Najdi forum

ne spim

Nic novega, pac ne spim…ze 2 leti…
Sedaj se malcek 11 mesecni ki se zbuja na 2 uri.
Pred 3 leti so mi odkrili bazedovko, od takrat ni TSH neprestano
niha. Samo v nosecnosti je bil mir. Sedaj imam hipotirozo
po jodu. 3 dni nazaj je bil TSH 0,008, se mi bo pocasi zmesalo.
Ali je mozno, da tudi scitnica prispeva k nespecnosti?
Kmalu moram nazaj v sluzbo a si sploh ne predstavljam kako.
Aja, poskusila sem vse domace pripravke in vsa sr…
iz lekarne za spat in NIC ne pomaga.
Ima se kdo take tezave?
Hvala.

O, seveda imamo take težave. Ščitnični hormoni imajo velik vpliv na spanje. Upam, da se boš kmalu lepo ustalila. Seveda so lahko vzroki za pomanjkanje spanja tudi drugje, ob nihanjih ščitničnih hormonov pa najprej pomislimo na to. Če si med nosečnostjo spala bolje, je lahko problem tudi v prenizkem progesteronu. Če bi imela ščitnične hormone zelo problematične, pravzaprav niti zanositi ne bi smela. Hja, progesteron morda oz. dominanca estrogena? Priporočam ti, da se malo učiš in iščeš tudi v tej smeri.
Lep pozdrav,

Alenka

Tvoj TSH je prenizek kar pomeni previsok nivo hormonov, kar običajno prinese s seboj tudi nesprečnost, anksioznost itd…. vse har že poznaš iz hiper stanja. Trenutno očitno nisi v hipo stanju.
Preveri T3 in T4 in če je treba zmanjšaj dozo tablet – če jih jemlješ, sicer je možno, da se ti ponovno pojavlja hipertiroza…..

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Hvala obema, ja, saj imam vse izvide, nic ni v mejah normale.
Dr me pa ze tri leta vsakic, ko izvidi niso OK pac naroci na kontrolo cez 3 mesece in spremeni dozo Euthyroxa. Ko sem nazadnje prosila za napotnico za nuklearno so me tudi tam odslovili, ces da nimajo kaj z mano ce sem ravno spremenila dozo.
Jaz to vse razumem, vem da se raven hormonov v treh mesecih ob neki dozi nekako stabilizira, ampak, dosti je tega, da nikoli ni OK.
Rada bi delala se kaksne druge preiskave, mogoce odmerek joda ni bil OK, mogoce mi euthyrox ne odgovarja(na athyrazol imam alergijo), mogoce cisto ena stota stvar tako vpliva na mojo scitnico, mogoce da bi kdo naredil UZ…………… nevem, meni je tezko govorit kaj vse je lahko, jaz sem laik, zdravniki bi pa lahko malo bolj pod drobnogled vzeli nekoga, ki se mu ze tako dolgo vlece…..ne, mene so raje obtozili, da sigurno ne jemljem redno, ker je cudno da tako niha.
V treh letih sem samo enkrat pozabila vzeti euthyrox, saj sem zelo dosledna, saj jaz bi se tudi rada verjetno bolje pocutila in zazivela svoje staro zivljenje z otrokom in mozem, ker tole sedaj nisem jaz…ž

Mogoce ce bi sla h kaksnemu privat tirologu, ce clovek placa je mogoce drugace, bomo videli.
Hcvala obema se enkrat 🙂

Pri hipertirozi zadeve nihajo.
Po “kurjenju” z jodom ponavadi tako skurijo ščitnico (zelo težko je določitzi res pravo dozo joda) da človek postane hipo, ker mu ščitnica ni več sposobna polno delat . potem seveda natopi nadomeščanje s hormoni.
Athyrazol zmanjšuje delovanje ščitnice ion ga dajejo v hiper fazi.
Po vsemu sodeč ti je treba pasč določiti primerno dozo. Vsaka sprememba pride do izraza v času do okoli 3 mesecev, zato te na klliniki niso vzeli.

Na absorbcijo tablet vpliva mnogo reči, malo pobrskaj in preveri če ti kaksa taka stvar ne povzroča nihanja – če vedno enako in pravilno jemlješ tablete in kaj smeš in ne smeš vzeti kar nekaj ur po tem..

Laično bi rekla, da ti dodatne preiskave in UZ ne bodo kaj dosti več povedale.. nisem pa zdravnik. Morda ti nihajo kaki drugi hormoni, kar vpliva na spremembe absorbcij – tudi to ti bo pri nas težko kdo izmeril… ( bolje rečeno – hotel izmeriti) ?

Če boš imela boljši občutek, pojdi vsekakor na privatni pregled, ne bodi pa razočarana če ne bo odkril nič posebnega. Ampak si boš vsaj na jasnem kako in kaj.

Morda zamenjaj tablete in poskusi z Eltroksinom ?
Ne vem, kaj naj ti še napišem… ? 🙂

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close