudi ti. Le zakaj te moti, da so otroci v spremstvu? Ne prideš na svoj račun???

ker so vas prav vas polne goflje o nesamostojnosti bivših sončkov, velikokrat vključujoč vaše partnerje. Tako se začne.

Glede tona celotnega pisanja pa: če si se med prazniki zredila (ali če te je dedec pustil zaradi lepše in mlajše), svoje frustracije sproščaj drugje.

Če se ne motim, je bilo govora o šoli in sedemletnikih.

New Report

Close