Najdi forum

ne vem kaj narediti

Opisala bom svojo zgodbo
Lani sem zanosila biološki oče otroka je takoj, ko je zvedel za nosečnost predlagal splav jaz se seveda nisem strinjala in sem otroka obdržala. Je pa očetovstvo podpisal moj fant in otrok nosi njegov priimek in jo ima za svojo hčer, kot tudi ona njega za očeta.
Imam pa takšen problem da biološki oče zdaj, ko je otrok star 6 mescev me sili da bi z njim živela in bi on poskrbel za otroka jaz sem mu predlagala da bi imela deljeno skrbništvo ampak tega noče kao da bo to škodovalo otroku. Jaz pa hočem ostati z svojim partnerjem, ki je zame in za otroka on oče in me zanima če ima kdo podobne izkušnje kot jaz in če lahko biološki oče zahteva kakšne koli pravice.

Pozdravljena!

Najprej bo potrebno urediti očetovstvo. Če je sedaj napisan vaš fant, ki ni dejanski oče, lahko vaš bivši fant vloži Tožbo za izpodbijanje očetovstva. In po tem lahko začne še postopek za ureditev stikov. Če se o tem ne bosta mogla sporazumeti, niti s pomočjo CSD, bo potrebna Tožba.

Bivši fant pa vas nikakor ne more in ne sme prisiliti, da bi se z otrokom vrnili k njemu. Tako, da mu ostane edino to, kar sem napisala, da gre v postopke za ureditev očetovstva in potem še stikov. Lahko se odloči, da vloži tudi Tožbo za dodelitev otroka v skrb in vzgojo njemu, a glede na dosedanjo skrb, mislim, da nima možnosti.

Upam, da je to informacija, ki vas je zanimala. Drugače pa kar še vprašajte. Lahko pa se greste pozanimat še na CSD – oddelek za prvo socialno pomoč.

Želim vam čim manj nevšečnosti, da se boste še naprej lahko v miru posvečali svoji hčerki.

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close