Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Ne vem kako obvladati svoje misli

Ne vem kako obvladati svoje misli

Pozdravljeni,

Ne vem ali pisem v pravi forum ampak upam, da mi boste vseeno znali svetovati.

Delam na taksnem delovnem mestu, kjer imam vsak dan stike z strankami, in zaradi pomanjkanja kadra, zadnjih par mesecev neprestano delam, ne vem kdaj sem nazadnje imela kaj casa zase da se odklopim in sprostim svoje misli. Ker opravljam poleg redne sluzbe se dodatno delo na podrocju, ki me dosti bolj veseli in zelim enkrat uspeti v njem, se tezje najdem kaj casa zase.

Problem nastane, ker v redni sluzbi vsak dan poslusam ene in iste probleme od razlicnih ljudi in vsi pricakujejo od mene da bom vse uredila se v isti sekundi kot oni zelijo. Velikokrat se najde vec takih na enkrat, ki znajo biti poleg tega da zelijo vse opravljeno v najkrajsem moznem casu, se zaljivi in nesramni.

Nekaj casa mi je se uspevalo potlaciti svoje obcutke in pozabiti na njih a la cez eno uho notri cez drugo ven, zadnje case pa opazam da sem vedno bolj razdrazljiva in me vedno bolj hitro kaj spravi na obrate. Muci me, ker zelim da se zavedajo da sem tudi jaz samo clovek in zelim pokazati da mi ne mora vsak ki ima 5 minut casa skakati po glavi (tako sodelavci in stranke). Po drugi strani pa se potem tako grozno sekiram ce sem slucajno (po mojem mnenju) “nesramna” do koga, da se se cel dan ne moram umiriti in pozabiti na to. Kar naprej me grize in grize in premlevam in se zdim sama sebi najslabsa ce odreagiram na nacin, na kakrsnega ne bi hotela da kdo odreagira cebi bile vloge zamenjane… Drugace sem ze od nekdaj umirjena in nekonfliktna oseba, ki je vedno poskusala najti nacin kako resiti situacijo da je izid najboljsi za vse. Res ne vem kaj mi je…

Prosim za nasvet kako naj vsaj malo omilim svojo slabo voljo ce mi ze kdo stopi na zivec… ali pa vsaj kako se prepricati da nisem najslabsa ce ze imam kdaj slab dan in pac dam iz sebe to kar se nabira v meni po vec mesecev skupaj…

Hvala za odgovor

Nič ni narobe s teboj – samo nabira se “negativna energija”. En trik je, da poslušaš z tistim 4-7-8 dihanjem, pa enostavno (a ne za izvedbo), ne ženi si k srcu. Niso v stiski, niso uboščki, samo naduti, nesramni in nasilni egoisti, ki si dajejo na tebi duška.
Samo ohrani hladen, miren, počasen ton, ko * po tebi. “Gospod, prosim počakajte, da preverim”, “gospa, ali lahko prosim ponovite še enkrat, da ne bo pomote”, “ojoj, to pa mora biti neprijetno za vas, bomo pogledali kako lahko pomagamo pri tem, naše stranke so na prvem mestu in se vedno trudimo po svojih najboljših močeh”.
Čustveno jih daj v predalček 3letni otrok kriči da hoče svojo pravo vesoljsko ladjo za božič in tepe mamico s pliškom, da je grda in neumna in si želi novo mami, ker je Božiček prinesel samo igračko vesoljsko ladjo.
Globok vdih in mirno “da Božiček ne more kar vsakemu prinesti pravo vesoljsko ladjo, in moraš imeti diplomo iz strojništva, drugače pa je ne sme prinesti. Tale igračka je verjetno samo, da ne bi mislil, da je Božiček pozabil ali pa slabo poslušal, pa še malo opominček, da boš priden v šoli pri matematiki, ker strojništvo ima fuuuuul veliko matematike”.

In oprosti za zelo dolg odgovor, ki je odplul v tuje vode, ampak pri meni je vedno najbolj učinkovito, ko sem prisiljena komunicirati z res problematičnimi posamezniki. 3letni problematični otroček, ki ne more razumeti (ker če bi, bi zaslužil klofuto). S strankami ne smeš biti “ne-prijazna”.

Veliko sreče in upam, da boš kmalu imela dovolj prostega časa za sprostitev.

New Report

Close