Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni (ne) utemeljen sum na najhujšo pljučno bolezen

(ne) utemeljen sum na najhujšo pljučno bolezen

Pozdravljeni, spodaj je napisana ‘mamina anamneza’. Od septembra je bila že 3x pri zdravniku, razen dveh napotnic za zdravila in pojasnila da ni nič hujšega, mama ni dobila nič. Seveda je to najlepše slišati ampak je problem, ker se slabo počutje še vedno nadaljuje.

Razmišljamo že o samoplačniškem pregledu. Sam bi jo prijavil na kardiološko in pulmološko ambulanto? Mama pa vztraja pri samoplačniški CT preiskavi, ker se boji raka pljuč. Sam sem proti temu, ker se mi zdi takšna napoved pretirana in neutemeljena.

Imate morda kakšen nasvet? Sem pišem, ker nimam nič za izgubit. Ker je vikend, bom za omenjeno preiskave poklical bolnišnico Golnik v ponedeljek.

OPIS:

Sredi septembra se je začelo slabše počutje. Začela so jo boleti roke in ramena in prsni koš (ta se je pojavila kasneje, pribl. 25 dni kasneje)(konstantna bolečina, ki še danes traja). Pojavlja se v intervalih, enkrat je bolj mila drugič hujša, nikoli pa ne popusti povsem. Prvič v življenju je začutila tudi napihnjenost v trebuhu (opisala mi je kot, ko nekaj preveč poješ in se čutiš napihnjenega.)
Občasno se pojavi tudi dušenje v zg. delu prsnega koša (pod vratom).
Od zdravil jemlje ANATON (za krvni tlak, ki je po mnenju zdravnice kontroliran, pa tudi meritve doma nakazujejo na to.) To zdravilo jemlje 3 leta.
Prvič je obiskala zdravnico med 15. in 18. 10. Takrat je dobila še CONCOR (ker je imela previsoko srčno frekvenco, ki je zdaj znižana na pribl. 75) in ACIPAN (ki pa ga ne jemlje, saj meni, da problemi sploh ne izvirajo iz želodca.) Opravil je tudi EKG, ki je bil bp. Dala je kri za laboratorijsko preiskavo, vse je bp, razen povišanih maščob (rahlo). Opravila je tudi RTG slikanje prsnega koša, ki je tudi bp.
Ker so bolečine in splošno slabo počutje nista minila je svojo zdravnico obiskala še drugič, pred dvema tednoma, torej približno 15. 11. Tudi tokrat so ji naredili EKG, ki je bp. Takoj je bila naročena k pulmologu, kjer so je opravila spirometrični test (po mojem mnenju, saj je opisala, da je pihala v cevko). Naročena pa je še na metaholinski test, da bi ovrgli morebitno astmo (8.12.2012)!
Ima nekoliko otečene gležnje.
Rojena je bila 8.7. 1967

Hvala vam, ker ste si vzeli čas za branje in lep pozdrav

Spoštovani,

Za diagnostiko in zdravljenje potreben osebni pogovor in pregled, praviloma tudi preiskave.
Predlagam, da se o teh skrbeh še enkrat pogovorite z osebnim zdravnikom.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

New Report

Close