Naj vam povem svojo zgodbo:
Pred petimi leti sem bila suhcana in poskočna,potem pa sem spoznala fanta ki ga imam še sedaj in se seveda z leti zredila.Pri svojih 165 cm sem pristala na 83 kg kar je bilo grozno.Pa nisem bila ne vem kako debela,le trebuh sem imela velik pa tudi stegna bolj debela.Potem sem po enem letu pristala na 75 kg-brez diete ali česarkoli drugega,le službo sem imela bolj težko in odgovorno pa sem zaradi tega izgubila 8 kg.Nakar sem letos januarja zamenjala službo zaradi katere sem imela več časa zase.
Odločila sem se da do poletja preoblikujem svojo postavo (ne shujšam,ampak preoblikujem!!!)in šla na fitnes.V tem času nikoli nisem pazila na prehrano,privoščila sem si pice,tortice,sladolede…Dvigovala sem zelo veliko težo-bench press tudi s 40 kilogrami,ročke pa 10 kilogramske v vsaki roki.Shujšala nisem nič-kar se tehtanja tiče.Imam 72kilogramov kar je pri moji višini še vedno preveč.
Vsi me na cesti gledajo in me sprašujejo kako zaboga sem lahko tako shujšala,meni pa nikakor ni jasno,saj imam skoraj enako težo kot preden sem pričela z dvigovanjem uteži.Nakar sem se poglobila vase in ugotovila da se mi je zgornji del telesa popolnoma preoblikoval-imam bolj čvrste prsi,ožja ramena,trebušček je skorajda izginil,z veseljem razkazujem gol hrbet in nosim majičke z vrtoglavimi dekolteji.S spodnjim delom še nisem čisto zadovoljna,a vem da mi bo sčasoma uspelo.
Če bi poleg fitnesa pazila še na prehrano bi bila sedaj manekenske postave,a to ni moj cilj.Dosegla sem to da sem popolnoma samozavestna in se oblačim izzivalno kar se do sedaj 5 let nisem mogla.Kljub moji kilaži se počutim odlično in še dodatno me motivira to da ljudje opazijo.Poleg tega sem pri svojih 22ih letih spet privlačna kar prej nisem bila.Kot nekoč me tudi sedaj obletavajo fantje in to je nagrada za moj trud.
Ne nasedat raznim tabelam za izračun idealne teže ker ima vsak drugačno konstrukcijo telesa.Če bi imela jaz pri svoji višini 59 kg,bi se posušila ker sem že sedaj dosti suha kljub 72 kg.Ker pač delam na mišični masi (ki se mi mimogrede na rokah zelo pozna),se zavedam da ne bom nikoli imela manj kot 65 kg,a bom vseeno izgledala lepše kot ena z idealnimi merami.Moja sodelavka ima 74 kg in je grooozno debela,nakar jih imam jaz skoraj isto pa sem veliko bolj suhcana-skoraj za polovico.
Jaz sem svojo tehtnico zabrisala skozi okno in je nikoli več ne bom uporabljala,moja tehtnica je ogledalo oziroma so ljudje ki opazijo spremembo in se čudijo uspehu!Vsak dan slišim vzklike:”Vau,kako si pa ti shujšala!”in to me dodatno motivira.
NE ZANAŠAJTE SE NA TISTO KAR POKAŽE VAGA,ZANAŠAJTE SE NA TISTO KAR OPAZIJO LJUDJE-KER TA VAGA JE NAJBOLJ TOČNA IN NIKOLI NE LAŽE!!!
Lep sončen pozdravček od baby blue!!!
Brez komentarjev. 100% se strinjam z vsem.
Mišice so veliko težje od maščobnega tkiva. Posledica je da na teži ne izgubiš toliko ali celo pridobiš izgledaš pa veliko bolje.
Nobenemu-ni se ni potrbno bati,da bo izgledal preveč mišičast, kajti od tistih ki to želijo jim uspe le 10%. Pa tudi če se ti zdi že preveč lahko znižaš intenzivnost.
Samo mišično tkivo pa močno vpliva na hitrost presnove in porabo kalorij.Hujašanje je veliko lažje predvsem pa bolj zdravo.