Pozdravljeni!
Na vas se obračam z vprašanjem zakaj ne shujšam nič?
Prehrana: imam 4 obroke na dan(zajtrk, kosilo, malica, večerja), trudim se da jem zdravo, malo OH, veliko vode, kavo brez sladkorja, nič sladkarij, čipsa. nisem oboževalka zelenjave zato si kot enega izmed obrokov ponavadi pripravim zelenjavni smothie. ne jem ocvrte hrane, skratka mislim da se prehranjujem čisto po “predpisih” že en mesec in pol.
Telovadba: ko vreme dopušča grem na daljši sprehod vsaj dvakrat na dan, zvečer pa vsaj 4x na teden pretečem 3km počasnega teka (tekalna steza, 1% naklon) sem pa tja delam še trebušnjake, počepe, sklece (ampak to bolj poredko).. take telovadbe se držim že 1 mesec in pol.
V tem času sem shujšala 1kg… kaj torej delam narobe?? Ko preštevam kalorije, jih s hrano nikoli ne presežem 1500 na dan. Predvidevam da je to normalno? Ali moram vnos kalorij še zmanjšati?
Imam 160cm, 72kg. torej ja želim si shujšati, pa mi res ni jasno kaj delam narobe???
zahvaljujem se komurkoli, ki bi mi skušal pomagati in mi svetoval kaj naj še storim.
Predlagam, da se obrneš na moderatorko Barbaro Kodrin.
Je velika strokovnjakinja in hitro ti bo povedala, v katerem grmu tiči zajec. 🙂
Irena/Artemida
Svetovalka celostnega načina življenja
Jaz bi vam svetovala, da zraven prehrane pijete tudi čaj za čiščenje telesa. Jaz sem shujšala v dveh tednih 6 kg, jedla sem sadje in zelenjavo, občasno ribico. Tekla, kolesarila, zvečer redno telovadila in kot sem rekla na dam spila vsaj 4 skodelice čaja za čiščenje telesa.
Čaj sem dobila od moje prijateljice, ki je imela podobno težavo kakor jaz in sicer prekomerno težo.
Drugače pa link do njega tukaj, če morda koga zanima: http://aurora-planet.com/zeliscni-caji/caj-za-ciscenje-telesa/
Poskusi. Jaz menim, da ni dovolj samo to, da ješ manj in da se giblješ, vendar moreš svoje telo očistiti tudi nesnage, ki se je skozi leta nabrala.
Če človek je pravo hrano, lahko z vidika kaloričnega vnosa poje za vsaj 300kcal več in bo kljub temu zelo lepo izgubljal maščobo. Izbor prave hrane je zelo pomemben, zato je včasih enostavno nujno, da začnemo jest stvari, ki jih običajno nebi.
To, da se izogibamo zelenjavi vsekakor ni pravi način – ne le z vidika mikrohranil, ampak med drugim tudi z vidika sitosti.
Prav tako pa tudi štetje kalorij nima smisla – kot osebni trener do sedaj še pri nobeni stranki pri osnovanju prehranskega načrta nisem štel kalorij in so vse dosegle tisto, kar so si želele.
Kot pa so že omenili, tehtnica ne pokaže realnega stanja, ker se oziramo samo na kilograme – četudi smo jih izgubili, to ne pomeni, da smo s tem naredili telesu kaj koristnega. Če smo izgubili večinoma mišično maso, maščobe pa ne, bi bilo potem dejansko bolje, da bi ostali tam, kjer smo začeli. Važna je kvaliteta in ne kvantiteta.