Najdi forum

Pozradvljeni

mocno me skrbi za brata. Ko sva bila se majhna se nisva zastopla, tudi med odrascanjem se odnos ni nic spremenil, nikoli si nisva nic zaupala ali kdaj sploh poklepetala ob kavici o vsakdanjih stvareh. Vedno je bil zaprt vase vsaj kar se mene in mijih starsev tice, nikoli nic ni povedav, na vsako vprasanje odgovori zelo odrezavo, kot da ima toliko jeze v sebi. Pred kaksnim letom je spoznal punco, ki ga je pustila,cesar doma sploh nismo vedeli. Ta punca se je v skrbi zanj obrnila name,ker ze ji je zdelo da potrebuje pomoc. Kar mi je povedala me je kar malo sokiralo ceprav vem da ni najbolj druzaben in komunikativen. Trdi da se tako zanicuje in da je nesamozavesten kar je bilo tudi krivo za njun razhod saj mu ni mogla v nedogled govoriti da si on to samo misli. Tudi mama je opazila da se obnasa drugace kot sicer. Izklopil je telefon in se odjaviv od fb. Takrat sem se zelela pogovoriti z njim a ni hotel niti slisati o tem, se bolj je bil jezen ker je ona povedala. Nato smo rekli dajmo mu cas, naj preboli!

Sedaj je od tega ze skoraj 4 mesece in danes mi zopet zazvoni telefon, klice ta punca. Sokiralo me je saj pravi da jo se vedno ne pusti pri meru, ona pa ne more pogledati stran, ker je brat ves obupan in mu zeli pomagati. Ko je govorila z njim ji je dejal da se sploh nebi smel roditi, da nima vec volje do nicesar in da je zato pustil solo. Nam pa je rekel da je solo zamrznil ker je izgubil sluzbo in nima denarja. Rekel je tudi da si bo poiskal pomoc ce bo ona spet z njim. Prepovedal ji je da kontaktira z menoj saj bo narecila le se slabse. Doma pa vse dneve prelezi zaprt v svoji sobi. Ne znam razlociti ali si zeli njene pozornosti in jo zeli pridobiti nazaj ali res klice na pomoc. Ko ona pripoveduje kako ji govori je res slisati grozno.

Res nevem kako naj mu pomagam,ko pa zavraca pogovor . Obupana sem in se bojim da si bo kaj narediv.
Kaj mi lahko svetujete prosim, pomagajte mi!

Zanima me tudi ali je prav da mu pomaga ona, ki ga je tako prizadela, saj poslusa samo njo. Zeli mu pomagati kot prijateljica ali je bolje da ga pusti popolnoma pri miru?

Prosim pomagajte!!!!

Pozdravljeni,

kolikor slišim je vaš brat v stiski, vendar se za to ne obrne na nikogar, razen na bivše dekle, ki naj bi bila po njegovo vsaj delna rešitev za njegove težave.

Konkretnega odgovora na vašo željo po pomoči žal nimam. Bratu lahko poveste, če tako čutite, da ste zanj na voljo za pogovor in v oporo – v primeru, da si to želi, bivše dekle se bo tudi samo odločilo če mu želi in do kakšne mere mu želi pomagati.

Dokler se človek sam ne odloči za neko pomoč, mu žal prepričevanje drugih le malokrat pomaga in velikokrat s tem dosežemo zgolj nasproten učinek – odpor.

Lep pozdrav in srečno,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Razumem, ampak je tako tesko gledati kako se unicije, tako tesko da imam slabo vest ce sem sama srecna in se smejim. Ali depresija lahko pripelje tudi do kaksnih drugih motenj, bolezni?

Pozdravljeni,

kar ne moremo spremeniti, se lahko s tem zgolj sprijaznimo.

V nekem spektru lahko privede do določenih drugih motenj, vendar vam konkretno ne znam dati odgovora.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close